Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι μπορούν να βάλουν οτιδήποτε σε ένα μπλέντερ, όμως μερικά τρόφιμα βλάπτουν τη λεπίδα και τη συσκευή. Για να αντέξει το μπλέντερ σας για αρκετά χρονιά, αποφύγετε τη χρήση του με αυτά. 11 Τρόφιμα που Όλοι Έχουμε Καταναλώσει με Λάθος Τρόπο
Ζεστά υγρά ή φαγητό
Έχετε δει ποτέ μια συνταγή για σούπα που σας λέει να την ρίξετε σε ένα μπλέντερ για πιο λεία συνοχή; Ξανασκεφτείτε το! Η τοποθέτηση πολύ καυτών υλικών σε ένα μπλέντερ όχι μόνο μπορεί να κάψει τα χέρια σας, αλλά μπορεί επίσης να καταστρέψει τη συσκευή σας. Ένα ραβδομπλέντερ είναι εξαιρετικό εργαλείο για να αποφύγετε εντελώς το μπλέντερ, αλλά αν δεν έχετε, απλώς τοποθετήστε τα ζεστά συστατικά σας σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια ανακατέψτε τα στο μπλέντερ!
Κόκκοι καφέ
Τεχνικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ ως μύλο καφέ, αλλά δεν είναι μια σοφή επιλογή. Αυτό συμβαίνει επειδή, με την πάροδο του χρόνου, η ανάμειξη χονδροειδών κόκκων καφέ θα στομώσει τις λεπίδες του μπλέντερ. Αλλά, το πιο σημαντικό, δεν πρόκειται ποτέ να έχετε ομοιόμορφα αλεσμένο καφέ λόγω του σχήματος του μπλέντερ.
Δείτε ακόμη 10 Σημαντικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγονται όταν βάζουμε τρόφιμα στην κατάψυξη
Πάγος
Ομοίως με τους κόκκους καφέ, δεν πρέπει να βάζετε πάγο στο μπλέντερ σας γιατί μπορεί να βλάψει τη συσκευή, να στομώσει τις λεπίδες και ο πάγος να μην θρυμματιστεί σωστά. Τι γίνεται όμως με την προσθήκη πάγου σε smoothies; Αυτή είναι μια εξαίρεση, καθώς τα άλλα συστατικά θα σας βοηθήσουν να σπάσει ο πάγος – απλά φροντίστε να μην υπερφορτώσετε το μπλέντερ!
Αποξηραμένα φρούτα
Όταν πρόκειται να βάλετε φρούτα στο μπλέντερ, τα φρέσκα ή κατεψυγμένα είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος. Η προσθήκη αποξηραμένων φρούτων σε μια σάλτσα ή μαρινάδα μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, αλλά όχι όταν η εν λόγω σάλτσα παρασκευάζεται σε μπλέντερ. Η δερματώδης, σκληρή υφή των αποξηραμένων φρούτων σε συνδυασμό με το κολλώδες εσωτερικό μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή της συσκευής.
Πατάτες
Το να βάλετε τις πατάτες σε ένα μπλέντερ είναι μεγάλο λάθος. Μέσα σε λίγα λεπτά από την ανάμειξη μιας ψητής πατάτας, το άμυλο και το υγρό θα δημιουργήσουν μια κολλώδη υφή. Αν θέλετε να φτιάξετε μεταξένιο λείο πουρέ πατάτας, χρησιμοποιήστε πάντα πολτοποιητή πατάτας.
Αμύγδαλα και άλλοι ξηροί καρποί
Ξέρατε ότι οι ολόκληροι ξηροί καρποί μπορούν να βλάψουν το μπλέντερ σας ανεπανόρθωτα; Όταν φτιάχνετε γάλατα φυτικής προέλευσης από την αρχή, το κλειδί είναι να μουλιάζετε τους ξηρούς καρπούς σε νερό για να μαλακώσουν πριν τα ανακατέψετε. Αν χρειάζεστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή κάσιους για σαλάτες ή επιδόρπια, το καλύτερο είναι να τους χοντροκόψετε πρώτα με ένα μαχαίρι.
Πηγή φωτογραφίας: Daniel Grizelj/Getty Images / cpsc
Δείτε επίσης Γιατί ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Τυλίγετε το Τυρί σε Μεμβράνη Τροφίμων