Τι θα λέγατε όμως με λίγη δουλίτσα παραπάνω αυτό το γλυκάκι να το απογειώνατε οπτικά και να το “ζωγραφίζατε” με το σχέδιο που αγαπάτε;
Θα χρειαστεί να φτιάξετε μία διακοσμητική πάστα για το σχέδιο και την κανονική ζύμη για το παντεσπάνι.
Την κρέμα που θα βάλετε μέσα την αφήνω στη φαντασία σας ή αλλιώς θα βρείτε χιλιάδες συνταγές για κορμό στο διαδίκτυο. Βαρύτητα εδώ έχει το παντεσπάνι και το σχέδιο πάνω σε αυτό.
Για τη διακοσμητική πάστα θα χρειαστείτε:
1 αυγό
20 γρ. κακάο σε σκόνη (σημειώση: Μπορείτε το κακάο να το αντικαταστήσετε με αλεύρι και μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το χρώμα που θέλετε να δώσετε στο σχέδιο σας.)
20 γρ. αλεύρι
30 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
Για το παντεσπάνι θα χρειαστείτε:
4 αυγά
120 γρ αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
Χτυπήστε όλα μαζί τα υλικά για τη διακοσμητική πάστα και αφού γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα βάλτε το μέσα σε κορνέ με λεπτή μύτη.
Και τώρα αρχίζει το ωραίο κομμάτι!
Μην ξεχάσετε να έχετε τυπωμένο το σχέδιο σας απο πριν. Τοποθετήστε το μέσα σε τετράγωνο ταψί και απο πάνω βάλτε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ξεκινήστε να αντιγράφετε το σχέδιο πάνω στη λαδόκολλα. Μόλις τελειώσετε βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να ετοιμάσετε το μείγμα για το παντεσπάνι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπώλ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά.
Βγάλτε το σχέδιο σας απο το ψυγείο και εννοείται αφήνετε μόνο τη λαδόκολλα με το σχέδιο της πάστας. Το τυπωμένο το αφαιρείτε.
Ρίχνετε απο πάνω προσεκτικά το μείγμα για παντεσπάνι και το απλώνετε με μία σπάτουλα για να γίνει ίσιο και να απλωθεί παντού.
Ψήστε για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια το αφαιρείτε απο το ταψί μαζί με το αντοκολλητικό χαρτί.
Μετά αφαιρέστε και το αντικολλητικό χαρτί.
Χρησιμοποιήστε το όμως σας αρέσει!
via larecetadelafelicidad