Τις τελευταίες ημέρες στο TikTok κυκλοφορεί ένα trend με την ονομασία «κινεζική αποθήκη», «Chinese warehouse TikTok» στα αγγλικά, με χιλιάδες φαινομενικά εργαζόμενους σε αποθήκες και εργοστάσια παραγωγής προϊόντων να παροτρύνουν τους Αμερικανούς «αγοράστε από εμάς τα προϊόντα που πληρώνεται ακριβά».
@karimfromyiwu #wholesaleshoes #shoes #factory ##cheapshoes #whoelse ♬ original sound – Karim
Στα βίντεο αυτά, που εκτός από τις ΗΠΑ, ο αλγόριθμος του TikTok τα έφερε και στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, Κινέζοι «αποκαλύπτουν» πως οι αμερικανικές εταιρείες πληρώνουν πολύ λίγα για την παραγωγή των προϊόντων τους– και προσφέρουν απευθείας πωλήσεις οι ίδιοι στους καταναλωτές χωρίς το brand name.
Ένας χρήστης του TikTok, ο οποίος λέγεται Wang Sen, ισχυρίζεται ότι είναι ο κατασκευαστής αυθεντικού εξοπλισμού για τις περισσότερες μάρκες πολυτελείας, ενώ στέκεται μπροστά σε έναν τοίχο με ό,τι φαίνεται να είναι οι πανάκριβες τσάντες Birkin. Οι OEM εργάζονται στα παρασκήνια για να φτιάξουν τα προϊόντα που μια άλλη εταιρεία στη συνέχεια πουλά με τη δική της επωνυμία.
«Γιατί δεν επικοινωνείτε μαζί μας και αγοράζετε από εμάς; Δεν θα πιστεύετε τις τιμές που (θα) σας δώσουμε», είπε σε βίντεο στο TikTok.
@haouadao Me calling China warehouse to order another £3 LOUIS VUITTON #chinafactory #luxurylife #chinesemanufacturer #madeinchina ♬ original sound – Haoua Dao
Ακόμη, ισχυρίζονται πως η παραγωγή όλων των προϊόντων των luxury brands, γίνεται στα κινεζικά τους εργοστάσια.
Οι Κινέζοι ισχυρίζονται πως πωλούν την ίδια ποιότητα με τις πανάκριβες για παράδειγμα τσάντες Louis Vuitton. Ένα βίντεο δείχνει έναν άνδρα που ισχυρίζεται ότι οι τσάντες Louis Vuitton παράγονται για μόλις 50 δολάρια.
@chinaclothingwholesale I’m the biggest clothing supplier in China. The price and quality is pretty good #chinawholesaleclothing #chinawholesale #supplierchina ♬ Morning – Official Sound Studio
«Να σας πω ένα μυστικό. Η Louis Vuitton έχει πολλούς Κινέζους προμηθευτές. Απλώς δεν το παραδέχονται», λέει ένας άνδρας που βρίσκεται σε μια αποθήκη που φαίνεται να είναι κάπου στην Κίνα. Οι κινεζικοί λογαριασμοί αυτοί φαίνεται πως επιδιώκουν να ωθήσουν τους Αμερικανούς καταναλωτές να προμηθεύονται είδη ένδυσης και αξεσουάρ απευθείας από κινεζικές εγκαταστάσεις παραγωγής σε πολύ χαμηλότερες τιμές αντί να τα αγοράζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει και το Bloomberg.
Σε βίντεο εμφανίζεται ένας χρήστης με το όνομα ding53631purporting να προσφέρει τσάντες τύπου Louis Vuitton για 4 δολάρια, όπως και εξαιρετικά φθηνά προϊόντα Lululemon.
@richard.pollard.j8 ♬ original sound – Richard Pollard Jr
Πηγή itspossible