in ,

Γιατί τα Αυτιά και η Μύτη Μεγαλώνουν όσο Γερνάμε

Γιατί τα Αυτιά και η Μύτη Μεγαλώνουν όσο Γερνάμε
Γιατί τα Αυτιά και η Μύτη Μεγαλώνουν όσο Γερνάμε

Καθώς μεγαλώνουμε σταματάει σταδιακά και η ανάπτυξη του σώματος. Όμως τα αυτιά και η μύτη για κάποιο παράξενο λόγο, συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Και δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αν θα σταματήσουν ποτέ. Λοιπόν δεν θα σταματήσουν ποτέ όσο γέρνατε. 18 εκπληκτικά γεγονότα για το σώμα μας που σίγουρα δεν γνωρίζετε και θα σας καταπλήξουν!

Για να ακούτε καλύτερα.

© Invision / Invision / East News

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε από ερευνητές στο Bromley του Ηνωμένου Βασιλείου όσο γέρναμε, τόσο μεγαλώνουν τα αυτιά για να ακούμε καλυτέρα.

Συνεχίζουν να μεγαλώνουν και μεγαλώνουν και μεγαλώνουν …

© Mary Evans/AF Archive/Graham Whitby Boot/Mary Evans Picture Library/East News, © Dylan Travis/ABACA/Abaca/East News

Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Γερμανούς επιστήμονες το 2007, το αυτί ενός νεογέννητου μωρού είναι μεγαλύτερο από το κεφάλι του σε αναλογία με το σώμα του. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα αυτιά θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν με γενικά γραμμικό τρόπο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη αρχίζει να επιβραδύνεται στην ηλικία των 8 έως 10 ετών. Μόλις οι άνθρωποι γίνουν 85 ετών, τα αυτιά τους φτάνουν στο υψηλότερο μέσο μήκος που έχουν.

Αργά, αλλά σταθερά.

© Evan Agostini/Invision/AP/East News, © Joe Russo / MEGA/Mega Agency/East News

Η μέση αύξηση του αυτιού των περισσότερων ανθρώπων είναι πολύ ελάχιστη, οπότε είναι σχεδόν ανεπαίσθητη. Ωστόσο, συνεχίζετε με τα χρόνια. Αυτό ανακάλυψαν οι ερευνητές μετά τη μέτρηση των αυτιών μιας τυχαία επιλεγμένης ομάδας 206 ατόμων άνω των 30 ετών. Στη συνέχεια υπολόγισαν ότι τα αυτιά αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 0,22 χιλιοστά ανά έτος για περίπου 50 χρόνια. Με άλλα λόγια, ένας 30χρονος όταν φτάσει στα 80, τα αυτιά του θα έχουν μεγαλώσει λίγο περισσότερο από ένα εκατοστό σε μήκος.

Δείτε ακόμη Γιατί η Μια Πλευρά του Προσώπου Είναι πιο Ελκυστική από την Άλλη

Η βαρύτητα δεν είναι ο μόνος ένοχος.

© Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA/Abaca/East News

Η πρώτη εξήγηση που έρχεται στο μυαλό είναι ότι η βαρύτητα είναι ο μόνος ένοχος πίσω από την ανάπτυξη του αυτιού. Λοιπόν, αν το σκεφτήκατε, είναι λάθος. Με την πάροδο του χρόνου, συμβαίνει απώλεια ελαστικότητας του δέρματος. Τα αυτιά κρεμούν και μπορεί να επιβαρυνθούν εάν φοράτε πολύ βαριά σκουλαρίκια καθημερινά. Επιπλέον, όχι μόνο επιμηκύνονται, αλλά επίσης φαρδαίνουν, καθώς η περιφέρεια του αυτιού αυξάνεται κατά μέσο όρο 0,51 χιλιοστά ετησίως, πιθανότατα λόγω της γήρανσης του κολλαγόνου στο σώμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Συμβαίνει και στις μύτες.

© Imagine/Henrik Hildebrandt / 10/REPORTER / East News, © adrienbrody / Instagram

Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη, η ανθρώπινη μύτη συνεχίζει να μεγαλώνει από την παιδική ηλικία έως τα γηρατειά. Αλλά, το ενδιαφέρον είναι ότι η η γωνία του ρινικού άκρου μικραίνει ανάλογα με την ηλικία. Και, πράγματι, αν θεωρείτε ότι, με την πάροδο του χρόνου, οι άνδρες έχουν πολύ μεγαλύτερες μύτες από τις γυναίκες, έχετε δίκιο.

Οι άνδρες έχουν ένα μειονέκτημα σε αυτό.

© RCF / MEGA/Mega Agency/East News, © LaurentVU/SIPA/Sipa Press Russia/East News

Εάν είστε άντρας και αναρωτηθήκατε γιατί η μύτη σας είναι μεγαλύτερη από αυτή των γυναικών γύρω σας, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η διαφορά στο μέγεθος οφείλεται στο διαφορετικό σωματότυπο και τις ενεργειακές απαιτήσεις ανάλογα με το φύλο. Γενικά, οι άνδρες έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα, η οποία απαιτεί περισσότερο οξυγόνο για την ανάπτυξη και τη συντήρηση του μυϊκού ιστού. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι μεγάλες μύτες μπορούν να εισπνεύσουν και να μεταφέρουν περισσότερο οξυγόνο ώστε το αίμα να το διανέμει σε όλους τους μύες.

Δείτε επίσης 14 Μέρη του Σώματος που Φανερώνουν τη Νοημοσύνη σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Λειτουργικά Γωνιακά Γραφεία - Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

25 Λειτουργικά Γωνιακά Γραφεία – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Μπορούμε να Πίνουμε Νερό ενώ Τρώμε;

Μπορούμε να Πίνουμε Νερό ενώ Τρώμε;