Μακαρονάδα Τσουχτή Μάνης.
Στις αρχές του 20ου αιώνα για να καταφέρουν οι Μανιάτισσες να φροντίζουν τα σπίτια τους και τα χωράφια τους λόγω φτώχειας και της έλλειψη κρέατος δημιούργησαν τις χειροποίητες “τσουχτές” γεύμα πλούσιο σε άμυλο και πρωτεΐνη για να καταφέρνουν τις δύσκολες χειρωνακτικές εργασίες.
Θεωρούνταν πιάτο πολυτελείας για τις αγροτικές περιοχές της Μάνης. Η παράδοση συνεχίστηκε και το απολαμβάνουμε και στις μέρες μας…
Μια συνταγή από το μέλος Karolina Mega και την ομάδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, όπου μπορείτε πολύ εύκολα με ένα κλικ να γίνετε μέλη.
Υλικά που θα χρειαστούμε για την Τσουχτή Μάνης
Δείτε ακόμα Τούρτα μακαρονάδα! Θα τη λατρέψετε!
1 πακέτο μακαρόνια νο5
4 αυγά
Βούτυρο αγελάδας
Πιπέρι-αλάτι
Μυζήθρα ξερή (τριμμένη)
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάλι στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε σε τηγάνι 5 κουταλιές σούπας βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε 6 κ.σ. μυζήθρα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πάρει λίγο χρυσαφί χρώμα (όχι να καεί γιατί θα πικρίσει).
- Καυτό όπως είναι το ρίχνουμε στα μακαρόνια και ανακατεύουμε απαλά.
- Στο ίδιο τηγάνι ξαναρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο και τηγανίζουμε τα αυγά να είναι μελάτος ο κρόκος.
- Σερβίρουμε σε πιάτο με το αυγό από πάνω, ρίχνουμε έξτρα μυζήθρα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σπάμε τον κρόκο και καλή μας απόλαυση!
Δείτε ακόμα Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο