in , ,

7 Λάθη στη Χρήση Πλυντήριου Πιάτων

Το ξεπλύμα των πιάτων είναι παρελθόν. Είναι καλύτερο να βάζετε τα βρώμικα πιάτα απευθείας στο πλυντήριο, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Όμως μερικές από τις συνήθειες πλυσίματος πιάτων μπορεί να είναι πολύ λανθασμένες, όπως το πώς γεμίζουμε το πλυντήριο και η θερμοκρασία του νερού.

Ξέπλυμα πιάτων

© Koldunov/easyfotostock/Eastnews© Depositphotos.com

Το ξέπλυμα των πιάτων ίσως να μην είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τα καθαρίσετε, ειδικά εάν έχετε αγοράσει ένα πλυντήριο πιάτων τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτά έχουν αισθητήρα βρωμιάς, που σημαίνει ότι αν ανιχνεύσει ότι τα πιάτα δεν είναι πολύ βρώμικα, θα χρησιμοποιήσει έναν μικρότερο κύκλο πλύσης.

Η θερμοκρασια του νερου είναι κάτω από 50ºC

© Depsoitphotos.com© Depsoitphotos.com

Η χαμηλή θερμοκρασία νερού που εισέρχεται στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να είναι πρόβλημα εάν δεν έχετε ενσωματωμένο θερμοστάτη. Για να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα θα είναι καθαρά, βεβαιωθείτε ότι το νερό σας ζεσταίνεται αρκετά.

Δεν συνδέεται το πλυντήριο με ζεστό νερό

Αυτό μπορεί να βοηθήσει το πλυντήριο πιάτων σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά αντλώντας ζεστό νερό απευθείας. Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο το χειμώνα με κρύους σωλήνες, για παράδειγμα.

Ένα μέσο πλυντήριο πιάτων χρειάζεται περίπου 2 λεπτά για τη θέρμανση του νερού κατά 1 βαθμό και οι περισσότεροι κύκλοι πλύσης πρέπει να είναι στους 60ºC. Εάν το νερό είναι μόνο στους 40ºC, τότε το πλύσιμο θα διαρκέσει επιπλέον 60 λεπτά!

Φράξιμο κατά λάθος του ψεκαστήρα

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Όταν τοποθετούμε μεγάλα αντικείμενα στο μεγαλύτερο μέρος της θήκης εμποδίζουν τον καθαρισμό των αντικειμένων παραπάνω. Αντ’ αυτού, μπορεί να είναι καλύτερο να πλένετε τα μεγαλύτερα αντικείμενα με το χέρι για να βεβαιωθείτε ότι τα πιάτα σας καθαρίζονται υγιεινά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν καθαρίζετε τα λάστιχα στεγανοποίησης

© AntonioGravante/easyfotostock/Eastnews

Τα λάστιχα συλλέγουν βακτήρια με την πάροδο του χρόνου από τα βρώμικα αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων, καθώς λατρεύουν τα υγρά σημεία. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια παλιά οδοντόβουρτσα και σαπουνόνερο κάθε λίγους μήνες για να αποφευχθεί η συσσώρευση.

Μη χρήση λαμπρυντικού

© Konstik/easyfotostock/Eastnews

Εάν τα πιάτα βγαίνουν βρεγμένα και με κηλίδες νερού, τότε το λαμπρυντικό θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Θα μειώσει την επιφανειακή τάση του νερού και θα αποτρέψει τα σταγονίδια να σχηματιστούν και να αφήσουν λεκέδες. Βοηθά επίσης τα πιάτα να στεγνώσουν γρήγορα.

Ανάμιξη επιπέδων βρωμιάς

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Ορισμένα αντικείμενα μπορεί να απαιτούν μεγαλύτερο βαθύτερο καθαρισμό και άλλα μικρότερο κύκλο πλύσης. Ομοίως με τα ρούχα, ομαδοποιήστε τα βρώμικα πιάτα ανάλογα με το επίπεδο βρωμιάς για καλύτερο αποτέλεσμα! Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να πλένετε με το χέρι κάποια αντικείμενα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι Συμβαίνει στο Λίπος μας Όταν Χάνουμε Βάρος

Τρόποι να Διακοσμήσετε με Ταπετσαρία,διακοσμηση με ταπετσαρια,ιδεες διακοσμησης με ταπετσαρια,διακοσμηση

18 Διαφορετικοί Τρόποι να Διακοσμήσετε με Ταπετσαρία