in , , , , , , ,

10 συμβουλές για να κοιμάστε σα μωρό!!

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργήσουμε στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά μερικές φορές ένα κοκτέιλ αϋπνίας, υπερβολικής τεχνολογίας και κακών συνηθειών ύπνου καθιστά πιο δύσκολο από ποτέ να επιτευχθεί αυτό το πολύ σημαντικό (αλλά συχνά ευδιάκριτο) 8ωρο.

Εμείς  σας φέρνουμε 10+1 εύκολα και πρακτικά βήματα που θα κάνουν τα πρωινά σας πιο φωτεινά, τις ημέρες σας πιο παραγωγικές και τον ύπνο σας πραγματικά ξεκούραστο.

1. Άσκηση

Μια βόλτα το βράδυ είναι ένα απολύτως τέλειο αντίδοτο σε ένα μυαλό που εξακολουθεί να βρυχάται με τα γεγονότα της ημέρας. Αποσυνδέστε τα ακουστικά σας, μην κρατάτε ιδιαίτερο ρυθμό και απολαύστε τη θέα και τους ήχους καθώς το απαλό πέλμα των ποδιών σας βοηθάει τη μετάβαση του εγκεφάλου σας από ενεργή σε ουδέτερη.

2.Αποκτήστε μια ρουτίνα

Όταν κάνουμε μια συγκεκριμένη διαδρομή κάθε μέρα, το κάνουμε σχεδόν χωρίς σκέψη. Η ίδια ιδέα ισχύει και για την ώρα του ύπνου: δεν έχει σημασία πόσο απλή ή περίπλοκη είναι η ρουτίνα μας, ο νους μας θα γνωρίσει ότι αυτές τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες  που σηματοδοτούν ύπνο.

Δείτε επίσης: 20 πράγματα που κάνουμε πριν κοιμηθούμε και διαταράσσουν τον ύπνο μας

3. Διάλεξε τη σωστή στάση ύπνου

Εάν κοιμάστε στο πλάι, προσπαθήστε να κοιμηθείτε στην αριστερή σας πλευρά, όχι στη δεξιά σας – θα βελτιώσει την πέψη και τη ροή αίματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο ύπνος στην πλάτη σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το ροχαλητό καθώς η βαρύτητα τραβά τη γλώσσα σας στο πίσω μέρος του λαιμού σας. Δεν συνιστάται για άτομα που υποφέρουν από άπνοια ύπνου.

Ο ύπνος μπρούμυτα δεν είναι η καλύτερη ιδέα και θεωρείται ευρέως ως η χειρότερη θέση στον ύπνο. Εξαρτάται από τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο πόνο στην πλάτη. Ο ύπνος όλη τη νύχτα με το κεφάλι σας στραμμένο προς τη μία πλευρά τραβάει επίσης το λαιμό σας. Αν αυτή είναι η προτιμώμενη θέση σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια για να εκπαιδεύσετε βαθμιαία το σώμα σας να κοιμάται στη μία πλευρά

4. Γίνε ο προπονητής του εαυτού σου

Με αυτή την τεχνική, όλοι μπορούμε να επωφεληθούμε από την προσέγγισή τους στην επιτυχία. Πριν πάτε για ύπνο, γράψτε τις 3 βασικές προτεραιότητές σας για την επόμενη μέρα. Ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι έχετε τουλάχιστον 15 καθήκοντα στη λίστα υποχρεώσεων σας, εστιάζοντας το μυαλό σας θα σας δώσει άμεση πρόσβαση στη ζώνη παραγωγικότητας το επόμενο πρωί.

5. Διαλογιστείτε

Ιδού ένας οδηγός διαλογισμού για αρχάριους:

Πάρτε αργές, βαθιές αναπνοές μέσα από τη μύτη σας και έξω από το στόμα σας.

Διάφορες σκέψεις θα εμφανιστούν – αναγνωρίστε τες, στη συνέχεια αφήστε τες να πάνε.

Να είστε ενήμεροι για κάθε μέρος του σώματός σας με τη σειρά του – από την κορυφή του κεφαλιού σας μέχρι το άκρο των ποδιών σας, σφίγγοντας και χαλαρώνοντας το καθένα με τη σειρά του μέχρι να αισθανθείτε εντελώς άνετα.

6. Διαβάστε

Το κοινό σημείο των πιο επιτυχημένων ανθρώπων του πλανήτη  είναι ότι διαβάζουν πριν πέσουν στο κρεβάτι. Η διανοητική διαδικασία που απαιτείται για να μετατοπιστεί το μυαλό μας από τις καθημερινές ανησυχίες στις ανησυχίες  των χαρακτήρων είναι ένα βασικό συστατικό του ομαλού ύπνου.

Δείτε επίσης: H σωστή στάση ύπνου ανάλογα με τον πόνο που νιώθετε στην πλάτη σας

7. Βγείτε από την πρίζα

Όλοι ελέγχουμε κρυφά τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν από το κρεβάτι – αλλά να μας εμπιστευτείτε, είναι μια τρομερή συνήθεια. Το τεχνητό φως που εκπέμπεται διαταράσσει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου μας που προάγει τον ύπνο, ώστε να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας και να επιβάλλετε τον κανόνα «χωρίς οθόνη πριν από το κρεβάτι».

8. Ετοιμαστείτε για την πρωινή ρουτίνα

Ακόμα κι αν ακολουθείτε ευλαβικά τα παραπάνω βήματα και παίρνετε τον καλύτερο βραδινό ύπνο της ζωής σας, θα σπαταλιέται αν συνεχίζετε να σπεύδετε το πρωί ψάχνοντας για ένα καθαρό πουκάμισο ή τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας. Ετοιμάστε τα πάντα από το προηγούμενο βράδυ, αφήνοντας σας ελεύθερο να πηδήξει από το κρεβάτι με χαρά, γνωρίζοντας ότι πρέπει μόνο να φάτε, ντους, και ΠΑΜΕ!

9. Μην κοιμάστε αργά

Η επιτυχία και η θετική σκέψη πηγαίνουν χέρι-χέρι, οπότε το γεγονός ότι πηγαίνεις για ύπνο μετά τα μεσάνυχτα έχει συνδεθεί με τα επαναλαμβανόμενα αρνητικά πρότυπα σκέψης.

10. Σταματήστε να ανησυχείτε

Μαζεύουμε εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) σκέψεις κατά τη διάρκεια μιας ημέρας: ανησυχίες και επιτυχίες, από την αλλαγή ζωής στο εντελώς ασήμαντο. Η καταγραφή των προκλήσεων και των στιγμιότυπων της ημέρας σας δεν είναι μόνο θεραπευτική, αλλά βοηθά επίσης να απελευθερωθεί χώρος για ακόμα μεγαλύτερες και καλύτερες ιδέες αύριο.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Έρευνα περιγράφει τι θα γίνει ως το 2050. Άνοδος θερμοκρασίας, λιώσιμο πάγων και κατάρρευση

Πέντε λόγοι που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα από το πουθενά και μια φυσική κρέμα που κάνει θραύση