7 Τύποι Τραυματισμών από Έξυπνα Κινητά και Πώς να τους Αποφύγετε

Τα έξυπνα κινητά έχουν γίνει πρακτικά επέκταση των χεριών μας. Παρόλο που μπορεί να φαίνονται πολύ βολικά, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα εθισμού. Υπάρχει ακόμη και μια εκτίμηση που λέει ότι περνάμε πάνω από μια μέρα την εβδομάδα στα τηλέφωνά μας. Αυτός ο εθισμός μπορεί ακόμη και να μεταφραστεί σε πραγματικούς τραυματισμούς. Για να καταλάβετε ποιοι είναι αυτοί οι τραυματισμοί και να μάθετε πώς να τους αποφύγετε, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω. Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε τα Κινητά Τηλέφωνα ως Ξυπνητήρι

iPosture

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Επίσης γνωστό ως “iHunch” και “Text neck”, το iPosture είναι ένας όρος για τη στάση στην οποία βρισκόμαστε όταν χρησιμοποιούμε τα κινητά και τους φορητούς υπολογιστές. Επειδή είμαστε σκυμμένοι και με το λαιμό στραμμένο προς τα εμπρός, αυτό προκαλεί πόνο στο λαιμό και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μυϊκή αδυναμία. Για να το αποτρέψετε, αποφύγετε το καμπούριασμα, το τέντωμα και βεβαιωθείτε ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές βρίσκονται στο επίπεδο των ματιών.

Smartphone pinky

© Smart-fridge20/ Reddit

Εάν παρατηρήσατε ότι το μικρο δάχτυλό σας φαίνεται λίγο στραβό, μπορεί να το βρείτε λίγο περίεργο. Αυτό το παράξενο φαινόμενο είναι γνωστό ως “smartphone pinky “. Παρά το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση θεωρείται προσωρινή και φυσική, εξακολουθούν να υπάρχουν αρνητικές πτυχές που μπορεί να συμβούν. Κρατώντας το τηλέφωνό σας σε μία θέση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πίεση στα χέρια και τα δάχτυλά σας, ακόμη και νευρική βλάβη. Για να το αποτρέψετε, ασκείτε τα χέρια σας καθημερινά, σφίγγοντας τα σε μια γροθιά και τεντώστε τα δάχτυλά σας.

Αγκώνα κινητού τηλεφώνου

© Depositphotos.com

Ο «αγκώνας του κινητού τηλεφώνου» ή το «τεχνολογικό χέρι» είναι μη ιατρικοί όροι για το «σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα». Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αίσθημα μυρμηγκιάσματος και μουδιάσματος στο δείκτη, το μέσο και τον αντίχειρα εάν ο αγκώνας σας κάμπτεται πέρα από τις 90 °. Για να το αποφύγετε, μειώστε το χρόνο χρήσης του τηλεφώνου, αλλάξτε θέσεις και τεντώστε τα χέρια σας.

Νύχι κειμένου (Text claw)

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν αντιμετωπίσετε κράμπες στα δάχτυλά σας και μυϊκούς πόνους, μπορεί να έχετε μια πάθηση που ονομάζεται «νύχι κειμένου». Για να το αποφύγετε, πρέπει αλλάζετε συνεχώς θέση, να χρησιμοποιείτε ακουστικά όταν καλείτε κάποιον και να τεντώνεστε. Εάν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε θερμοφόρες ή παγοκύστες.

Related Post

Δείτε ακόμη 10 Σημεία που να ΔΕΝ Πρέπει να Βάζετε το Κινητό σας

Αντίχειρας γραπτών μηνυμάτων

© Depositphotos.com

Το “Texting thumb” είναι μια φλεγμονή του τένοντα στον αντίχειρα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πόνο γύρω από τις αρθρώσεις. Αυτή η κατάσταση προκαλείται συνήθως από μικρότερα τηλέφωνα. Για να το αποτρέψετε, χρησιμοποιήστε ένα αξεσουάρ για να απελευθερώσετε την ένταση από το μικρο δάχτυλό σας ενώ κρατάτε το τηλέφωνό σας και αποφύγετε να το κρατάτε σε κατακόρυφη θέση για πολύ καιρό.

Σύνδρομο όρασης υπολογιστή

© Depositphotos.com

Για όσους εργάζονται καθημερινά με υπολογιστές και τηλέφωνα, υπάρχει πιθανότητα να αισθανθούν καταπόνηση στα μάτια, πονοκεφάλους, ξηροφθαλμία και θολή όραση, καθώς η ψηφιακή οθόνη απαιτεί υψηλή οπτική οξύτητα. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται Computer Vision Syndrome (CVS). Για την αποφυγή συμπτωμάτων, η χρήση ειδικών φακών για γυαλιά ή φακούς επαφής και η προσαρμογή του χώρου εργασίας σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Εγκαύματα

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Αυτή είναι μια από τις πιο ανησυχητικές συνέπειες. Ο ύπνος με το τηλέφωνο κάτω από το μαξιλάρι ή κατά τη φόρτιση δημιουργεί την πιθανότητα έκρηξης, που μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Εάν έχετε αυτήν τη συνήθεια, φροντίστε να τη σταματήσετε, για να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο.

Δείτε επίσης Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε Κινητά στην Τουαλέτα

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Μούχλα και Βακτήρια: Πως να Καθαρίσετε το Πλυντήριο Ρούχων με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More

16 Μαΐου, 2024

Έξυπνα Κόλπα 100 Ετών που Εξακολουθούν να Λύνουν Καθημερινά Προβλήματα

Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα