in , , , ,

8 Καθημερινά Πράγματα που Δεν Χρειάζεται να Αγοράσετε Γιατί Μπορείτε να τα Φτιάξετε

diy καθημερινά πράγματα,diy κατασκευές,επαναχρησιμοποίηση
8 Καθημερινά Πράγματα που Δεν Χρειάζεται να Αγοράσετε Γιατί Μπορείτε να τα Φτιάξετε

Μερικές φορές παραβλέπουμε πολλές ευκαιρίες για να εξοικονομήσουμε χρήματα και συχνά δεν συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε πραγματικά να το κάνουμε. Ακόμα κι αν το DIY διαρκεί 5-10 λεπτά, πάλι πηγαίνουμε σε ένα κατάστημα και αγοράζουμε πράγματα από συνήθεια. Ωστόσο υπάρχουν μερικά καθημερινά πράγματα που δεν χρειάζεται να αγοράσετε γιατί μπορείτε να τα φτιάξετε με ελάχιστο κόστος και είναι οικολογικά. «Μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε αυτά τα προϊόντα»: Οι συμβουλές των ειδικών για πράγματα που δεν χρειαζόμαστε

Μεμβράνη τροφίμων

© ppenlargementpill / Reddit, © slugcityovrrlord / Reddit

Σύμφωνα με το National Geographic, η μεμβράνη τροφίμων συμβάλει στη ρύπανση και δεν μπορεί να ανακυκλωθεί εύκολα. Το φαγητό σας μπορεί να μολυνθεί με δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες εάν η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή. Γιατί να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο εάν μπορείτε να επιλέξετε ένα φιλικό προς το περιβάλλον περιτύλιγμα που θα σας κρατήσει μια ζωή. Μπορείτε να το φτιάξετε από βαμβακερό ύφασμα ή με κερομάντηλα.

Χαρτί κουζίνας

© Mets501 / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0, © xitssammi / Reddit

Η αγορά χαρτιού κουζίνας κάθε εβδομάδα κοστίζει, αν και μπορεί να μην το καταλαβαίνετε. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον και φθηνότερη έκδοση. Φτιάξτε το δικο σας χαρτί κουζίνας με ύφασμα ή ακόμα και με παλιά ρούχα.

Στοματικό διάλυμα

© Excel23 / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0, © Ser Amantio di Nicolao / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Αν και μπορούν να αποτρέψουν την τερηδόνα ή την κακοσμία του στόματος, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι. Τα στοματικά διαλύματα του εμπορίου βλάπτουν το στοματικό μικροβίωμα, αυξάνουν την ευαισθησία των δοντιών και προκαλούν ακόμη και λεκέδες στα δόντια. Μπορείτε να αποφύγετε τις παρενέργειες εάν φτιάξετε το δικό σας στοματικό διάλυμα από φυσικά συστατικά και δεν θα σας κοστίσει.

Δίσκοι ντεμακιγιάζ

© boglinballet / Reddit

Παρόλο που οι δίσκοι ντεμακιγιάζ μιας χρήσης είναι από βαμβάκι, εξακολουθούν να περιέχουν πλαστικό. Επιπλέον, αν βγάζετε το μακιγιάζ κάθε μέρα, θα χρειαστεί να αγοράζετε ένα πακέτο κάθε εβδομάδα. Είναι καλύτερα να φτιάξετε 4-5 δίσκους ντεμακιγιάζ και να τα χρησιμοποιήσετε μέχρι να φθαρούν.

Δείτε ακόμη 14 Απαρχαιωμένα Πράγματα στο Σπίτι που Κυριολεκτικά Φωνάζουν να Αντικατασταθούν

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τροφές για κατοικίδια

© Alisha Vargas / Wikimedia Commons, © CC BY 2.0, © Effeff4 / Reddit

Ποτέ δεν ξέρετε με βεβαιότητα εάν το περιεχόμενο της τροφής για κατοικίδια είναι αβλαβές. Τις περισσότερες φορές, είναι ΓΤΟ και περιέχουν πολλή ζάχαρη, τεχνητά πρόσθετα και παράγωγα κρέατος. Τα πράγματα γίνονται πιο ασφαλή και ευκολότερα αν φτιάχνετε τροφές για κατοικίδια μόνοι σας. Και σε περίπτωση έλλειψης θρεπτικών συστατικών, μπορείτε να προσθέσετε ορισμένα συστατικά που λείπουν από το κατοικίδιο ζώο σας.

Τριμμένη φρυγανιά

© Alabama Extension / Wikimedia Commons, © CC0 1.0, © Kotivalo / Wikimedia Commons, © CC0 1.0

Η τριμμένη φρυγανιά φτιάχνεται πολύ εύκολα, αλλά για κάποιο λόγο, εξακολουθούμε να αγοράζουμε έτοιμη. Μπορείτε να τη φτιάξετε σε 5 λεπτά και να έχετε περισσότερη από όση θα αγοράζατε. Πάρτε λίγο μπαγιάτικο ψωμί, κόψτε το σε κομμάτια και ρίξτε τα σε μούλτι. Αν δεν έχετε, φρυγανίστε πρώτα το ψωμί σας σε τοστιέρα ή φούρνο και τρίψτε το με τρίφτη.

Σφουγγάρια πιάτων

© abricorn / Reddit

Τα σφουγγάρια συνήθως μυρίζουν και μολύνονται από μικρόβια μετά από μια εβδομάδα. Αν και αυτό ισχύει και για τα επαναχρησιμοποιήσιμα, τουλάχιστον μπορείτε να τα πλύνετε και να μην σπαταλήσετε χρήματα. Είναι δύσκολο να διατηρήσετε καθαρά τα σφουγγάρια μιας χρήσης, καθώς φθείρονται πιο γρήγορα.

Σερβιέτες

© Gsvadds / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0, © battybatt / Reddit

Οι σερβιέτες μιας χρήσης μπορεί όχι μόνο να είναι επικίνδυνες για το περιβάλλον, αλλά και για την υγεία σας. Δεν είναι ασυνήθιστο να περιέχουν τοξικές διοξίνες μετά τη λεύκανση ή τον καθαρισμό. Επιπλέον, έχουν τοξικά χημικά που δεν αναφέρονται στις ετικέτες – ακετόνη, στυρόλιο και άλλα πράγματα. Φτιάξτε τις δικές σας επαναχρησιμοποιήσιμες σερβιέτες, εξοικονομήστε χρήματα κάθε μήνα και προστατέψτε την υγεία σας.

Δείτε επίσης Τα 11 πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι που πρέπει να πετάξετε αμέσως γιατί βλάπτουν την υγεία σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.3 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

13 αντρικά ρούχα που μισούν οι γυναίκες και κάνουν έναν άντρα να φαίνεται κακόγουστος και φθηνά ντυμένος

13 αντρικά ρούχα που μισούν οι γυναίκες και κάνουν έναν άντρα να φαίνεται κακόγουστος και φθηνά ντυμένος

μυστικά ομορφιάς διασημοτήτων,κόλπα ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

10 Διασημότητες Μοιράζονται Μυστικά Ομορφιάς που Πρέπει να Δοκιμάσετε