in , , , ,

Γιατί Πρέπει να Χρησιμοποιούμε Μόνο Ξύλινα Κουτάλια

Γιατί Πρέπει να Χρησιμοποιούμε Μόνο Ξύλινα Κουτάλια
Γιατί Πρέπει να Χρησιμοποιούμε Μόνο Ξύλινα Κουτάλια

Στην Αρχαία Αίγυπτο, το ξύλινο κουτάλι δεν χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για φαγητό, αλλά και για την εφαρμογή καλλυντικών και ακόμη και τελετουργίες. Δυστυχώς, στις μέρες μας, τα ξύλινα κουτάλια συχνά παραμελούνται προς όφελος των μεταλλικών, πλαστικών ή σιλικονούχων, παρά τα πολλά οφέλη που παρέχουν. Γιατί Δεν Πρέπει να Αφήνετε την Πόρτα του Υπνοδωματίου σας Ανοιχτή τη Νύχτα

Το ξύλο επηρεάζει τη γεύση του φαγητού.

Γιατί Πρέπει να Χρησιμοποιούμε Μόνο Ξύλινα Κουτάλια

Ανάλογα με το είδος του ξύλου, το κουτάλι μπορεί να συμπληρώσει τη γεύση του γεύματος, σε αντίθεση με το πλαστικό που κάνει τα πάντα να έχουν γεύση, όπως και το πλαστικό. Διαφορετικά ξύλα έχουν διαφορετικές γεύσεις. Για παράδειγμα, το ξύλο από οπωροφόρα και η οξιά προσθέτουν περισσότερη γλυκύτητα, ενώ η ελιά, η καρυδιά και η βελανιδιά αναδίδουν μια πικρή γεύση λόγω της υψηλής ποσότητας τανινών που περιέχει, η οποία μπορεί να ενισχύσει τα πικάντικα, πολύ καρυκευμένα τρόφιμα.

Το ξύλο έχει καλύτερη αίσθηση.

Σε σύγκριση με το μέταλλο, το πλαστικό ή τη σιλικόνη, το ξύλο είναι πιο μαλακό, πιο εύπλαστο και γενικά πιο ευχάριστο στην αφή. Τα ξύλινα σκεύη έχουν επίσης πιο χοντρά χερούλια, με αποτέλεσμα να τα κρατάτε πιο εύκολα.

Το ξύλο είναι πιο ασφαλές.

Το ξύλο είναι ίσως το πιο ασφαλές υλικό στην κουζίνα. Το μέταλλο μπορεί να προκαλέσει μια ανθυγιεινή όξινη αντίδραση και το πλαστικό απελευθερώνει χημικές ουσίες όταν έρχεται σε επαφή με ζεστά πιάτα. Και τα δύο αυτά υλικά έχουν επίσης αιχμηρές άκρες που μπορούν να βλάψουν τη στοματική σας κοιλότητα. Το ξύλο δεν έχει κανένα από αυτά τα μειονεκτήματα. Δεν λιώνει όπως το πλαστικό, ούτε μεταφέρει τη θερμοκρασία όπως το μέταλλο, έτσι δεν θα καείτε και μπορείτε να αφήσετε με ασφάλεια το κουτάλι μέσα σε μια ζεστή σούπα.

Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι το ξύλο φιλοξενεί περισσότερα βακτήρια από το μέταλλο και το πλαστικό, αλλά δεν είναι παρά ένας μύθος καθώς το ξύλο έχει φυσικές ιδιότητες που καταστρέφουν τα μικρόβια. Όμως οποιοδήποτε υλικό μπορεί να γεμίσει βακτήρια εάν δεν πλυθεί ή φροντιστεί σωστά.

Δείτε ακόμη Γιατί τα Σούπερ Μάρκετ Δεν Έχουν Παράθυρα και άλλες 10 Πληροφορίες για Συνηθισμένα Πράγματα που Δεν Γνωρίζετε Αλλά Σίγουρα Πρέπει

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το ξύλο είναι πιο πρακτικό.

Το ξύλο είναι γερό και στιβαρό. Η χοντρή λαβή ενός ξύλινου κουταλιού είναι λιγότερο πιθανό να σπάσει ή να παραμορφωθεί, καθιστώντας ευκολότερη τη χρήση όταν ανακατεύετε πυκνά γεύματα όπως στιφάδο ή καραμέλα. Το ξύλο, όντας φυσικά μαλακό, δεν γρατσουνίζει τα μαγειρικά σκεύη όπως το μέταλλο και δεν προκαλεί κρυστάλλωση σε συνταγές ευαίσθητες στη θερμοκρασία. Επιπλέον, τα ξύλινα κουτάλια μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή εάν τα φροντίζετε σωστά.

Τα ξύλινα κουτάλια είναι καλύτερα για το περιβάλλον.

Φυσικά, το ξύλο είναι ένας φυσικός, ανανεώσιμος πόρος, οπότε αν θέλετε να παραμείνετε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον, επιλέξτε ένα ξύλινο κουτάλι. Δεδομένου ότι δεν είναι φτιαγμένα από αμφίβολα χημικά, δεν θα βρουν το δρόμο τους στο πιάτο σας.

Πώς να φροντίζετε ξύλινα κουτάλια

Το ξύλο είναι ένα απαιτητικό υλικό, που απαιτεί περισσότερη αγάπη και προσοχή από τα αντίστοιχα του. Δεν μπαινει στο πλυντήριο πιάτων ή μουλιαζει στο νερό. Αντίθετα, πρέπει να πλυθεί με σαπούνι και να στεγνώσει αμέσως μετά τη χρήση. Κάθε τόσο χρειάζεται ιδιαίτερη «φροντίδα» με τη μορφή προστατευτικού ελαίου όπως αυτό του λιναριού, του σουσαμιού ή του παπαρουνόσπορου.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 8 Πράγματα που Αρχικά Προορίζονταν για Διαφορετική Χρήση απ’ ότι σήμερα. Εντυπωσιάζουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτοσχέδια φώτα για το σπίτι σας που θα απογειώσουν την διακόσμηση. 22 Ασυνήθιστα DIY Φωτιστικά Οροφής Masterpieces

Αυτοσχέδια φώτα για το σπίτι σας που θα απογειώσουν την διακόσμηση. 22 Ασυνήθιστα DIY Φωτιστικά Οροφής Masterpieces

συμβουλές για τατουάζ,λάθη τατουάζ,χρήσιμα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

6 Συμβουλές για να μην Κάνετε Τατουάζ που θα Μετανιώνετε για την Υπόλοιπη Ζωή σας