in , , , ,

Το Υπνοδωμάτιο σας Αρρωσταίνει;

Ξυπνάτε με ρινική συμφόρηση ή / και πονόλαιμο κάθε πρωί; Οι πονοκέφαλοι αποτελούν καθημερινό ζήτημα για εσάς; Εάν ξυπνάτε και αισθάνεστε πιο κουρασμένοι από ό, τι ήσασταν όταν κοιμηθήκατε, μπορεί να φταίει το υπνοδωμάτιο σας. Σύμφωνα με μελέτες που διεξήχθησαν για αλλεργιογόνα, ένα μεγάλο ποσοστό σπιτιών συνήθως είναι θετικό. Αυτά τα αλλεργιογόνα περιλαμβάνουν σκόνη, μούχλα ή κατοικίδιο, με πιο συνηθισμένο τα ακάρεα σκόνης. Είναι πιο σύνηθες αυτά τα αλλεργιογόνα να εμφανίζονται στο υπνοδωμάτιο.

Πώς να Καθαρίσετε τη Μούχλα στο Σπίτι

blessingsbyme

Μαξιλάρι

Τα μαξιλάρια μπορούν να συσσωρεύσουν αρκετά γρήγορα βακτήρια, σπόρια μούχλας και ακάρεα σκόνης. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε συμπτώματα αλλεργίας όπως συμφόρηση, κεφαλαλγία και πονόλαιμο. Εάν το μαξιλάρι σας δεν πλένεται, θα πρέπει να αντικαθίσταται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Για να προστατέψετε το μαξιλάρι σας, χρησιμοποιήστε αντιαλλεργικό κάλυμμα και αλλάζετε τη μαξιλαροθήκη κάθε λίγες μέρες.

Τα μαξιλάρια, με την πάροδο του χρόνου, χάνουν το σχήμα και τη στήριξή τους, γεγονός που αναγκάζει το κεφάλι σας να μην ευθυγραμμίζεται με τη σπονδυλική σας στήλη. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει πονοκεφάλους, δυσκαμψία στο λαιμό ή πόνο στους ώμους. Πώς να καταλάβετε ότι χρειάζεστε νέο μαξιλάρι; Διπλώστε το στη μέση και αφήστε. Αν δεν επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε.

Κατοικίδια

Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά τα κατοικίδια πρέπει να έχουν δικά τους κρεβάτια. Όχι μόνο μπορούν να διακόψουν τον ύπνο σας αλλα το τριχωμα τους είναι γεμάτο πιτυρίδα, σκόνη, γύρη, βακτήρια και σπόρια μούχλας. Τοποθετήστε το κρεβάτι τους δίπλα στο δικό σας για να αισθάνονται ασφαλή και άνετα όσο βρίσκεστε στο δωμάτιο.

Βρώμικο συρτάρι πλυντηρίου; Δείτε πώς θα το καθαρίσετε και απαλλαγείτε και από την μούχλα!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Φυτά εσωτερικού χώρου

Είναι αλήθεια ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα. Ωστόσο, εάν τα ποτίζετε πολύ, το χώμα τους μπορεί να συγκρατεί σπόρια μούχλας που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικά συμπτώματα, ειδικά σε άτομα που είναι ευάλωτα σε άσθμα ή αλλεργίες. Ποτίστε τα μόνο όταν το πάνω μέρος του χώματος είναι στεγνό και ποτέ μην τα αφήνετε σε στάσιμο νερό.

Κεριά

Τα κεριά παραφίνης μπορούν να απελευθερώσουν επιβλαβείς χημικές ουσίες (βενζόλιο και τολουόλιο) καθώς καίγονται. Αναζητήστε κεριά σόγιας ή κερι μέλισσας, καθώς είναι πολύ πιο ασφαλή για καύση.

Προιόντα καθαρισμού

Φυσικά, θέλουμε τα δωμάτιά μας να είναι καθαρά, αλλά πολλά προϊόντα καθαρισμού περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και ερεθιστικά συστατικά. Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα καθαρισμού ή φτιάξτε τα δικά σας για να καθαρίσετε το υπνοδωμάτιό σας.

Παράθυρα

Το να μην ανοίγετε ποτέ ένα παράθυρο στην κρεβατοκάμαρά σας σημαίνει ότι κλείνετε μέσα ρύπους, όπως σκόνη, γύρη, αέρια από βαφές επίπλων καθώς και χημικές ουσίες από προϊόντα περιποίησης όπως αποσμητικό, βερνίκι νυχιών και λακ. Σύμφωνα με έρευνες ο εσωτερικός αέρας μπορεί να είναι 2 έως 5 φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα. Ανοίξτε το παράθυρο και αφήστε να μπει καθαρός αέρας!

Στρώμα

Έχουμε ήδη συζητήσει τα άσχημα πράγματα που στεγάζει το στρώμα σας και πώς να το καθαρίσετε. Ο τακτικός καθαρισμός του στρώματος σας καθώς και η προστασία του με κάλυμμα θα είναι ένα μεγάλο όφελος για την υγεία σας. Ένα καλό κάλυμμα στρώματος πρέπει να το προστατεύει από ακάρεα σκόνης, υγρά, βρωμιά και άλλα μικρά σωματίδια.

Χαλί

Το χαλί είναι τόσο ωραίο, ειδικά στο υπνοδωμάτιο. Είναι απαλό στα γυμνά πόδια, ζεστό και λειτουργεί ως ηχομόνωση. Το μειονέκτημα του είναι ότι συγκρατεί κάθε μικρό κομμάτι σκόνης, βρωμιάς, γύρης και τρίχωμα κατοικίδιων. Για να μην αναφέρουμε τη βρωμιά από τα παπούτσια και τα πόδια σας. Θα πρέπει να σκουπίζετε το χαλί σας κάθε εβδομάδα και να το πλένετε κάθε λίγους μήνες. Ωστόσο, εάν οι αλλεργίες σας είναι σοβαρές, εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε ξύλινο ή laminate δάπεδο, επειδή είναι πολύ εύκολο να παραμένει καθαρό.

Υγραντήρας

Εάν χρησιμοποιείτε υγραντήρα στο υπνοδωμάτιο, θυμηθείτε να αλλάζετε το νερό καθημερινά και να τον καθαρίζετε καλά μία φορά την εβδομάδα. Αν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα μέσα στον υγραντήρα, προκαλώντας συμπτώματα αλλεργίας.

Ηλεκτρική σκούπα

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίζετε τη σκόνη. Ωστόσο, εάν δεν έχει φίλτρο HEPA, πιθανότατα ότι σκουπίζετε, επιστρέφει πίσω στον αέρα. Και αν η σκούπα σας χρησιμοποιεί σακούλες, βεβαιωθείτε ότι είναι επίσης κατασκευασμένες από υλικά HEPA.

ΜΟΥΧΛΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ: Πώς να την ξεφορτωθείς μια για πάντα!!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Αξιοποιήσετε τον Χώρο Κάτω από το Κρεβάτι

9 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς από το υπνοδωμάτιό σου Τώρα!