Το μαγείρεμα του ρυζιού είναι βασικό σε πολλά νοικοκυριά, αλλά ξέρατε ότι είναι μεγάλο λάθος να προσθέτετε μόνο νερό; Υπάρχουν απλά συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το ρύζι σας γευστικό, αρωματικό και απολύτως απολαυστικό. Πως να Εξαλείψετε τις Ψείρες στα τρόφιμα όπως στα Φασόλια και το Ρύζι σας
Τα βασικά της μαγειρικής του ρυζιού
Γενικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αναλογία 2:1 νερού προς ρύζι. Ξεπλύνετε καλά το ρύζι κάτω από κρύο νερό για να αφαιρέσετε το υπερβολικό άμυλο, το οποίο σας βοηθά να μην γίνει πολύ κολλώδες.
Συστατικά για να νοστιμίσετε το ρύζι σας
Ζωμός
Αντί για νερό, χρησιμοποιήστε ζωμό κοτόπουλου, βοείου κρέατος ή λαχανικών για να προσθέσετε γεύση που το νερό απλά δεν μπορεί να προσφέρει.
Αντικαταστήστε το νερό με ίση ποσότητα ζωμού και ακολουθήστε τις κανονικές οδηγίες μαγειρέματος.
Αρωματικά
Η προσθήκη αρωματικών όπως κρεμμύδια, σκόρδο ή ασκαλώνια μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη γεύση του ρυζιού σας.
Σοτάρετε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια ή το σκόρδο ψιλοκομμένα πριν προσθέσετε το ρύζι και τα υγρά. Μαγειρέψτε το ρύζι ως συνήθως.
Μπαχαρικά και βότανα
Τα μπαχαρικά όπως το κύμινο, το κάρδαμο ή τα φύλλα δάφνης και βότανα όπως το θυμάρι ή το δεντρολίβανο μπορούν να κάνουν το ρύζι σας πιο αρωματικό και γευστικό.
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού από τα μπαχαρικά που έχετε επιλέξει ή ένα κλαδάκι φρέσκα βότανα στο υγρό μαγειρέματος. Αφαιρέστε τυχόν ολόκληρα μπαχαρικά ή βότανα πριν το σερβίρετε.
Γάλα καρύδας
Για μια κρεμώδη, ελαφρώς γλυκιά γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε γάλα καρύδας στο ρύζι σας.
Αντικαταστήστε το μισό νερό μαγειρέματος με γάλα καρύδας και μαγειρέψτε το ρύζι όπως θα κάνατε συνήθως.
Δείτε ακόμη Γιατί πρέπει να πλένουμε το ρύζι πριν το μαγειρέψουμε
Ξύσμα εσπεριδοειδών
Λίγο ξύσμα λεμονιού ή λάιμ μπορεί να αλλάξει τη γεύση του ρυζιού σας.
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα στο υγρό μαγειρέματος ή ανακατέψτε το στο μαγειρεμένο ρύζι πριν το σερβίρετε.
Πώς να μαγειρέψετε τέλεια αρωματισμένο ρύζι
Συστατικά:
1 κούπα ρύζι
2 κούπες ζωμό κότας (ή όποιο ζωμό προτιμάτε)
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Μια πρέζα αλάτι
Προαιρετικά: ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν.
Ρίξτε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το με το λάδι και τα αρωματικά.
Χύστε μέσα το ζωμό και προσθέστε το κύμινο και το αλάτι.
Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά.
Βγάλτε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και αφήστε την σκεπασμένη για περίπου 5 λεπτά.
Αφρατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι και προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού αν θέλετε.
Σερβίρετε και απολαύστε το γευστικό, αρωματικό ρύζι σας!
Δείτε επίσης 4 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν το Ρύζι σας Σύμφωνα με τους Σεφ