Η αγορά μπουτιών κοτόπουλου χωρίς κόκαλα είναι σίγουρα βολικό, αλλά θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο από το να τα βγάλετε μόνοι σας. Με αυτό το απλό κόλπο θα ξεκοκαλίσετε εύκολα τα μπούτια κοτόπουλου. Είτε φτιάχνετε τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, ψητό κοτόπουλο στο φούρνο ή σπιτική σούπα με νουντλς κοτόπουλου, θα έχετε ατελείωτες επιλογές.
Velveting: Το Κινέζικο Μυστικό Μαγειρικής για να Μαλακώσετε το πιο Σκληρό Μοσχαρίσιο Κρέας
θα χρειαστείτε:
- Σανίδα κοπής
- Ακονισμένο μαχαίρι σεφ ή μαχαίρι ξεκοκκαλίσματος
- Πλαστικά γάντια για τρόφιμα
- Μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα
Οδηγίες
- Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου στη σανίδα κοπής με το δέρμα προς τα κάτω.
- Χρησιμοποιήστε το μαχαίρι για να βρείτε το κόκκαλο που διατρέχει το μήκος του μπουτιού. Ξεκινήστε να απομακρύνετε το κρέας από το κόκαλο με τα δάχτυλά σας.
- Τοποθετήστε το μαχαίρι σε γωνία προς το κόκαλο και κόψτε προς τα κάτω και από τις δύο πλευρές μέχρι να αρχίσει να βγαίνει το κόκαλο.
- Χρησιμοποιήστε ένα από τα χέρια σας για να πιάσετε μέρος του κόκαλου και χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι για να ξύσετε προσεκτικά το κρέας από το κόκκαλο, έτσι ώστε τίποτα να μην πάει χαμένο. Αφαιρέστε το κόκκαλο μόλις βγάλετε όλο το κρέας.
- Κόψτε τυχόν υπολείμματα οστών και χόνδρων. Τέλος, πετάξτε το περίσσιο δέρμα ή λίπος.
Δείτε επίσης Γιατί πρέπει να πλένουμε το ρύζι πριν το μαγειρέψουμε
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!