Για να φτιάξουμε χωνάκια η συνταγή είναι πολύ απλή. Τα υλικά νομίζω τα έχουμε στο ψυγείο και στα ντουλάπια μας oπ;oτε μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα και τώρα!
Για την παρασκευή τους καλύτερα είναι να τα φτιάξουμε με βαφλιέρα και το ειδικό εργαλείο που τη συνοδεύει για να μπορούμε να δώσουμε το κωνικό σχήμα. Φυσικά όμως επειδή δεν έχουμε όλοι στο σπίτι μας βαφλιέρα ή δεν θέλουμε να αγοράσουμε τότε μπορούμε να τα φτιάξουμε και στο φούρνο και με τη βοήθεια μίας πετσέτας και αλουμινόχαρτου να φτιάξουμε τον κώνο. Δείτε παρακάτω και τους 2 τρόπους.
Βαφλιέρες μπορείτε φυσικά να βρείτε και online.
Δείτε εδώ και άλλες βαφλιέρες
ΥΛΙΚΑ:
2 αυγά
μισή κούπα ζάχαρη
2/3 της κούπας αλεύρι
4 κουταλιές τηςσούπας βούτυρο
1/4 της κούπας γάλα
βανίλια
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το μείγμα είναι για περίπου 10 χωνάκια.
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ και ανακατέψτε για ένα λεπτάκι. Το μείγμα είναι έτοιμο.
Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας απο το μείγμα στην βαφλιέρα και κλείστε σφικτά να ψηθεί καλά.
Αρχικά οι βάφλες σας θα είναι μαλακές και έτσι μπορείτε να τις τυλίξετε και να τις κάνετε κώνο. Μπορείτε να τις κάνετε με το ειδικό εργαλειάκι ή να τυλίξετε οποιοδήποτε κωνικό αντικείμενο με αλουμινόχαρτο. Προσοχή μόνο γιατί καίνε.
Όταν τυλίγετε τα χωνάκια σας προσέξτε να μην αφήσετε τρύπα στη βάση του γιατί θα τρέχει το παγωτό. Μπορείτε μέσα να στάξετε σοκολάτα.
Όταν λοιπόν τα χωνάκια σας είναι τυλιγμένα έτοιμα, τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν και να γίνουν σούπερ τραγανά. Δεν θα πάρει πολύ ώρα. Τώρα είναι και η στιγμή που μπορείτε να τα βουτήξετε σε σοκολάτα ή να τα προσθέσετε νοστιμιές!
Και τώρα είναι ώρα να τα γεμίσετε με το αγαπημένο σας παγωτό!
Εαν λοιπόν δεν έχετε βαφλιέρα όπως είπαμε παραπάνω τότε μπορείτε να τα φτιάξετε στο φούρνο.
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολα απλώστε το μείγμα σε λεπτούς κύκλους, ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνουν χρυσαφένια σε χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά, εξαρτάται απο το μέγεθος). Μόλις τα βγάλετε τους δίνετε κατευθείαν κωνικό σχήμα και αφήνετε να κρυώσουν. Επίσης μπορείτε να τα φτιάξετε και σε τηγανάκι ή κρεπιέρα. Ψήνουμε όπως τις κρέπες πάνω, κάτω και μετά τυλίγουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Όπως και να τα κάνετε το σίγουρο είναι οτι θα τα απολαύσετε!
Καλή επιτυχία!
via ourbestbites