in ,

Οι Επαγγελματίες Μπαλαρίνες Μοιράζονται τα Μυστικά της Διατροφής τους

Ο κόσμος του κλασικού μπαλέτου έχει πολλά πρότυπα και αυστηρούς κανόνες. Εφαρμόζουν ακόμη και μια ειδική φόρμουλα για τον υπολογισμό του βάρους της μπαλαρίνας, η οποία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 50 κιλά. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, η διατήρηση της φόρμας είναι απαραίτητη για κάθε μπαλαρίνα. Τέτοιες απαιτήσεις φαίνεται να είναι πολύ αυστηρές για την πραγματική ζωή. Ωστόσο, οι διατροφικές συνήθειες των μπαλαρίνων μπορούν να ταιριάξουν ακόμη και σε όσους βρίσκονται εκτός του κόσμου του μπαλέτου.

Αραιώστε τα ροφήματά σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Προσπαθήστε να αραιώσετε τα αγαπημένα σας γαλακτοκομικά ροφήματά (όπως το γάλα) με νερό: 1 παγάκι για 1 ποτήρι ροφήματος. Αυτό το απλό τέχνασμα μετατρέπει το ρόφημα σας σε χαμηλά λιπαρά και σας βοηθά να αποφύγετε το φούσκωμα.

Μην προσθέτετε στη μαύρη λίστα τα αγαπημένα σας γεύματα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Εκτός από την προσπάθεια να τρώτε λιγότερο πρόχειρο φαγητό, ίσως θελήσετε να επιλέξετε ένα υγιεινό “προσθετό” για αυτό. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να φάτε χάμπουργκερ, είναι καλύτερα να το φάτε με σαλάτα παρά με τηγανητές πατάτες.

Επιλέξτε γεύματα από ιαπωνική και κινέζικη κουζίνα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τέτοια γεύματα δεν περιέχουν επιπλέον λιπαρά και συντηρητικά καθώς μαγειρεύονται με φρέσκα υλικά: λαχανικά, μανιτάρια, θαλασσινά, φύκια και κρέας. Η κατανάλωση αυτών των νόστιμων πιάτων με τσοπ στικς είναι ιδανική για δίαιτα, καθώς χορταίνετε πιο γρήγορα.

Υπάρχουν κανόνες για το νερό.

© depositphotos.com

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της κατανάλωσης τουλάχιστον 1,5-2 λίτρα νερού ημερησίως, αλλά πρέπει να προσέξετε την κατάλληλη στιγμή για να το πιείτε Οι μπαλαρίνες δεν πίνουν νερό ενώ τρώνε ή αμέσως μετά το γεύμα. Το νερό μπορεί να αραιώσει τα οξέα του στομάχου και να αποτρέψει την κανονική πέψη των τροφών.

Μικρότερες μερίδες φαγητού.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αυτό το κόλπο είναι πολύ απλό: φάτε τη μισή ποσότητα χωρίς να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Για να συνηθίσετε εύκολα αυτή την αλλαγή, αγοράστε ένα νέο σετ πιάτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα πιάτο με ένα μεγάλο φλιτζάνι που μπορεί να χωρέσει μια καλή ποσότητα φαγητού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μην φοβάστε τους υδατάνθρακες.

© depositphotos.com

Η εξαίρεση υδατανθράκων από τη διατροφή είναι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι κατά τη δίαιτα. Οι υδατάνθρακες είναι μια κύρια πηγή ενέργειας. Γι’ αυτό η έλλειψη τους μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο αδυναμία και κόπωση αλλά και σοβαρά προβλήματα με το σώμα, ειδικά στις γυναίκες.

Μην αναμιγνύετε διαφορετικές πρωτεΐνες.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Δεν πρέπει να αναμιγνύετε πρωτεΐνες από διαφορετικές ομάδες σε ένα γεύμα εάν θέλετε η πέψη σας να λειτουργεί σωστά. Για παράδειγμα, τα ψάρια, το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά είναι ένας κακός συνδυασμός. Το χρονικό διάστημα μεταξύ αυτών των προϊόντων πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ώρες.

Μαγιονέζα τέλος.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η μαγιονέζα πρέπει να αποκλειστεί εντελώς από τις διατροφικές σας συνήθειες. Αυτό το προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες χωνεύεται πολύ αργά. Μπορείτε να προσθέσετε ελαιόλαδο στη σαλάτα σας ή ακόμα και να φτιάξετε μαγιονέζα στο σπίτι. Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτή, προσπαθήστε να προσθέσετε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών σε αναλογία 1: 1.

Να έχετε “γρήγορες” μέρες μία φορά κάθε 2 εβδομάδες

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Όταν οι μπαλαρίνες πρέπει να χάσουν βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν “γρήγορες” ημέρες. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. Ακόμα καλύτερα είναι μία φορά κάθε 2 εβδομάδες. Ακολουθεί ένα παράδειγμα μιας γρήγορης ημέρας με βάση το χυμό ντομάτας:

Πρωινό: 1 ποτήρι χυμό
Μεσημεριανό: 2 ποτήρια χυμό και 1 ή 2 κομμάτια ψωμί σίκαλης
Δείπνο: 1 ποτήρι χυμό

Σκεφτείτε θετικά.

Πρέπει να σκεφτείτε θετικά για να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και να τους πετύχετε. Αυτό αφορά επίσης τη διατήρηση της φόρμας σας. Μόλις αρχίσετε να σκέφτεστε τον σωστό τρόπο και να συνειδητοποιήσετε ποιος είναι ο κύριος στόχος σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο να φροντίσετε το σώμα σας και θα συνεχίσετε εύκολα να κάνετε αυτό που ξεκινήσατε.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

60 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης Παιδικών Δωματίων

15 Χρήσεις για Λεμόνια