Θα χρειαστείτε:
Μια συσκευασία μίγματος κέικ 500 γρ. (ή την αγαπημένης σας συνταγή για απλό κέικ)
1 1/4 φλιτζάνια νερό
1/3 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
3 ασπράδια αυγών
8 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 σταγόνες άρωμα βατόμουρο
Με τη συνταγή αυτή βγαίνουν περίπου 24 Καπ κεικς.
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C). Βάλτε σε μια φόρμα μαφφιν φορμάκια για Καπ κεικς.
Χτυπηστε το μίγμα κέικ, το νερό, το φυτικό έλαιο και τα ασπράδια αυγών μαζί σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, σε μέση για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει λεπτόρευστη. Γεμίστε τα φορμάκια κατά το 1/3 με το μείγμα και αφήστε τα στην άκρη.
Ρίξτε 4 σταγόνες κόκκινο χρώμα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατέψτε για να γίνει ροζ προσθέτοντας το άρωμα βατόμουρο. Βάλτε το 1/3 του ροζ μείγματος σε μια αεροστεγή κλειστή πλαστική σακούλα και αφήστε το στην άκρη. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπουκάλια διακόσμησης ζαχαροπλαστικής που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Ανακατέψτε το υπόλοιπο χρώμα με το υπόλοιπο μείγμα του μπολ μέχρι να αποκτήσει ένα πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα και βάλτε το σε μια αεροστεγή πλαστική σακούλα. Κόψτε την μια άκρη της σακούλας, μπήξτε την στο κέντρο κάθε Καπ κεικ και ζουλήξτε περίπου δύο κουταλιές της σούπας κόκκινο μείγμα.
Με το ίδιο τρόπο βάλτε 1 κουταλιά της σούπας ροζ μείγμα στο κέντρο του κόκκινου μείγματος.
Ψήστε τα Καπ κεικς στον προθερμασμένο φούρνο για 15 έως 20 λεπτά ή αν μια οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή. Αφήστε να κρυώσουν.
Προφανώς, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί μίγμα κέικ για λόγους ευκολίας, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας συνταγή κέικ σας για πιο σπιτική γεύση. Το σημαντικό είναι η κρυφή καρδιά! Αυτά τα Καπ κεικς είναι ιδανικά για όλες τις γιορτές γιατί μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα.
via tiphero , allrecipes