Με την καθημερινότητα να τρέχει, ένα μικρό διάλειμμα είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτο κατά καιρούς. Και τι καλύτερο από ένα νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο. Πάρτε ένα αβοκάντο και λίγο κακάο και ετοιμαστείτε για να εκπλαγείτε από αυτόν τον λαχταριστό συνδυασμό που χρειάζεται μόνο 10 λεπτά! Χωρίς αλεύρι, χωρίς αυγά, χωρίς γάλα και μπορείτε επίσης να παραλείψετε τη ζάχαρη για λιγότερες θερμίδες.
Θα χρειαστείτε:
ένα καλά ώριμο αβοκάντο
δύο κουταλιές της σούπας κακάο
δύο κουταλιές της σούπας μέλι ή άλλο γλυκαντικό σε περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε τη ζάχαρη (η μαύρη ζάχαρη είναι ιδανική επίσης)
μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
μια πρέζα αλάτι (προσθέστε αλάτι σε όλα τα επιδόρπια και θα έχουν καλύτερη γεύση)
δύο κουταλιές της σούπας ρούμι
μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας
Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να βρείτε το τέλειο αβοκάντο για αυτήν τη συνταγή, που σημαίνει ότι το φρούτο πρέπει να είναι αρκετά ώριμο για να μετατραπεί σε κρεμώδη μους. Κοιτάξτε κάτω από το κοτσάνι για να δείτε το χρώμα που έχει αυτό το σημείο. Πράσινο σημαίνει ότι το αβοκάντο δεν είναι ακόμα έτοιμο, καφέ σημαίνει ότι μπορεί να είναι σάπιο. Αν είναι κίτρινο, είναι το αβοκάντο που χρειάζεστε.
Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε το αβοκάντο και το ρίξτε το στο μπλέντερ για λιγότερο από ένα λεπτό, μαζί με το ελαιόλαδο και μετά το γλυκαντικό. Προσθέστε το κακάο, το ρούμι, τη ζάχαρη βανίλιας και την πρέζα αλάτι και κάντε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Ρίξτε το σε ένα γυάλινο ποτήρι και προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας κρέμα σαντιγί από πάνω. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σαντιγί χρησιμοποιώντας κρέμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και μία ή δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Μπορεί να μην είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή, αλλά είναι πολύ καλύτερη από το να αγοράζατε έτοιμη σαντιγί.
Τέλος, προσθέστε μερικά μούρα στην κορυφή για να φαίνεται καλύτερα και απολαύστε το.