in , , , ,

8 Πράγματα που Αρχικά Προορίζονταν για Διαφορετική Χρήση απ’ ότι σήμερα. Εντυπωσιάζουν

8 Πράγματα που Αρχικά Προορίζονταν για Διαφορετική Χρήση
8 Πράγματα που Αρχικά Προορίζονταν για Διαφορετική Χρήση

Μερικά από τα πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά δεν προορίζονταν αρχικά για αυτό που τα χρησιμοποιούμε σήμερα. Πολλά φτιάχτηκαν με έναν σκοπό και χρησιμοποιήθηκαν για κάτι άλλο μετά από αυτό. Μην τα Τσιγκουνευτείτε: 12 Πράγματα που Είναι Καλύτερα να Μην Κάνετε Οικονομία

Η βαζελίνη προοριζόταν για να επουλώνει τραύματα και εγκαύματα πιο γρήγορα.

© Lolostock / Shutterstock.com, © snapstoria / Shutterstock.com, © Gv Image-1 / Shutterstock.com

Ο δημιουργός της βαζελίνης, Robert Chesebrough, πίστευε ότι είχε βρει την τέλεια φόρμουλα για την επούλωση πληγών. Πίστευε στο προϊόν του τόσο πολύ που έβαζε βαζελίνη σε κάθε πληγή για να αποδείξει ότι θα επουλωθεί γρηγορότερα. Όχι μόνο την εφάρμοζε εξωτερικά, αλλά έτρωγε και μια κουταλιά από αυτή κάθε μέρα μέχρι το θάνατό του. Ωστόσο, όλα τα «ιατρικά οφέλη» από τη βαζελίνη έχουν απομυθοποιηθεί και σήμερα γνωρίζουμε ότι το μόνο όφελος σχετίζεται με την ενυδάτωση του δέρματος.

Το αεροπλάστ προοριζόταν για εσωτερική διακόσμηση.

© jafara / Shutterstock.com, © t50 / Shutterstock.com, © agencies / Shutterstock.com

Το αεροπλάστ ξεκίνησε για τη διακόσμηση του σπιτιού. Κατασκευάστηκε σφραγίζοντας 2 κουρτίνες μπάνιου μεταξύ τους, παγιδεύοντας θυλάκες αέρα μέσα. Παρόλο που δεν έγινε δημοφιλής ταπετσαρία, οι δημιουργοί του πρότειναν τη χρήση του ως μόνωσης για θερμοκήπια. Αυτή η ιδέα απέτυχε επίσης, αλλά το αεροπλάστ βρήκε τελικά τον σκοπό του ως το πιο χρησιμοποιημένο υλικό συσκευασίας στον κόσμο.

Το Listerine χρησιμοποιήθηκε ως καθαριστικό δαπέδου.

© vvoe / Shutterstock.com, © Koy_Hipster / Shutterstock.com

Σήμερα, όλοι γνωρίζουμε το Listerine προάγει την καλύτερη αναπνοή, αλλά δεν ήταν αυτή η αρχική του πρόθεση. Ο Δρ Τζόζεφ Λίστερ ήταν ο πρώτος που έκανε χειρουργική επέμβαση σε δωμάτιο αποστειρωμένο με αυτό το αντισηπτικό. Στην αρχή, αυτό το υγρό με έντονα χρώματα πωλούνταν ως καθαριστικό δαπέδου.

Το Lysol χρησιμοποιήθηκε για τη γυναικεία υγιεινή.

© PotapovAlexandr / Shutterstock.com, © Colleen Michaels / Shutterstock.com

Πριν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως απολυμαντικό προϊόν, το Lysol διαφημιζόταν ευρέως ως προϊόν γυναικείας υγιεινής. Δεδομένου ότι η αντισύλληψη δεν ήταν διαθέσιμη, αυτό το αντισηπτικό σαπούνι χρησιμοποιήθηκε ως η πιο δημοφιλής μορφή αντισύλληψης από το 1940 έως το 1960.

Δείτε ακόμη Παλιά Πράγματα Μέσα στο Σπίτι: 7 Νέοι Τρόποι να τα Διακοσμήσετε – Μην τα πετάς

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι σερβιέτες χρησιμοποιούνταν για να σταματήσουν αιμορραγίες.

© BBbirdZ / Shutterstock.com, © La corneja artesana / Shutterstock.com

Οι πρώτες σερβιέτες κατασκευάστηκαν από επίδεσμους ξυλοπολτού και χρησιμοποιήθηκαν από νοσοκόμες για να σταματήσουν την αιμορραγία, κυρίως στο πεδίο της μάχης. Αυτή η μέθοδος ήταν βολική και αρκετά φθηνή στη χρήση. Το 1896, η Johnson & Johnson ανέπτυξε τη δική της εκδοχή σερβιετών για γυναίκες. Σήμερα, είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος διαχείρισης της εμμήνου ρύσεως.

Ο αυτόματος συντονισμός εφευρέθηκε για να βοηθήσει στην εύρεση πετρελαίου.

© zhengzaishuru / Shutterstock.com, © Pipatpongchai / Shutterstock.com

Σήμερα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα τραγούδι χωρίς αυτόματο συντονισμό. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι εφευρέθηκε από έναν ερευνητή μηχανικό από τη βιομηχανία πετρελαίου. Ο Δρ Andy Hildebrand ανέπτυξε έναν αλγόριθμο που χρησιμοποίησε σεισμικά κύματα για να δημιουργήσει χάρτες της υπόγειας επιφάνειας. Αυτοί οι χάρτες χρησιμοποιήθηκαν αργότερα από εταιρείες πετρελαίου για να τις βοηθήσουν να βρουν πιθανές τοποθεσίες γεωτρήσεων.

Η Coca-Cola ξεκίνησε ως τονωτικό για τη θεραπεία κοινών παθήσεων.

© BORIMAT PRAOKAEW / Shutterstock.com

Ο εφευρέτης της αρχικής φόρμουλας της Coca-Cola, ο Δρ Τζον Πέμπερτον, αρχικά σκόπευε να φτιάξει ένα τονωτικό για τη θεραπεία κοινών παθήσεων. Με καλή διαφήμιση, το ρόφημα έγινε σύντομα απίστευτα επιτυχημένο. Σήμερα, εξακολουθεί να είναι από τα αγαπημένα αναψυκτικά που καταναλώνονται, αλλά με μια ελαφρώς διαφορετική συνταγή.

Τα φρίσμπι ξεκίνησαν ως αλουμινένια φόρμα για κέικ.

© Robert F. Leahy / Shutterstock.com, © ibreakstock / Shutterstock.com

Ο Walter Frederick Morrison ήταν ο εφευρέτης του φρίσμπ. Ολα ξεκίνησαν όταν ο Morrison και η κοπέλα του άρχισαν να πετούν το καπάκι μιας φόρμας για ποπ κορν κατά τη διάρκεια ενός πικνίκ. Σύντομα άρχισαν να πειραματίζονται και ανακάλυψαν ότι μια αλουμινένια φόρμα για κέικ πετούσε καλύτερα. Σύντομα συνειδητοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να αποφέρει κέρδος.

Δείτε επίσης 8 Καθημερινά Πράγματα που Δεν Χρειάζεται να Αγοράσετε Γιατί Μπορείτε να τα Φτιάξετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επιδιόρθωση σκισίματος σε δερμάτινο,συμβουλές ραπτικής,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,χρήσιμα,

Πώς να Επιδιορθώσετε ένα Σκίσιμο σε Δερμάτινο Μπουφάν

DIY γλάστρες από φυσικό ξύλο,DIY γλάστρες,DIY κατασκευές,DIY διακοσμητικά

3 Ρουστίκ DIY Γλάστρες από Φυσικό Ξύλο