Οι σπόροι αυτού του φρούτου δεν πρέπει ποτέ να τρώγονται. Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας εάν τα καταπιείτε. Προσέχετε τι καταπίνετε. Αν δεν έχετε ιδέα τι είναι αυτοί οι σπόροι, θα σας πούμε: είναι σπόροι μήλου! Πόσες φορές έχετε φάει αυτό το νόστιμο φρούτο και κατά λάθος κατάπιατε τους σπόρους; Μάλλον αρκετές. 2 Μεγάλα Ψέματα Σχετικά με τη Ζάχαρη
Σπόροι μήλου
Πώς είναι δυνατόν τα μήλα, που θεωρούνταν καρπός της υγείας, να είναι γεμάτα επικίνδυνους σπόρους; Εδώ είναι η απάντηση. Οι εν λόγω σπόροι είναι πλούσιοι σε μια ουσία που ονομάζεται αμυγδαλίνη, η οποία είναι πρόδρομος του κυανίου, το οποίο, όπως γνωρίζετε, είναι τοξικό, ακόμη και θανατηφόρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατάποση πολλών από αυτούς τους σπόρους θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία.
Γιατί δεν κάνει να τρώμε τους σπόρους του μήλου
Αλλά πόσο είναι πάρα πολύ; Σύμφωνα με ορισμένες επιστημονικές μελέτες, πρέπει να καταναλώσετε 170 γραμμάρια σπόρων για να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε ορισμένες παρενέργειες, όπως πόνους στην κοιλιά, ναυτία και επίμονους πονοκεφάλους. Ακόμα κι αν είναι αρκετά δύσκολο, δεν συνιστάται να καταναλώνετε ακόμη και μικρές ποσότητες.
Για να συμβεί μέθη, πρέπει να μασηθούν και να καταποθούν 4300 σπόροι, μια μεγάλη ποσότητα που αντιπροσωπεύει μια απίθανη πιθανότητα, αλλά όχι αδύνατη.
Δεν είναι μόνο τα μήλα που περιέχουν αμυγδαλίνη, αλλά και άλλα δημοφιλή φρούτα όπως τα βερίκοκα και τα ροδάκινα περιέχουν επίσης αυτή την τοξική ουσία. Και προσοχή στους σπόρους αχλαδιού! Ακόμη και αυτοί, εάν έρθουν σε επαφή με γαστρικά ένζυμα, είναι ικανά να παράγουν κυάνιο.
Όπως μπορείτε να δείτε, είναι σημαντικό να κάνετε διάκριση μεταξύ των διαφόρων σπόρων στην αγορά και εκείνων που βρίσκονται φυσικά στα φρούτα. Πάντα να προσέχετε τι καταναλώνετε. Ενώ ορισμένοι σπόροι είναι πραγματικά υπερτροφές, άλλοι αντιπροσωπεύουν έναν κίνδυνο για την υγεία που δεν πρέπει να υποτιμάται.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης 11 Επιπτώσεις του Καφέ που Δεν Περιμένετε