Προετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Μερίδες: 5
Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι
4-5 φέτες προσούτο
150 γρ. ασπρομανίταρα
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο πολύ ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κλαδάκι θυμάρι
1 κλαδάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. κοχύλια (μεγάλα ζυμαρικά)
250 γρ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας
150 γρ. ταλαγάνι
1 κουτ. σούπας μαϊντανός
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή τον κιμά και τα ροδίζουμε. Ρίχνουμε το προσούτο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄. Βάζουμε σε μπολ το ανθότυρο, το ταλαγάνι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ένα ένα κοχύλι με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε στο ταψί 1 κ.σ. σάλτσα κοτόπουλου. Αραδιάζουμε τα γεμιστά κοχύλια κοντά κοντά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε το φαγητό στους 180οC στις αντιστάσεις για 25΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα