in , ,

Μαγειρική με τεφ: Γνώρισε τη νέα σούπερ-τροφή

Η νέα μόδα του Χόλιγουντ, που κερδίζει ολοένα και περισσότερους
υποστηρικτές και σταδιακά εξαπλώνεται και στην Ελλάδα είναι η μαγειρική
με τεφ!

Τι είναι το τεφ;

Το τεφ είναι σιτάρι της Αιθιοπίας, γνωστό από την αρχαιότητα, σούπερ υγιεινό και νόστιμο! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει το αλεύρι σιταριού σε κάθε συνταγή ή να ανρικαταστήσει το κουάκερ στο πρωινό γεύμα. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνεις αφού εκτός από τη νόστιμη γέυση του είναι σούπερ θρεπτικό.

Τι γεύση έχει;

Το τεφ άψητο έχει έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση με πικρή επίγευση. Η γλυκιά του γεύση όμως γίνεται ακόμη πιο έντονη όταν οι σπόροι του μαγειρευτούν όπως το κουάκερ. Ωστόσο, ακόμη και στη χρήση του αντί του γνωστού αλευρίου από σίτο, προσδίδει μια ευχάριστη γεύση που γλυκίζει.

Πώς μαγειρεύεται;

Αν θέλεις να το φας για πρωινό, αντί της κλασικής βρώμης: Θα το φτιάξεις όπως και το κουάκερ, με λίγο νεράκι ή γάλα αφήνοντάς το σε σιγανή φωτιά για 15 περίπου λεπτά μέχρι να χυλώσει. Επειδή είναι αρκετά πιο γλυκό από τη βρώμη, δοκίμασε το μείγμα πριν προσθέσεις μέλι ή ζάχαρη.

Στη μαγειρική & ζαχαροπλαστική: Ακολούθησε τις οδηγίες της κάθε συνταγής για δοσολογία αλευρίου κι αντικατέστησε το κλασικό αλεύρι από σιτάρι με αλεύρι από τεφ. Τόσο απλά!

Τρώγεται και ωμό;

Φυσικά και τρώγεται και ωμό. Απλά σε αυτήν την περίπτωση η γεύση του δεν είναι τόσο γλυκιά αλλά πικρίζει κάπως όπως για παράδειγμα η κινόα. Μπορείς να το βάλεις σε σαλάτες ή στο γιαουρτάκι σου.

Ποιά είναι τα θρεπτικά του συστατικά;

Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε:

Ασβέστιο: Το τεφ είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου! 1 φλιτζάνι τεφ αντιστοιχεί σε μισό φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι! Εντυπωσιακό;

Ψευδάργυρο: Μισό φλιτζάνι τεφ καλύπτει το 44% των καθημερινών μας αναγκών σε ψευδάργυρο, ένα θρεπτικό συστατικό σημαντικό για το σνοσοποιητικό και την αναπαραγωγική υγεία, που διατηρεί γερά τα κόκκαλα αλλά και τα μαλλιά μας.

Σίδηρο: Το τεφ είναι επίσης μια καλή πηγληξ σιδήρου, δίνοντας έναν ακόμη καλό λόγο για να το καταναλώσεις.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πρωτεϊνη: Το τεφ περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης καθιστώντας το κατάλληλη τροφή για χορτοφάγους αλλά και για τη δίαιτα.

Ιδανικό και για όσους έχουν κοιλιοκάκη!

Το τεφ δεν περιέχει γλουτένη, δίνοντας μια έξτρα εναλλακτική σε όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη ή απλά έχουν κάποια ευαισθησία στη γλουτένη. Συμπεριλαμβάνοντας το ταφ στη διατροφή σου, αυτομάτως εμπολουτίζεις τα γεύματα που μπορείς να καταναλώσεις.

Που θα το βρω;

Σε καταστήματα με οργανικά προϊόντα.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

20 υπέροχες φθινοπωρινές γαμήλιες τούρτες

60 εκπληκτικές παιδικές κατασκευές απο χαρτόνι!