in , , ,

Ακαταστασία στο σπίτι: Τι σημαίνουν 5 βασικά πράγματα για την ψυχολογία μας και τον χαρακτήρα μας!

Ένα ακατάστατο σπίτι μπορεί να φανερώσει πολλά για την ψυχολογία μας, τον χαρακτήρα μας αλλά και τις προσωπικές μας ιδιορρυθμίες. Ακόμα και ο τρόπος που αποθηκεύουμε πράγματα ή πλένουμε πιάτα παίζει ρόλο.

Εμείς πιστεύουμε ότι είναι πάντα χρήσιμο να μαθαίνουμε κάτι καινούργιο για εμάς και για τους άλλους ανθρώπους. Έτσι, εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς καθημερινές συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι και τα ψυχολογικά προβλήματα  που αποκαλύπτουν.

ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΤΕΛΟΣ: 5 Κόλπα για να Ξεφορτωθείτε Άχρηστα Αντικείμενα και να αδειάσετε το σπίτι σας!

Ακατάστατη ντουλάπα

 - Εικόνα 1

Εκ πρώτης όψεως το διαμέρισμα ή το δωμάτιό τους μπορεί να φαίνεται τέλειο: καθαρό πάτωμα, τακτοποιημένη βιβλιοθήκη. Μόλις ρίξετε μια ματιά μέσα σε ένα συρτάρι της κουζίνας ή σε ένα ράφι της ντουλάπας, μπορεί να ανακαλύψετε από παλιές πιστωτικές κάρτες μέχρι τσαλακωμένα ρούχα!

Το πώς φαίνεται κάτι είναι σημαντικό για όλους μας και ακόμα περισσότερο για τους ανθρώπους με δραματική προσωπικότητα. Αγαπούν να δείχνουν την καλύτερη πλευρά του εαυτού τους. Κάνουν πολλά πράγματα κυρίως για να εντυπωσιάσουν τους άλλους. Είναι πιο εύκολο για εκείνους να κρύψουν όλα τα άχρηστα πράγματα αντί να τα ξεφορτωθούν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Το σπίτι μαρτυρά τα ψυχολογικά προβλήματα

Ακατάστατο γραφείο

 - Εικόνα 2

Το γραφείο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο σπίτι από την άποψη της ψυχολογίας. Μερικοί άνθρωποι ταξινομούν τα πάντα, ενώ άλλοι ανακατεύουν τα πάντα! Όλα τα χαρτιά, στυλό, μολύβια, φορητοί υπολογιστές, είναι αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο και καλύπτονται με σκόνη. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει υψηλή αυτοεκτίμηση και ανωριμότητα.

Ακόμα κι αν το γραφείο σας είναι ακατάστατο, μπορείτε ακόμα να εργάζεστε ενεργά εκεί. Να βρίσκετε εύκολα ό,τι χρειάζεστε. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Πολύ συχνά, ένα ακατάστατο γραφείο είναι ένας δείκτης μιας δημιουργικής και εφευρετικής προσωπικότητας.

Ψυχολογικά προβλήματα και γεμάτο καλάθι απλύτων

 - Εικόνα 3

Η αναβλητικότητα είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίσουν. Συχνά συμβαίνει στα καθημερινά μας καθήκοντα και φαίνεται ότι είναι πολύ λογικό να κάνουμε μια μικρή δουλειά τακτικά, αντί να κάνουμε πολλές μαζί. Αλλά στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν δικαιολογίες όπως «είμαι κουρασμένος», «δεν έχω χρόνο τώρα», ή «θα το κάνω αύριο».

Αν έχετε παρατηρήσει ότι μερικές φορές καθυστερείτε, προσπαθήστε να ξεκινήσετε με μικρά πράγματα. Πλύνετε τα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό. Βγάζετε τα σκουπίδια κάθε μέρα -αυτό αποτελεί την υγιή συνήθεια να κάνετε τα πάντα στο σωστό χρόνο. Θα χρειαστείτε αυτή τη συνήθεια σε πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής σας. Όπως η εργασία ή οι σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους.

Ψυχολογικά προβλήματα και γεμάτος νεροχύτης

 - Εικόνα 4

Η κουζίνα πρέπει να είναι το πιο καθαρό σημείο στο σπίτι γιατί εδώ τρώμε και μαγειρεύουμε. Οι λεκέδες στα πιάτα, τα υπολείμματα φαγητού, οι κηλίδες του καφέ ή του τσαγιού στις κούπες, όλα αυτά δεν κάνουν απλώς την κουζίνα να φαίνεται βρώμικη. Αλλά μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει η καθαριότητα προσπαθούν να κρατήσουν την κουζίνα καθαρή μόνο και μόνο για να είναι ασφαλείς.

Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πρόβλημα με μια βρώμικη κουζίνα. Και μερικές φορές το πρόβλημα δεν είναι μόνο η τεμπελιά. Πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι η σπάνια καθαριότητα του σπιτιού είναι ένα από τα σημάδια της κατάθλιψης. Οι άνθρωποι απλά δεν έχουν την ενέργεια να κρατήσουν το σπίτι τους καθαρό, δεν αισθάνονται ότι είναι σημαντικό και πολύ πιθανό δεν εκτιμούν αρκετά τον εαυτό τους. Δεν νομίζουν ότι αξίζουν να ζουν σε ένα καθαρό μέρος.

Βρώμικη τουαλέτα

 - Εικόνα 5

Οι διαφημίσεις των σαμπουάν συνήθως δείχνουν το μπάνιο ως το μέρος όπου μπορείτε να ξεχάσετε όλα τα προβλήματά σας και να χαλαρώσετε εντελώς. Και είναι αλήθεια: ένα ζεστό μπάνιο έχει τεράστια επίδραση στον τρόπο που αισθανόμαστε. Οι διαφορετικές μυρωδιές μπορούν να μας ξυπνήσουν, ενώ τα άλατα και τα αιθέρια έλαια μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση του δέρματος μας και τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων μας.

Απλά μια ματιά στο μπάνιο είναι αρκετή για να καταλάβουμε πόσο νοιάζεται ο ιδιοκτήτης όχι μόνο για το σώμα του, αλλά και για την ψυχική του διάθεση. Ένα καθαρό μπάνιο αποτελεί ένδειξη ότι χρησιμοποιείται τακτικά. Αφρόλουτρα, αρωματικά έλαια, οδοντόκρεμα υψηλής ποιότητας, κρέμες προσώπου και λοσιόν σώματος, όλα αυτά σημαίνουν ότι αυτό το άτομο νοιάζεται για τον εαυτό του. Αν το μόνο πράγμα στο μπάνιο είναι ένα ξυραφάκι ή ένα κομμάτι σαπουνιού, δεν σημαίνει ότι το άτομο είναι καταθλιπτικό. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο έχει πραγματικά άγχος και δεν έχει πολύ χρόνο να νοιαστεί για το πώς φαίνεται.

Αυτά είναι μερικά μόνο σημάδια ότι το άτομο έχει κάποια ψυχολογικά προβλήματα που θα πρέπει να εξετάσει.

9 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς από το υπνοδωμάτιό σου Τώρα!

πηγή : enimerotiko.gr

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

16 Δημοφιλείς Κανόνες Μόδας που Είναι πολύ Ξεπερασμένοι

8 Κόλπα Ώστε το Παιδί σας να Τρώει Υγιεινά