in , , , ,

12 Πράγματα στο Σπίτι που Πρέπει να Καθαρίζονται Άμεσα

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό για να είναι όλοι υγιείς και να λειτουργούν αποτελεσματικά οι συσκευές σας. Αλλά υπάρχουν 12 Πράγματα στο Σπίτι που Πρέπει να Καθαρίζονται Άμεσα γιατί γεμίζουν μικρόβια.

20 Πράγματα που Πρέπει να Πλένουμε Οπωσδήποτε στο Πλυντήριο

Τηλεχειριστήρια

brightside

Όλοι αγγίζουν το τηλεχειριστήριο, συχνά όταν τρώνε ή βήχουν. Εξαιτίας αυτού, είναι μια από της πήγες μικροβίων και ιδίως τους ιούς του κρυολογήματος. Καθαρίζετε το τακτικά με μαντηλάκια αλκοόλης.

Κινητά τηλέφωνα

Οτιδήποτε τοποθετείτε τόσο κοντά στο αυτί ή στο στόμα σας πρέπει να καθαρίζετε. Ένα τηλέφωνο μπορεί να έχει περισσότερα μικρόβια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Καθαρίζετε το τακτικά με μαντηλάκια αλκοόλης.

Πληκτρολόγιο υπολογιστή

brightside

Πολλές βρωμιές μπορεί να κολλήσουν στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, ειδικά εάν τρώτε φαγητό ενώ το χρησιμοποιείτε. Ξεκινήστε με ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα για να απομακρύνετε μεγάλα κομμάτια βρωμιάς. Με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα περάστε τα πλήκτρα. Επίσης, υπάρχουν μαντηλάκια και σπρέι στην αγορά ειδικά για ηλεκτρονικά.

12 Καθημερινά Πράγματα που Κάνουμε Λάθος και Δεν Συνειδητοποιούμε το Λόγο

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πλυντήρια πιάτων

Ακριβώς επειδή κάτι σας βοηθά να καθαρίσετε δεν σημαίνει ότι προστατεύεται μαγικά από το να λερωθεί. Μερικά τρόφιμα και λίπη, για να μην αναφέρουμε το απορρυπαντικό, μπορεί να κολλήσουν σε όλα τα μέρη στο πλυντήριο πιάτων σας. Ο καθαρισμός του είναι εύκολος. Αδειάστε το, καλύψτε τον πυθμένα με ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα, αφήστε την όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε με ξύδι. Όχι μόνο θα είναι καθαρό αλλά θα απαλλαγείτε επίσης από τις οσμές. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε μεμονωμένα μέρη με τον ίδιο τρόπο.

Νεροχύτης κουζίνας

brightside

Μπορεί να ρίξατε τα υπολείμματα τροφής στην αποχέτευση, αλλά η υγρή περιοχή μπορεί να χρησιμεύσει ως έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων. Καθαρίζετε τακτικά το νεροχύτη της κουζίνας σας χρησιμοποιώντας απολυμαντικό.

Πινέλα μακιγιάζ

Το πρώτο βήμα για κάθε ωραία εμφάνιση είναι ένα καθαρό πρόσωπο, οπότε φυσικά πρέπει να ξεκινήσετε με καθαρά εργαλεία. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα μικρόβια μπορούν να συσσωρευτούν στις βούρτσες. Καθαρίστε τις μία φορά την εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας δεν γεμίζει μικρόβια.

Μπουκάλια νερού

brightside

Πολλοί γεμίζουν μπουκάλια με νερό βρύσης και τα βάζουν στο ψυγείο. Άλλοι έχουν ένα πλαστικό μπουκάλι για τακτική χρήση. Θα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά, αν όχι μετά από κάθε χρήση, για να διατηρούνται καθαρά. Διαφορετικά, μπορούν να αναπτύξουν περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα τουαλέτας.

20 Σχεδιαστικά Λάθη που Φαίνονται Εξωπραγματικά

Πόμολα πόρτας

brightside

Επειδή όλοι τα αγγίζουν αποτελούν έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων. Απλώστε λίγο άσπρο ξύδι σε ένα κουρέλι και σκουπίστε τα.

Μαξιλάρια

brightside

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα σάλια και τα ακάρεα σκόνης μπορούν να κάνουν το μαξιλάρι σας τέλεια αηδιαστικό. Καθαρίζετε τα σεντόνια, αλλά όχι τα μαξιλάρια. Τα περισσότερα πλένονται στο πλυντήριο και πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Θυμηθείτε να τα στεγνώσετε πριν τα χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας.

Σφουγγάρια

brightside

Ακόμα και το εύχρηστο σφουγγάρι σας μπορεί να γίνει ανθυγιεινό. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό κάθε μέρα για να σκοτώσετε σχεδόν όλα τα μικρόβια. Επίσης, αλλάξτε σφουγγάρι μία φορά την εβδομάδα.

Σπείρωμα ψυγείου

© Mark Florence / Flickr

Όχι μόνο είναι θέμα υγιεινής, αλλά ο καθαρισμός του σπειρώματος του ψυγείου σας δύο φορές το χρόνο μπορεί να αποτρέψει δυσλειτουργίες του ψυγείου και να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του. Το φραγμένο σπείρωμα εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του ψυγείου σας. Απλώς χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας είναι αποσυνδεδεμένο πρώτα.

Οδοντόβουρτσες

Είναι προφανές ότι οτιδήποτε μπαίνει στο στόμα σας πρέπει να είναι καθαρό. Μία φορά την εβδομάδα, τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα σας σε στοματικό διάλυμα με βάση το αλκοόλ. Επιπλέον, αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσα σας κάθε 3 μήνες. Είναι επίσης σημαντικό να κρατήσετε τη βούρτσα σας μακριά από άλλες βούρτσες και από αερομεταφερόμενα βακτήρια.

10 Καθημερινά Πράγματα που Καταστρέφουν τα Σπίτια μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 απλές συμβουλές για να φαίνεστε πιο όμορφη στην παραλία

15 DIY Υφασμάτινα Καλάθια Αποθήκευσης