in , , , ,

Μπορούμε να Πίνουμε Νερό ενώ Τρώμε;

Μπορούμε να Πίνουμε Νερό ενώ Τρώμε;
Μπορούμε να Πίνουμε Νερό ενώ Τρώμε;

Στις τηλεοπτικές εκπομπές για την υγεία, συχνά λένε ότι απαγορεύεται να τρώτε και να πίνετε νερό ταυτόχρονα. Μερικοί ειδικοί εξηγούν ότι το νερό αραιώνει τα οξέα του στομαχιού. Άλλοι πιστεύουν ότι παχαίνει. Και ορισμένοι πιστεύουν ακόμη και ότι το νερό σπρώχνει τα άπεπτα τρόφιμα από το στομάχι! Μπορεί το απλό νερό να είναι τόσο επιβλαβές; Αποφασίσαμε να ανακαλύψουμε επιτέλους την αλήθεια και τι είναι απλά μύθος. 8 Τροφές για Έναν Καλό Ύπνο

Τι συμβαίνει με τις τροφές και το νερό στο στομάχι;

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η διαδικασία πέψης ξεκινά ακριβώς όταν σκεφτόμαστε το μελλοντικό μας γεύμα: το σάλιο παράγεται στο στόμα. Όταν μασάμε το φαγητό, το ανακατεύουμε με σάλιο που περιέχει τα απαραίτητα ένζυμα για πέψη. Στη συνέχεια, πάει στο στομάχι όπου αναμιγνύεται με τα οξέα του. Κατά μέσο όρο, το στομάχι χρειάζεται 4 ώρες για να χωνέψει το φαγητό πριν το μετατρέψει σε υγρό ή χυλό. Ο χυλός πηγαίνει πιο μακριά στο έντερο, δίνοντας όλα τα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό.

Το νερό δεν μένει στο στομάχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να διώξει 300 ml νερού. Έτσι, εάν πίνετε ενώ τρώτε, το νερό δεν σχηματίζει λίμνες στο στομάχι. Περνάει μέσα από τη μασωμένη τροφή πολύ γρήγορα, την ενυδατώνει και φεύγει γρήγορα από το στομάχι.

Τα υγρά δεν μειώνουν την οξύτητα.

Το σώμα μας είναι ένα περίπλοκο αλλά πολύ συντονισμένο σύστημα. Εάν το στομάχι «αισθάνεται» ότι δεν μπορεί να αφομοιώσει κάτι, παράγει περισσότερα ένζυμα και αυξάνει την οξύτητα των οξέων του στομάχου. Ακόμα κι αν πίνετε 2 λίτρα νερό, δεν επηρεάζει το επίπεδο οξύτητας. Παρεμπιπτόντως, το νερό μπαίνει στο στομάχι με τις τροφές. Για παράδειγμα, κατά μέσο όρο, ένα πορτοκάλι αποτελείται από 86% νερό.

Δείτε ακόμη 24 Μύθοι Σχετικά με την Υγιεινή Διατροφή

Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες τροφές μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα οξύτητας στο στομάχι, αλλά επιστρέφει στο φυσιολογικό πολύ γρήγορα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα υγρά δεν επηρεάζουν την ταχύτητα της πέψης.

Δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι το νερό ωθεί τη στερεή τροφή στο έντερο πριν χωνευτεί πλήρως. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται δεν επηρεάζει την ταχύτητα της πέψης.

Μπορούμε λοιπόν να πίνουμε νερό ενώ τρώμε;

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Εάν πίνετε νερό ενώ τρώτε, δεν θα κάνετε κακό. Αντίθετα, το νερό μαλακώνει τις τροφές. Αλλά μην πίνετε πριν καταπιείτε το φαγητό. Πρέπει να υπάρχει αρκετό σάλιο στις τροφές.

Υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα όταν πίνετε νερό ενώ τρώτε. Η έρευνα δείχνει ότι οι σύντομες παύσεις για λίγο νερό, επιβραδύνει τη διαδικασία του φαγητού. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι τρώνε λιγότερο που είναι καλό.

Εάν έχετε συνηθίσει να πίνετε τσάι με φαγητό αντί για νερό, δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό. Η έρευνα δείχνει ότι δεν υπάρχει διαφορά στα επίπεδα οξύτητας μετά την κατανάλωση τσαγιού ή νερού.

Η θερμοκρασία του νερού που πίνετε δεν επηρεάζει την ταχύτητα της πέψης ή τον αριθμό των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνετε. Το στομάχι μπορεί να ζεστάνει ή να κρυώσει τις τροφές στην απαραίτητη θερμοκρασία.

Δείτε επίσης 6 Υγιεινές Τροφές για να Προσθέσετε στη Διατροφή σας το 2021

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί τα Αυτιά και η Μύτη Μεγαλώνουν όσο Γερνάμε

Γιατί τα Αυτιά και η Μύτη Μεγαλώνουν όσο Γερνάμε

12 Σημάδια Ατημέλειας που Παρατηρούμε σε Άλλους Αλλά Όχι σε Εμάς

12 Σημάδια Ατημέλειας που Παρατηρούμε σε Άλλους Αλλά Όχι σε Εμάς