in , ,

9 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς από το υπνοδωμάτιό σου Τώρα!

Το υπνοδωμάτιό μας είναι ένας χώρος που όταν είμαστε εντός του πρέπει να μας προϊδεάζει για ύπνο και όχι να είναι ένας χώρος που να μας θυμίζει ένα δωμάτιο εργασίας ή ένα πρόχειρο καθιστικό. Όλη η ατμόσφαιρα πρέπει να αποπνέει γαλήνη ώστε να μπορέσουμε το ταχύτερο δυνατόν να χαλαρώσουμε ώστε να έχουμε έναν ύπνο 8 ωρών που θα μας τονώσει και θα μας ξεκουράσει. Ας δούμε τα do και τα don’t και ας τα ακολουθήσουμε ευλαβικά.

Στο υπνοδωμάτιό μας πρέπει τα χρώματα των τοίχων να είναι απαλά

Οι τοίχοι να είναι βαμμένοι σε λευκό ή σε απαλά, παστέλ χρώματα, όπως είναι το ροζ, το λιλά ή το γαλάζιο, που εκπέμπουν ηρεμία και γαλήνη.

Φρόντισε να βρίσκεις το κρεβάτι σου στρωμένο και όχι ακατάστατο όταν μπαίνεις στο υπνοδωμάτιο

Η αίσθηση της τάξης δημιουργεί αμέσως το συναίσθημα της ηρεμίας.

Δώσε προσοχή στο μαξιλάρι και στο στρώμα σου να είναι καλής ποιότητας και να καλύπτουν τις ανάγκες του σώματός σου

Προτίμησε λευκά σεντόνια, βαμβακερά ή λινά.

Ο έντονος φωτισμός στο υπνοδωμάτιο μπορεί να σαμποτάρει την προσπάθειά σου να χαλαρώσεις

Γι’ αυτό καλό θα ήταν ο φωτισμός να είναι χαμηλός –προτίμησε διακόπτη με ρυθμιστή έντασης- ειδικά αν τον έχεις πάνω από το κεφάλι σου.

Εξόπλισε το δωμάτιο με αρωματικά κεριά

Δεν χρειάζεσαι πολλά, ένα με δύο είναι αρκετά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Διακόσμησε έναν από τους τοίχους του υπνοδωματίου σου με έργα τέχνης που αποπνέουν χαλάρωση, ηρεμία και γαλήνη

Όπως για παράδειγμα είναι τα κύματα της θάλασσας, μια χρυσαφένια αμμουδιά, ένα πτηνό που πετάει ελεύθερο ή το πρόσωπο ενός αγαπημένου σου προσώπου.

Τα 9 πράγματα που αμέσως πρέπει να αφαιρέσεις από το υπνοδωμάτιό σου

Το γραφείο

Το να έχεις τον χώρο εργασίας σου μέσα στο υπνοδωμάτιο είναι απλά μια πολύ κακή ιδέα. Το υπνοδωμάτιο είναι χώρος χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Και σίγουρα το να σκέφτεσαι τους λογαριασμούς σου και τις δουλειές σου δεν σε αποφορτίζει.

 Μαξιλάρια που έχουν κάτσει

Ο πιο σωστός τρόπος για να δεις αν το μαξιλάρι σου θέλει αλλαγή είναι να το διπλώσεις στη μέση και να δεις αν θα επιστρέψει στην αρχική του μορφή. Αν δεν επιστρέψει τότε θέλει επειγόντως πέταμα.

Βιβλία που έχεις ήδη διαβάσει

Μη μαζεύεις στο υπνοδωμάτιό σου βιβλία που έχεις διαβάσει. Μπορεί να τα βάλεις σε μια βιβλιοθήκη αν δεν θέλεις να τα πετάξεις ή χάρισε τα σε φίλους σου αν δεν έχεις βιβλιοθήκη.

Ρούχα που δεν φοράς ποτέ

Αν υπάρχουν ρούχα στην ντουλάπα σου που έχεις να φορέσεις 2 και 3 χρόνια και η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται να τα φορέσεις ποτέ ξανά δωρίστε τα, χάρισε τα ή πέταξε τα.

Παλιά προϊόντα μακιγιάζ

Τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης. Τσέκαρε τα προϊόντα  και πέταξε όλα όσα έχουν λήξει.

Την παλιά τεχνολογία

Πέταξε το κινητό που είχες πριν από 10 χρόνια, το λάπτοπ που δεν χρησιμοποιείς πια και το ξυπνητήρι που πλέον δεν χρησιμεύει ούτε ως ρολόι. Όλα αυτά προσθέτουν ακαταστασία στο υπνοδωμάτιο  και τίποτα άλλο.

Απομάκρυνε το κατοικίδιό σου

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 30% των συμμετεχόντων που κοιμόντουσαν με τα κατοικίδιά τους ξυπνούσαν εξαιτίας τους, το 63% δεν είχαν καλή ποιότητα ύπνου και το 5% είχαν πρόβλημα να κοιμηθούν ξανά.

Στοίβες με παλιά περιοδικά

Βγάλε το κινητό σου από το δωμάτιό σου

Υπάρχουν άπειροι λόγοι που δεν επιτρέπεται να βρίσκεται το κινητό σου μέσα στο υπνοδωμάτιο. Καταρχάς είναι πιο βρώμικο και από την τουαλέτα σου. Πέρα από αυτό κάνει πιο δύσκολο τον ύπνο σου, δεν σας βοηθάει να ξεκουράζεσαι όσο πρέπει και εκπέμπει και ακτινοβολία.

Δείτε επίσης

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Το Υπνοδωμάτιο σας Αρρωσταίνει;

20 Ιδέες Διακόσμησης που Μετατρέπουν τα πιο Τολμηρά Όνειρα σε Πραγματικότητα