in , , ,

Διαδικτυακό Σχολείο και Πανδημία – Συμβουλές για Γονείς

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι δύσκολο για τα παιδιά να παραμένουν συγκεντρωμένα και να παρακολουθούν τα μαθήματα στο διαδίκτυο. Έχοντας έναν γονέα διπλά τους μπορεί να τα βοηθήσει να συγκεντρωθούν περισσότερο. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει τον καλύτερο τρόπο για να υποστηρίξετε τα παιδιά σας σε ένα διαδικτυακό σχολείο.

Φτιάξτε πρόγραμμα για τα παιδιά σας

Source

Ένα διαδικτυακό σχολείο στο σπίτι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για αυτά και θα μπορούσε να προκαλέσει τον αποσυντονισμό τους. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα για να αισθάνονται ότι είναι ακόμα στο σχολείο. Ξεκινήστε από το πρωί όταν ξυπνήσουν, σερβίρετε τα πρωινό και προετοιμάστε τα για το διαδικτυακό τους μάθημα. Σκεφτείτε το προηγούμενο πρόγραμμά τους και ελέγξτε για το δεκατιανό ή το γεύμα στο ολοήμερο, όπως όταν είχαν στο σχολείο. Όταν ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική τάξη, βοηθήστε τα να τακτοποιήσουν τις συσκευές και να σχεδιάσουν κάποιες άλλες δραστηριότητες εκτός σχολείου, όπως βοηθώντας τις δουλειές στο σπίτι ή μια βόλτα έξω. Τέλος, αφήστε τους χρόνο να ξεκουραστούν.

Κατάλληλος εξοπλισμός

Source

Τα διαδικτυακά σχολεία απαιτούν πολλά πράγματα για να βοηθήσουν τα παιδιά να παραμείνουν επικεντρωμένα στα μαθήματά τους. Ως γονείς, πρέπει να παρέχουμε τα μέσα που χρειάζονται για να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή τους στο διαδικτυακό μάθημα. Απαιτούνται κατάλληλοι φορητοί υπολογιστές, σταθερές συνδέσεις και εφαρμογές και προγράμματα για να είναι σε θέση να παραστούν σε διαδικτυακές τάξεις με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους. Μην ξεχνάτε στυλό και χαρτί. Ίσως χρειαστούν επίσης εφαρμογές λήψης σημειώσεων και ανάγνωσης αρχείων για να διαβάσουν τα έγγραφα που αποστέλλονται στο διαδίκτυο και πολλά άλλα πράγματα για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Ευνοϊκό περιβάλλον

Οι γονείς δεν θέλουν τα παιδιά τους να αποσπάτε η προσοχή τους από θορύβους. Και πρέπει να δημιουργήσετε ένα τέτοιο ευνοϊκό περιβάλλον μελέτης για τα παιδιά σας. Ζητήστε από τα άλλα μέλη της οικογένειας να είναι λιγότερο θορυβώδη όταν τα παιδιά κάνουν διαδικτυακό μάθημα. Επίσης, παρέχετε ένα χώρο μελέτης μακριά από θορύβους ώστε να μπορούν να παραμείνουν επικεντρωμένα στα διαδικτυακά μαθήματά τους.

Επικοινωνία

Μετά από όλες τις παραπάνω συμβουλές, η πιο σημαντική συμβουλή είναι η επικοινωνία με τα παιδιά σας. Αυτή η περίεργη κατάσταση θα μπορούσε να είναι αγχωτική για αυτά, ειδικά όταν δεν μπορούν να κάνουν παρέα με τους συμμαθητές τους όπως έκαναν στο σχολείο και πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Πρέπει να πείτε στα παιδιά σας ότι είστε δίπλα τους για να τα βοηθήσετε και να κάνετε πιο τακτικά διαλείμματα. Μην παραλείψετε να τους εξηγήσετε ότι αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή και αφορά όλους μας, για χάρη όλων μας. Βοηθήστε τα παιδιά σας να υιοθετήσουν νέες μεθόδους μάθησης, καθώς είστε κοντά του, ελέγξτε αν έκαναν τα μαθήματά τους και δημιουργήστε ένα παιχνίδι με αυτά.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

16 DIY Στεφάνια για να Καλωσορίσετε το Φθινόπωρο

25 DIY Φθινοπωρινά Διακοσμητικά με Κολοκύθες

25 DIY Φθινοπωρινά Διακοσμητικά με Κολοκύθες