Οι κρέπες είτε είναι γλυκιές είτε αλμυρές είναι ένα σνακ που αγαπάμε μικροί και μεγάλοι. Αν αποφασίσουμε να τις φτιάξουμε στο σπίτι μπορούν να γινουν εξαιρετικά υγιεινές και φυσικά μπορούμε να τις φάμε σαν πρωινό, σαν σνακ, ακόμα και σαν βραδινό. Και ενώ μπορεί να ακούτε κρέπες στο σπίτι και να σκέφτεστε όλη αυτή τη φασαρία να τις φτιάχνετε στο τηγάνι, εμείς παρακάτω σας έχουμε τη λύση για να μην τις φτιάχνετε μία μία. Κρέπες στο ταψί και στον φούρνο.
Αυτή η ιδέα βασίζεται στο γεγονός ότι θα φτιάξετε το μείγμα και θα το ψήσετε όλο μαζί και μετά θα κοπούν οι κρέπες στο σχήμα που θέλετε. Μπορούμε να τις γεμίσουμε με γλυκά αλλά και με αλμυρά υλικά.
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και ξεκούραστη, θα χρειαστείτε μόνο γάλα, αλεύρι, αυγά και φυσικά ένα ταψί. Για να βγουν λεπτές οι κρέπες θέλουμε ένα μεγάλο ταψί, πχ την λαμαρίνα της κουζίνας.
Υλικά για την κρέπα ταψιού:
- 400 γραμμάρια γάλα
- 160 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αυγά
- λίγο αλάτι
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε στο ταψί λαδόκολα και ρίχνουμε μέσα το πηχτό μείγμα να απλωθεί όλο μέσα στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Δείτε επίσης: Λαχταριστές, ζουμερές Κρέπες Κοτόπουλο!
Στην συνέχεια κόβουμε σε μερίδες τη ζύμη και γεμίζουμε με ότι θέλουμε. Κάνουμε ρολάκια και οι κρέπες μας είναι έτοιμες.
Ούτε τηγάνια λοιπόν, ούτε σπάτουλες, όυτε ορθοστασία πάνω από το μάτι να ψηθούν οι σπιτικές κρέπες. Τις κάνουμε όλες με τη μία!
Η συνταγή είναι από την ομάδα Μαγειρικές απολαύσεις και το μέλος Δεσποινα Αντωνιαδου