in , , ,

16 Δημοφιλείς Κανόνες Μόδας που Είναι πολύ Ξεπερασμένοι

Το ρητό, «Οι κανόνες υπάρχουν για να σπάσουν» – είναι εξαιρετικά αληθές για τη μόδα. Σήμερα, δεν είναι πλέον δυνατό να ακολουθήσουμε τους κανόνες που μας εμφύσησαν οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας. Ήρθε η ώρα να επανεξεταστούν αυτοί οι κανόνες και κάποιοι να ξεχαστούν εντελώς και άλλοι να πρέπει να εκσυγχρονιστών ελαφρώς.

Πώς η Πανδημία Άλλαξε τις Τάσεις της Μόδας

Τα μικρά στήθη πρέπει να κρυφτούν ή να μεγαλώσουν οπτικά.

© Xavier Collin/Image Press Agency / BWP Media / East News© picture alliance / Runway Manhat / East News

Τα σουτιέν ανόρθωσης με 3 στρώσεις δεν είναι πλέον ξεπερασμένα. Εάν, στο παρελθόν, οι γυναίκες με μικρά στήθη κατέφυγαν σε διάφορα κόλπα για να μεγαλώσουν τεχνητά το στήθος τους, τώρα, αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο. Πολλές γυναίκες έχουν απορρίψει ξεπερασμένα στερεότυπα σχετικά με την ανάγκη να έχουν μεγάλα στήθη και τόλμησαν να είναι ο εαυτός τους.

10 Λάθη Μόδας που Στοιχειώνουν τους Άνδρες

Είναι απαραίτητο να φοράτε ζώνη με τζιν ή παντελόνι.

© Bertrand-Hillion Marie-Paola / ABACA / Abaca / East News© MEGA / Mega Agency / East News

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να φοράνε ζώνη εάν υπάρχουν θυλάκια ζώνης στο παντελόνι. Ωστόσο, αυτή η ιδέα μπορεί να υπερφορτώσει την εμφάνισή σας. Και αν το παντελόνι ταιριάζει τέλεια στο σώμα σας και δεν πέφτει, δεν χρειάζεται ζώνη. Εάν φοράτε μια απλή ενδυμασία όπως τζιν, μπλουζάκι και πάνινα παπούτσια, αυτό το αξεσουάρ είναι περιττό. Αλλά σε μια πιο επίσημη εμφάνιση με παντελόνι και πουκάμισο, μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόσθετο που θα κάνει την εμφάνισή σας πιο κομψή.

Ένα από τα χρώματα πρέπει να υπάρχει και σε άλλα είδη ένδυσης.

© Brett Kaffee / Thibault Monnier, PacificCoastNews / East News© Bauergriffin.com / East News

Εάν φοράτε ένα τρίχρωμο φόρεμα (για παράδειγμα, κόκκινο, πράσινο και πορτοκαλί), τα αξεσουάρ που φοράτε πρέπει να έχουν μία από αυτές τις αποχρώσεις. Αλλά η μοντέρνα μόδα παραβιάζει αυτόν τον κανόνα. Εάν η ενδυμασία σας είναι φωτεινή, δεν χρειάζεται να ενσωματώσετε τα χρώματα της στα υπόλοιπα αξεσουάρ της εμφάνισής σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν μπορείτε να συνδυάσετε εμπριμέ.

© Xavier Collin / Image Press Agency / BWP Media / East News© mega / Mega Agency / East News

Ένα άτομο ντυμένο με την ίδιο σχέδιο από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα μπορεί να σας ζαλίσει. Αλλά αν χρησιμοποιηθεί το ίδιο σχέδιο σε διαφορετικό μέγεθος, για παράδειγμα, πουά ή ρίγες, η εμφάνιση θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση, τόσο πιο μοντέρνο ντύσιμο θα είναι.

Το animal print (λεοπάρ) ταιριάζει με γραφικά και εικονογραφικά σχέδια Αλλά φαίνονται καλύτερα μεταξύ τους. Ένας από τους πιο επιτυχημένους συνδυασμούς είναι τα γεωμετρικά σχέδια σε συνδυασμό με σχέδια της φύσης. Δύο γραφικά σχέδια (για παράδειγμα, κουκκίδες και πουά) συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους όταν έχουν τον ίδιο συνδυασμό χρωμάτων και διαφορετικά μεγέθη. Οι ρίγες ταιριάζουν καλά με οποιοδήποτε σχέδιο. Είναι αδύνατον να κάνουμε κάτι λάθος συνδυάζοντας 2 διαφορετικά σχέδια σε μαύρο και άσπρο.

Το τζιν δεν ταιριάζει καλά με το τζιν.

© Ralph / PacificCoastNews / BWP Media / East News© DDNY / Broadimage / East News

Ο συνδυασμός τζιν μπουφάν με τζιν παντελόνι έγινε ανέκδοτο με το όνομα «καναδικό σμόκιν». Αλλά σήμερα, μια συνολική εμφάνιση τζιν δεν θεωρείται πλέον ένδειξη κακογουστιάς. Πολλές διασημότητες συνδυάζουν πολλά είδη τζιν σε μία εμφάνιση. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να επιλέξετε το επάνω και το κάτω μέρος στις ίδιες ή παρόμοιες αποχρώσεις ζιν.

Πρέπει να κρύψετε τα εσώρουχά σας.

© 0000001 / Reporter / East news

Ρούχα που συνδυάζουν τη λειτουργία των εσωρούχων και της καθημερινής ενδυμασίας κερδίζουν τεράστια δημοτικότητα. Για παράδειγμα, μπορούν να φορεθούν διάφορα κορμάκια αντί για μπλούζα ή κοντομάνικο. Το ίδιο ισχύει για τα σουτιέν bralettes που έχουν ήδη γίνει αναπόσπαστο μέρος μιας καθημερινής ενδυμασίας. Παρεμπιπτόντως, μπορούν ακόμη και να φορεθούν πάνω από τα ρούχα.

Τα λευκά ρούχα είναι μόνο για το καλοκαίρι.

© face to face / FaceToFace / REPORTER / East news© Michael Wright / WENN.com / agefotostock / East News

Τα ανοιχτά χρώματα είναι μια πρακτική λύση για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Αλλά μην τα ξεχνάτε το φθινόπωρο-χειμώνα. Όταν κάνει κρύο έξω, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν σκούρες αποχρώσεις. Ωστόσο, το λευκό χρώμα κάνει την εμφάνιση ασυναγώνιστα κομψή.

Επιπλέον, εάν η βάση της ενδυμασίας είναι λευκή (όπως για παράδειγμα, ένα παλτό ή ένα μακρύ μπουφάν), γίνεται ένα είδος καμβά στον οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε. Ένας από τους πιο κομψούς και απλούς τρόπους είναι να προσθέσετε πολύχρωμα αξεσουάρ.

Δεν μπορείτε να φοράτε καπέλα σε εσωτερικούς χώρους.

© Everett Collection / Everett Collection / East News

Η εθιμοτυπία του καπέλου εμφανίστηκε αρχικά ως τρόπος να δείξει σεβασμό και ήταν υποχρεωτική. Αλλά οι άνδρες και γυναίκες παραβιάζουν αυτήν την παράδοση φορώντας καπέλα όποτε και όπου θέλουν. Ειδικά, εάν είναι σημαντικό μέρος της εμφάνισης. Φυσικά, είναι καλύτερα να λάβετε υπόψη τις περιστάσεις. Μερικές φορές, πρέπει να βγάλετε το καπέλο σε δημόσιο χώρο, όπως ένα θέατρο καθώς εμποδίζει τους άλλους ανθρώπους να παρακολουθήσουν ένα έργο.

Ωστόσο, σε εσωτερικούς χώρους, οι γυναίκες πρέπει να βγάλουν τα καπέλα τους μόνο αν τα έχουν φορέσει για να ζεσταθούν. Όσο για τα αθλητικά καπελάκια, οι κανόνες είναι οι ίδιοι για όλους. Πρέπει να τα βγάζετε σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από αεροδρόμια, αθλητικά γεγονότα και ανελκυστήρες.

Το να φοράτε αστραφτερά ρούχα την ημέρα είναι ένδειξη κακών τρόπων.

© RGK, PacificCoastNews / EAST NEWS

Στο παρελθόν, τα αστραφτερά ρούχα ήταν μέρος της βραδινής ενδυμασίας, οπότε θεωρείτο ότι στην καθημερινή ζωή, φαινόταν γελοίο. Αλλά είναι δυνατόν να ενσωματώσετε επιτυχώς λούρεξ, πούλιες και στρας στα καθημερινά σας ρούχα. Πρέπει απλώς να ακολουθήσετε έναν κανόνα. Οι λαμπερές λεπτομέρειες συνδυάζονται καλύτερα με ρούχα που είναι όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα.

Οι οριζόντιες ρίγες σας κάνουν να φαίνεστε παχύτερες.

© 0000506 / Reporter/ East news© DAVID KRIEGER / bauergriffin.com / East news

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Γερμανός φυσικός και φυσιολόγος Hermann von Helmholtz έδειξε ότι ένα τετράγωνο με οριζόντιες γραμμές φαίνεται ψηλότερο και λεπτότερο από ακριβώς το ίδιο, αλλά με κάθετες γραμμές. Αυτός ο κανόνας ισχύει επίσης για τα ρούχα. Εάν 2 άτομα, που φορούν ρούχα του ίδιου μεγέθους, ντυθούν με το ένα με οριζόντιες ρίγες και το άλλο με κάθετες, το άτομο με τις οριζόντιες θα θεωρηθεί πιο αδύνατο.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το σχέδιο με τις οριζόντιες ρίγες δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Όλα εξαρτώνται από το πλάτος των λωρίδων. Όσο πιο φαρδιές και λιγότερες είναι οι λωρίδες, τόσο πιο παχιά θα φαίνεται η σιλουέτα. Για να κάνετε το σώμα σας οπτικά πιο λεπτό, είναι καλύτερα να επιλέξετε διαγώνιες ρίγες. Είναι πιο δυναμικές και επιμηκύνουν το σώμα.

© Elizabeth Goodenough / Everett Collection / Everett Collection / East news© Michael Germana / Everett Collection / East news

Το κόκκινο κραγιόν είναι μόνο για το βράδυ.

© face to face / FaceToFace / REPORTER / East news© Wiese / face to face / FaceToFace / REPORTER / East News

Το κόκκινο κραγιόν είναι πολύ φωτεινό, έτσι πολλές γυναίκες φοβούνται και το χρησιμοποιούν μόνο στις βραδινές εξόδους τους. Αλλά αυτό είναι λάθος. Το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί επίσης να φανεί υπέροχο με κόκκινο κραγιόν. Απλά πρέπει να είστε μετριοπαθείς με το μακιγιάζ σας για να μην το παρακάνετε με τις πινελιές στο πρόσωπό σας.

Τα ανοιχτόχρωμα παπούτσια δεν μπορούν να φορεθούν με μαύρα καλσόν.

© Stars Image Bank / KCS / East News

Πολλά αντικείμενα από την ντουλάπα σας μπορούν να ξαναζωντανέψουν, αν βρείτε μοντέρνους συνδυασμούς. Η αντίθεση των ανοιχτόχρωμων παπουτσιών με μαύρα καλσόν φαίνεται πολύ ασυνήθιστη αλλά κομψή. Το κύριο πράγμα είναι ότι τα καλσόν δεν πρέπει να είναι πολύ πυκνά και το υπόλοιπο της ενδυμασίας πρέπει να αποτελείται από ουδέτερα αξεσουάρ και χρώματα.

Τα ψηλά τακούνια δεν φαίνονται όμορφα σε ψηλές γυναίκες.

© Chris Pizzello / Invision / AP / East News

Κάποτε θεωρείτο ότι ένα άτομο δεν πρέπει να ξεχωρίζει από το πλήθος. Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα ψηλά τακούνια φαίνονται υπέροχα σε ψηλά κορίτσια, κάνοντας τα ήδη ατελείωτα πόδια τους ακόμα πιο μακριά. Θα πρέπει να αισθάνεστε σίγουρες όταν φοράτε τακούνια και να διατηρήσετε τη στάση σας.

Πρέπει πάντα να υπάρχει ένα φωτεινό αξεσουάρ.

© picture alliance / Runway Manhat / East News© MXLA / Broadimage / East News

Ο κόσμος ανακάλυψε τον μινιμαλισμό. Και οι σχεδιαστές παροτρύνουν όλους να δώσουν προσοχή σε αυτό το στυλ ρούχων. Οι ευθείες γραμμές, τα βασικά και φυσικά χρώματα, οι καθαρές σιλουέτες και τα λακωνικά μοντέλα βρίσκονται πλέον στο αποκορύφωμα της δημοτικότητας. Δοκιμάστε να φορέσετε αξεσουάρ σε ουδέτερα χρώματα, μαύρο, λευκό ή οποιαδήποτε απόχρωση καφέ και θα εκτιμήσετε πώς ταιριάζουν μαγικά με οποιαδήποτε ενδυμασία.

Τα μαντήλια προορίζονται μόνο για ηλικιωμένες γυναίκες.

© PacificCoastNews / East News© face to face / FaceToFace / REPORTER / East News

Τα μαντήλια έχουν κυριολεκτικά κατακλίσει τον κόσμο της μόδας, και μπορείτε και πρέπει να τα φορέσετε στην τσάντα, το λαιμό, τη ζώνη και φυσικά στο κεφάλι σας. Μπορείτε άνετα να πλέξετε αυτό το αξεσουάρ στο χτένισμά σας. Μπορείτε να τυλίξετε το κεφάλι σας με δημιουργικό τρόπο ή απλά να το δέσετε. Στην τελευταία περίπτωση, είναι σημαντικό να επιλέξετε μοντέρνα ρούχα, ώστε να μην είστε ντεμοντέ.

Για να δημιουργήσετε μια μοντέρνα εμφάνιση, είναι καλύτερα να συνδυάσετε ένα μαντήλι με ένα γούνινο παλτό ή ένα μακρύ μπουφάν. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να σκεφτείτε τι είδους κόμμωση πρέπει να επιλέξετε για τα ρούχα σας. Όλα τα έξυπνα πράγματα είναι απλά.

Οι σαλοπέτες είναι ντεμοντέ.

© Bruja, PacificCoastNews / East News© TM/Bauer-Griffin / GC Images / gettyimages

Σήμερα, οι κλασικές τζιν σαλοπέτες δεν είναι πλέον μοντέρνες. Αλλά αυτές με μακριά μανίκια σε στιλ «εργασίας», διακοσμημένες με μεγάλες τσέπες και φερμουάρ στη μέση είναι στη μόδα. Τις περισσότερες φορές, οι fashionistas τις συνδυάζουν με πάνινα παπούτσια ή καουμπόικες μπότες. Και δώστε προσοχή σε αυτές με ογκώδη μανίκια.

Μόδα και Ομορφιά: 10 λάθη που κάνουμε και χαλάμε εντελώς την εμφάνισή μας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

7 Απλές Ιδέες Διακόσμησης Τζακιού

Ακαταστασία στο σπίτι: Τι σημαίνουν 5 βασικά πράγματα για την ψυχολογία μας και τον χαρακτήρα μας!