in , ,

15 Χρήσεις για Λεμόνια

Πολλά συνηθισμένα πράγματα που πιθανότατα έχετε ήδη μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα όταν πρόκειται να καθαρίσετε το σπίτι σας. Απλά πρέπει να γνωρίζετε τους σωστούς τρόπους για να τα χρησιμοποιήσετε. Ένα απλό λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 15 ασυνήθιστους τρόπους.

Δημιουργία καθαριστικού για όλες τις χρήσεις

Ξεφλουδίστε ένα λεμόνι, ρίξτε 5 150 ml ξύδι πάνω του και αφήστε το όλη τη νύχτα. Το πρωί, προσθέστε 150 ml νερό. Ρίξτε το μείγμα σε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το ως ένα φυσικό καθαριστικό σε όλο το σπίτι σας.

Καθαρισμός της σανίδας κοπής

Για να καθαρίσετε τη σανίδα κοπής ρίξτε αλάτι και χρησιμοποιήστε μισό λεμόνι ως σφουγγάρι. Αφήστε για 10-15 λεπτά και μετά επαναλάβετε ξανά άλλη μια φορά.

Για πιο λαμπερά λευκά

Για να λάμψουν τα λευκά ρούχα σας, βουτήξτε τα σε ένα μείγμα χυμού λεμονιού και μαγειρικής σόδας για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το πλύσιμο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μανικιούρ

Ετοιμάστε ένα αναζωογονητικό λουτρό για τα νύχια σας για να τα διατηρήσετε δυνατά και υγιή. Η συνταγή είναι πολύ απλή: απλώς προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού σε ζεστό νερό.

Απαλλαγείτε από τις φακίδες

Το λεμόνι μπορεί επίσης να βοηθήσει να κρύψει τις ανεπιθύμητες φακίδες ή τα σημάδια γήρανσης. Απλώς κόψτε ένα λεμόνι και τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας

Βελτίωση της πέψης

Πίνοντας ένα ποτήρι ζεστό νερό λεμονιού με μέλι το πρωί με άδειο στομάχι βοηθά στη βελτίωση της πέψης και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Καθαρισμός συσκευών

Προσπαθήστε να σκουπίσετε το ψυγείο σας με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με χυμό λεμονιού και θα ξεχάσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές. Χρησιμοποιώντας λεμόνι, μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό αποσμητικό χώρου. Απλώς προσθέστε χυμό λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων όταν είναι άδειο και αφήστε το να τρέξει έναν κύκλο ή προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στον υγραντήρα.

Καλλιέργεια βλαστών

Τα λεμόνια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την καλλιέργεια βλαστών. Πιέστε το χυμό και βάλτε τους σπόρους στο μισό λεμόνι. Στη συνέχεια, φυτέψτε το βλαστάρι στο χώμα μαζί με το λεμόνι.

Απαλλαγείτε από τις οσμές των παπουτσιών

Αφήστε φρέσκια φλούδα λεμονιού στα παπούτσια όλη τη νύχτα για να απορροφήσει τις οσμές.

Κηροπήγια

Τα μισά λεμόνια είναι υπέροχα, όμορφα υλικά για να φτιάξετε τα δικά σας μοναδικά κηροπήγια. Αφαιρέσετε τη σάρκα και γεμίστε τα με λιωμένο κερί. Και μην ξεχνάτε το φυτίλι. Κολλήστε το στο κάτω μέρος του λεμονιού.

Τόνωση της υγείας

Ο συνδυασμός χυμού λεμονιού και μαγειρικής σόδας έχει αλκαλοποιητικές, πεπτικές και κατασταλτικές ιδιότητες. Ρυθμίζει το επίπεδο της κακής χοληστερόλης, καθαρίζει το συκώτι και προσφέρει μια καλή δόση βιταμίνης C. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και χυμό μισού λεμονιού σε ένα ποτήρι μεταλλικό νερό και πιείτε το το πρωί. Κάντε το για δύο συνεχόμενες εβδομάδες και στη συνέχεια σταματήστε για δύο ακόμη.

Καθαρισμός ανοξείδωτου χάλυβα

Οι φλούδες λεμονιού και η μαγειρική σόδα θα κάνουν τον ανοξείδωτο νεροχύτη σας να λάμπει.

Αφαίρεση λεκέδων μούρων

Όταν χρησιμοποιείτε φρέσκα μούρα, πιθανότατα θα λεκιάσετε τα χέρια σας. Ο χυμός λεμονιού θα βοηθήσει να αφαιρέσετε το χρώμα από το δέρμα σας. Η αφαίρεση λεκέδων μούρων από τα ρούχα είναι επίσης εύκολη. Πρώτα, πλύνετε το ύφασμα σε κρύο νερό και μετά μουλιάστε τα ρούχα με χυμό λεμονιού για λίγα λεπτά.

Απωθητικό εντόμων

Για να κρατήσετε τα μυρμήγκια έξω από το σπίτι σας, ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού στα περβάζια των παραθύρων και στις πόρτες. Και για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια, βάλτε γαρίφαλα σε ένα λεμόνι κομμένη στη μέση.

Λεύκανση μασχαλών

Τίποτα δεν είναι καλύτερο για τη λεύκανση των σκούρων μασχαλών από το λεμόνι. Η οξύτητά του θα βοηθήσει να ανοίξει το δέρμα σας και να απολεπίσει τα νεκρά κύτταρα του. Κάθε μέρα πριν από το μπάνιο ή το ντους, τρίψτε τις μασχάλες σας με μια παχιά φέτα λεμονιού. Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα μετά το μπάνιο, επειδή τα λεμόνια μπορούν να ξηράνουν το δέρμα σας. Θα δείτε το αποτέλεσμα μετά από 7 ημέρες.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 58

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Οι Επαγγελματίες Μπαλαρίνες Μοιράζονται τα Μυστικά της Διατροφής τους

15 Λάθη που Μπορούν να Προσθέσουν Κιλά στην Εμφάνισή σας

15 Λάθη που Μπορούν να Προσθέσουν Κιλά στην Εμφάνισή σας