Έχετε βαρεθεί την κέτσαπ που αγοράζεται από το κατάστημα γεμάτη με μυστηριώδη συστατικά και συντηρητικά; Το να φτιάχνετε το δικό σας κέτσαπ δεν είναι μόνο διασκεδαστικό και ανταποδοτικό, αλλά και εκπληκτικά απλό. Η σπιτική κέτσαπ σάς επιτρέπει να ελέγχετε τα συστατικά, διασφαλίζοντας ότι είναι απαλλαγμένη από τεχνητές γεύσεις, χρώματα και συντηρητικά. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή για να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις. Η Αυθεντική Μυστική Συνταγή για Κοτόπουλο KFC για να την φτιάξεις στην κουζίνα του σπιτιού σου
Συστατικά:
170 γρ. πελτέ ντομάτας
½ κούπα μηλόξυδο
¼ κούπα μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (για γλυκύτητα)
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα αλεσμένη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Πρέζα γαρίφαλο
Δείτε ακόμη Μαγιονέζα Αβοκάντο: Νόστιμη, Υγιεινή και Χορτοφαγική με Λίγες Θερμίδες
Οδηγίες:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί τον πελτέ ντομάτας, το μηλόξυδο, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και όλα τα μπαχαρικά μέχρι να ενωθούν καλά.
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει απαλά. Μειώστε στο χαμηλό και αφήστε να μαγειρευτεί ξεσκέπαστο για περίπου 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει η κέτσαπ στην επιθυμητή συνοχή.
Βγάλτε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και αφήστε την κέτσαπ να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρετέ την σε ένα καθαρό, αεροστεγές δοχείο και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Απλώστε τη νόστιμη σπιτική κέτσαπ σε μπιφτέκια, χοτ ντογκ, πατάτες ή χρησιμοποιήστε το ως σάλτσα για τα αγαπημένα σας σνακ. Η πλούσια, πικάντικη γεύση και η βελούδινη υφή του θα αναδείξουν κάθε πιάτο.
Συμβουλές για επιτυχία:
Προσαρμόστε τη γλυκύτητα και τη γεύση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο μέλι ή ξύδι.
Για πιο λεία υφή, ανακατέψτε την έτοιμη κέτσαπ με ένα μπλέντερ ή μούλτι πριν τη μεταφέρετε στο δοχείο.