in , , , ,

Γιατί τα Σούπερ Μάρκετ Δεν Έχουν Παράθυρα και άλλες 10 Πληροφορίες για Συνηθισμένα Πράγματα που Δεν Γνωρίζετε Αλλά Σίγουρα Πρέπει

πληροφορίες για πράγματα,χρήσιμα,συμβουλές,περιέργα,
πληροφορίες για πράγματα,χρήσιμα,συμβουλές,περιέργα,

Υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν πάντα νέες πληροφορίες και αναζητούν απαντήσεις σε πράγματα που η κοινωνία μας ποτέ δεν αμφισβήτησε. Για παράδειγμα, φαίνεται ότι έχουμε αποδεχθεί το γεγονός ότι τα πορτοκάλια πωλούνται σε κόκκινα δίχτυα χωρίς ποτέ να αναρωτηθούμε το γιατί. Οι περίεργοι άνθρωποι θα ήθελαν να μάθουν τον πραγματικό λόγο πίσω από αυτήν την επιλογή. 10 Κρυφές Λεπτομέρειες σε Πράγματα που Χρησιμοποιούμε Κάθε Μέρα

Γιατί οι σοκοφρέτες έχουν κυματιστές γραμμές

© indigolotos / Shutterstock.com

Οι περισσότερες σοκοφρέτες καλύπτονται με σοκολάτα ενώ βρίσκονται σε έναν μεταφορικό ιμάντα και υγρή σοκολάτα πέφτει πάνω τους. Αυτοί οι ιμάντες έχουν πολύ συγκεκριμένα σχέδια στο κάτω μέρος και καθώς οι σοκοφρέτες κινούνται πάνω τους, η σοκολάτα αρχίζει να κρυώνει. Ως αποτέλεσμα, μένουν με το σχέδιο των ιμάντων στην κάτω πλευρά τους και πολύ συχνά με ένα λιγότερο εμφανές σχέδιο στην επάνω πλευρά.

Γιατί τα πορτοκάλια τοποθετούνται σε κόκκινα δίχτυα

© Depositphotos.com

Ο λόγος είναι αισθητικός. Απλά επειδή η κόκκινη διχτυωτή τσάντα κάνει τα πορτοκάλια να φαίνονται πιο πορτοκαλί και επομένως πιο ελκυστικά στον αγοραστή. Η φλούδα πορτοκαλιού μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι τόσο πορτοκαλί όσο δείχνει η τσάντα και το κόκκινο χρώμα απλώς ενισχύει τη φωτεινότητά του. Το ίδιο κόλπο χρησιμοποιείται συχνά με άλλα εσπεριδοειδή, όπως τα μανταρίνια, το γκρέιπφρουτ, ακόμη και τα λεμόνια. Τα τελευταία μπαίνουν μέσα σε πράσινες ή κίτρινες διχτυωτές σακούλες, οπότε φαίνονται πιο κίτρινα.

Γιατί οι κρόκοι των αυγών πρασινίζουν όταν μαγειρεύονται

© Depositphotos.com

Αν θέλετε ένα βραστό αυγό, είναι πολύ εύκολο να καταλήξετε με ένα πράσινο δαχτυλίδι ανάμεσα στο ασπράδι και τον κρόκο. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί, καθώς το αυγό εξακολουθεί να είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση. Αυτό συμβαίνει επειδή βράσατε το αυγό για πάρα πολύ ώρα. Και σε αυτή την περίπτωση, το υδρογόνο στο ασπράδι ενώνεται με το θείο στον κρόκο, με αποτέλεσμα αυτό το πράσινο χρώμα.

Γιατί η σοκολάτα ασπρίζει μετά από πολύ καιρό

© Depositphotos.com

Εάν έχετε κρατήσει μια σοκολάτα στο ντουλάπι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι αποχρωματίζεται. Μοιάζει σαν μια λευκή σκιά να έχει σκεπάσει τη σοκολάτα και δεν φαίνεται πια ορεκτική. Ωστόσο, δεν είναι τίποτα ανησυχητικό και σίγουρα δεν πρέπει να πετάξετε τη σοκολάτα, καθώς είναι απολύτως ασφαλης για κατανάλωση. Απλώς, με την πάροδο του χρόνου, το υγρό λίπος όπως το βούτυρο κακάο μεταναστεύει μέσα από τη σοκολάτα και κρυσταλλώνεται στην επιφάνειά της.

Γιατί τα σούπερ μάρκετ δεν έχουν παράθυρα

© meteor / Depositphotos.com

Το κόλπο είναι πολύ απλό: τα σούπερ μάρκετ θέλουν να σας κρατήσουν μακριά από τον έξω κόσμο, ώστε να μπορείτε να ψωνίζετε περισσότερο. Χωρίς παράθυρα ή ρολόγια, δεν έχετε ιδέα τι ώρα είναι και πώς είναι ο καιρός έξω. Μπορεί να βρέχει ή να χιονίζει και δεν θα έχετε ιδέα για αυτό, καθώς η ωραία μουσική και τα προϊόντα γύρω σας σας απασχολούν. Αλλά επίσης, τα παράθυρα είναι πολύ πιο ακριβά και τα καταστήματα προτιμούν να αγοράζουν ράφια που τους είναι πολύ πιο χρήσιμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη 8 Πράγματα που Αρχικά Προορίζονταν για Διαφορετική Χρήση απ’ ότι σήμερα. Εντυπωσιάζουν

Γιατί τα καθίσματα των λεωφορείων έχουν συχνά σχέδια

© Depositphotos.com

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι τα καθίσματα του λεωφορείου έχουν συνήθως εξαιρετικά περίπλοκα σχέδια και έντονα χρώματα. Δεν είναι επειδή οι κατασκευαστές έχουν πολύ κακή αισθητική, αλλά απλώς επειδή θέλουν να καλύψουν πιο εύκολα λεκέδες και βρωμιά. Φανταστείτε πόσο συχνά θα έπρεπε να καθαρίζουν ή να αλλάζουν τα καλύμματα των καθισμάτων αν είχαν επιλέξει το λευκό. Από την άλλη, ένα σχέδιο σας κάνει να εστιάζετε σε αυτό και όχι στους λεκέδες που κρύβονται στο ύφασμα.

Γιατί οι καταψύκτες δεν έχουν φως

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Υπάρχουν 3 λογικές εξηγήσεις για αυτήν την επιλογή, με μία είναι ότι αφού γεμίσετε τον καταψύκτη σας με πράγματα, δεν θα μπορείτε να δείτε το φως ούτως ή άλλως. Επίσης, οι περισσότεροι καταψύκτες μαζεύουν πάγο γύρω από τα πλαϊνά, οπότε το φως θα καλυφθεί με αυτόν και θα γίνει εντελώς άχρηστο. Όμως, ο κύριος λόγος που οι κατασκευαστές επιλέγουν να μην συμπεριλάβουν αυτό το μικρό χαρακτηριστικό οφείλεται στο κόστος. Ένα ψυγείο θα κόστιζε περισσότερα χρήματα εάν περιλάμβανε φως κατάψυξης και δεν θα είχε νόημα να το προσθέσουν.

Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε σε διαφορετικό κρεβάτι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν σε διαφορετικό κρεβάτι κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας εκτός σπιτιού. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτό συμβαίνει επειδή το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου τους είναι πιο ξύπνιο από το δεξί και επομένως ενοχλείται από εξωτερικούς θορύβους. Για να λούσετε αυτό το πρόβλημα δοκιμάστε να πάρετε το δικό σας μαξιλάρι όταν κοιμάστε εκτός σπιτιού.

Τι προκαλεί τον ήχο όταν κάνουμε κλικ στα δάχτυλά μας

© Depositphotos.com

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πουν ότι ο ήχος εμφανίζεται αφού κάνετε κλικ στο μεσαίο δάχτυλο με τον αντίχειρα. Ωστόσο, αυτό είναι ψευδές αφού ο θόρυβος εμφανίζεται αμέσως αφού το μεσαίο δάχτυλο έχει αγγίξει το εσωτερικό της παλάμης μας. Ως αποτέλεσμα, οι δονήσεις στέλνονται στον αέρα και έτσι ακούμε αυτόν τον ήχο. Μπορείτε να προσπαθήσετε να χτυπήσετε τα δάχτυλά σας χωρίς να αγγίζουν την παλάμη σας και θα παρατηρήσετε ότι είναι αδύνατο να παράγετε θόρυβο με αυτόν τον τρόπο.

Τι σημαίνουν τα διαφορετικά χρώματα του κρόκου αυγού

© Depositphotos.com

Τα χρώματα του κρόκου του αυγού μπορεί να κυμαίνονται από ανοιχτό κίτρινο έως πολύ σκούρο πορτοκαλί και δεν έχει καμία σχέση με τη ράτσα της κότας. Οι διαφορετικές ράτσες μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο στο χρώμα του κελύφους, αλλά όταν πρόκειται για τον κρόκο, όλα έχουν να κάνουν με τη διατροφή της κότας. Για παράδειγμα, όσες καταναλώνουν τροφές με κίτρινο χρώμα θα παράγουν κίτρινο κρόκο. Ενώ τα τεχνητά χρώματα δεν επιτρέπονται στα αυγά, ορισμένοι παραγωγοί μπορεί να ταΐσουν τις κότες με κόκκινες πιπεριές για να παράγουν αυγά με βαθύ πορτοκαλί κρόκο.

Δείτε επίσης 9 Πράγματα στο Σπίτι σας που Δεν Έχετε Προσέξει Πριν – Οι πολύ περίεργες πληροφορίες που μας παρέχουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 64

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης πολύ γνωστού καλλυντικού προϊόντος

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης πολύ γνωστού καλλυντικού προϊόντος

Ώρα να καθαρίσουμε Παπλώματα και Κουβέρτες: Πώς θα τα κάνετε να μοσχοβολήσουν από καθαριότητα

Ώρα να καθαρίσουμε Παπλώματα και Κουβέρτες: Πώς θα τα κάνετε να μοσχοβολήσουν από καθαριότητα