Η διαδικασία είναι σε γενικές γραμμές πολύ απλή αλλά θέλει γρήγορες κινήσεις.
Φουσκώνουμε μπαλονάκια νερού στο μέγεθος μίας κούπας. Δεν βάζουμε νερό απλά τα φουσκώνουμε.
Στη συνέχεια θρυμματίζουμε σοκολάτα κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει εντελώς.
Αφού έχει λιώσει μέχρι και το τελευταίο κομματάκι βουτάμε κάθε μπαλονάκι μέσα στη ζεστή σοκολάτα και μέχρι να καλυφθεί κατά 3/4.
Τοποποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και περιμένουμε ένα μισαωράκι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Μπορούμε να τα βάλουμε και στο ψυγείο εαν βιαζόμαστε.
Αφού έχει γίνει σκληρή για τα καλά η σοκολάτα με μία καρφιτσούλα σπάμε τα μπαλόνια προσεκτικά για να μην εκραγούν και τα αφηνουμε να ξεφουσκώσουν μόνα τους.
Στη συνέχεια απομακρύνουμε τα σκασμένα μπαλόνια προσεκτικά χωρίς να χαλάσουμε το φλυτζάνι μας.
Γεμίζουμε με το γλυκό της αρεσκείας μας
Μπορούμε για πιο ρεαλιστική εμφανίση να προσθέσουμε και χερούλια. Ρίχουμε ζεστή σοκολάτα σε επίπεδη επιφάνεια και σχηματίζουμε το γράμμα “U”. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε και ένα μαχαιράκι για να το πετύχετε. Στη συνέχεια το κολλάτε πάνω στο φλυτζάνι με τη βοήθεια ζεστής σοκολάτας η οποία θα παίξει το ρόλο της “κόλλας”
Τα σοκολατένια φλυτζάνια σας είναι έτοιμα προς βρώσιν! Καλοφάγωτα!
via wikihow