in ,

Κορμός σοκολάτας ψυγείου με μπανάνα

Σοκολατένιο μωσαϊκό ή σαλάμι… Ένα αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων… Δροσερό, πεντανόστιμο γλύκισμα, πολύ απλό και εύκολο στη παρασκευή του, δεν απαιτεί ψήσιμο και είστε σίγουροι ότι θα το λατρέψουν όσοι το δοκιμάσουν. Εδώ, σας δίνουμε μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα ένα μωσαϊκό γεμιστό με διάφορα καλούδια, αρώματα και γεύσεις γεμιστό με μπανάνα. Εσείς θα το δοκιμάσετε;

Δείτε επίσης: Εύκολος και οικονομικός Κορμός κατσαρόλας!

♦ Με τη πιο κάτω δοσολογία θα έχετε 2 κορμούς Μωσαϊκό

♦ Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια και τις σταφίδες με άλλα αποξηραμένα φρούτα ή με κερασάκια μαρασκίνο και με ξηρούς καρπούς επιλογής σας.

Υλικά συνταγής

400 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ

60 γρ. (3-4 ανάλογα το μέγεθός τους) λουκούμια με διάφορες γεύσεις, κομμένα σε μικρά κομματάκια

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

50 γρ. (1/3 φλ.) σταφίδες

45 γρ. (6 κ.σ.) κακάο σε σκόνη

115 γρ. βούτυρο

150 γρ. (3/4 φλ.) ζάχαρη

200 ml (1 φλ.) γάλα

50 ml (1 κ.γ.) ρούμι ή λικέρ επιλογής σας

2 μπανάνες

ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια με τα χέρια σας ή στο multi, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι κάποια από αυτά θα πρέπει να θρυμματιστούν σε σκόνη αλλά και κάποια σε μεγαλύτερα κομμάτια. (βλέπε φωτό Νο.2) Τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα λουκούμια κομμένα σε μικρά κομματάκια, τις σταφίδες και το κακάο σε σκόνη και τα ανακατεύετε καλά.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο, διαλυθεί η ζάχαρη και ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα απο τη φωτιά, προσθέτετε το ρούμι ή το λικέρ και ανακατεύετε καλά το σιρόπι.

Αφήνετε το σιρόπι για 5 λ να χλιαρύνει. Στη συνέχεια ρίχνετε το μισό στο μπολ με το μείγμα μπισκότου και ανακατεύετε καλά το μείγμα με μεγάλο κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι. Προσθέτετε και το υπόλοιπο μισό σιρόπι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρετε ένα σοκολατένιο μείγμα το οποίο θα πλάθετε εύκολα.

Χωρίζετε το μείγμα ομοιόμορφα σε 2 ίσα μέρη. Τοποθετείτε στο κέντρο ενός μεγάλου κομματιού αλουμινόχαρτου το 1 μέρος (½ μείγμα) και το απλώνετε με τα χέρια σας σε ένα ορθογώνιο σχήμα μεγέθους λίγο μεγαλύτερο από αυτό της μπανάνας. (βλέπε φωτό Νο.3).

Στη συνέχεια βάζετε 1 μπανάνα πάνω στο μείγμα και το κυλάτε με το αλουμινόχαρτο ή με τα χέρια σας καλύπτετε με το μείγμα τη μπανάνα καλά δίνοντάς του το σχήμα του σαλαμιού. Το καλύπτεται σφιχτά με το αλουμινόχαρτο, ασφαλίζετε καλά τις άκρες του. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και το 2 μέρος (το άλλο ½ μείγμα).

Βάζετε τους δύο κορμούς σας πάνω σε μια πιατέλα, τα βάζετε στο ψυγείο και τα αφήνετε για 2-3 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να κρυώσουν και σταθεροποιηθούν καλά. Πριν σερβίρετε αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, μεταφέρετε το γλυκό σας σε πιατέλα σερβιρίσματος και το πασπαλίζετε με τριμμένο ινδοκάρυδο το οποίο πιέζετε με τα δάχτυλά σας ελαφρώς πάνω στο γλυκό για να κολλήσει. Το κόβετε σε κομμάτια και… το απολαμβάνετε!!!

via sintayes

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Ποια ταινία έσπαγε τα ταμεία το έτος που γεννηθήκατε!

45 ιδέες φωτισμού και διακόσμησης για να κάνετε την ταράτσα σας το απόλυτο μέρος για χαλάρωση