Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα Κάστανα
Τα κάστανα είναι μια πολύ νόστιμη λιχουδιά και θεωρούνται το φάρμακο του χειμώνα. Θεωρείται σούπερ τροφή αφού έχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, και συνιστούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης με μικρά ποσοστά λίπους.
Δείτε ακόμα H ελληνική υπερτροφή που έχει τριπλάσιο ασβέστιο από το γάλα
Τα κάστανα μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς τρόπους, ψητά ή βραστά, μέσα σε γλυκά, σαν γλυκό του κουταλιού, ακόμα και σαν γέμιση σε φαγητά.
Τι γίνεται όμως με το καθάρισμα τους ειδικά αν τα θέλετε να παραμείνουν ολόκληρα χωρίς να διαλυθούν;
Υπάρχει λοιπόν ένα πάρα πολύ απλός τρόπος να καθαρίσετε κάστανα πανεύκολα και μάλιστα να παραμείνουν στο αρχικό τους σχήμα.
Παρακάτω θα δούμε πώς να ξεφλουδίσετε τα κάστανα μετά από βρασμό σε κατσαρόλα.
Αρχικά με ένα μαχαίρι χαράξτε έναν σταυρό στην μία πλευρά. Τα τοποθετούμε σε νερό που βράζει αφού το έχουμε αλατίσει, για 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και λίγα λίγα τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα τυλίγουμε για να ιδρώσουν και να μένουν ζεστά.
Μην προσπαθήσετε να τα βγάλετε όλα μαζί στην πετσέτα γιατί αν κρυώσουν δεν θα είναι εύκολο να τα καθαρίσετε.
Εδώ όλο το κόλπο είναι να παραμείνουν ζεστά σε όλη τη διάρκεια του ξεφλουδίσματος. Ακολουθείτε αυτήν την τακτική μέχρι να τα καθαρίσετε όλα.
Δείτε ακόμα 100 χρήσιμα μυστικά της γιαγιάς που κάθε νοικοκυρά και μη θα πρέπει να γνωρίζει.