Οι λάτρεις των παγωτών μπορεί να έχουν παρατηρήσει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρουν παγωτό με γεύση σταφύλι. Θα σας εξηγήσουμε όλες τις δυσκολίες και θα σας δείξουμε πως μπορείτε να το δοκιμάσετε.
Τα σταφύλια περιέχουν πολύ νερό.
Τα σταφύλια περιέχουν σχεδόν 81% νερό. Όταν παγώσει, γίνεται πάγος. Αυτό οδηγεί σε παγωτό με κρυστάλλους που μασιούνται και χαλούν την υφή αλλάζοντας την από κρεμώδη σε πιο υδαρή.
Ξέρετε πώς φτιάχνεται το Παγωτό στο εργοστάσιο; Δείτε πώς σε Αυτό το Βίντεο!
Όταν φτιάχνεται παγωτό στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταφύλια γιατί είναι ευκολότερο να τα μετατρέψετε σε πουρέ. Σε εμπορική κλίμακα, είναι πολύ δύσκολο και μερικές φορές το αποτέλεσμα δεν αξίζει. Για παράδειγμα, μια εταιρεία προσπάθησε να το κάνει, αλλά το παγωτό βγήκε μπεζ με πράσινους κύκλους που φαινόταν πραγματικά αηδιαστικό.
Το παγωτό σταφύλι δεν θα είναι ποτέ δημοφιλές.
Υπάρχουν πολλά άλλα φρούτα που περιέχουν πολύ νερό, αλλά υπάρχουν ως κομμάτι του παγωτού όπως για παράδειγμα τα κεράσια.
Όταν θέλουμε παγωτό σίγουρα δεν σκεφτόμαστε τη γεύση σταφύλι καθώς ακούγεται περίεργο και ασυνήθιστο. Επομένως, είναι εμπορικά επικίνδυνο να γίνει. Δεν θέλουμε ποτέ κάτι αν δεν το έχουμε δοκιμάσει πριν και το αποτέλεσμα πιθανότατα δεν θα αξίζει το ρίσκο.
Η γρανίτα και το σορμπέ σταφύλι είναι καλύτερη επιλογή.
Η γρανίτα είναι παγωμένη και το σορμπέ είναι από νερό και ζάχαρη με γεύση φρούτων. Έτσι, η υψηλή ποσότητα νερού δεν επηρεάζει αυτόν τον τύπο των παγωτών.
Εύκολο σπιτικό παγωτό Μερέντα με 3 υλικά ?