Μπορείτε να ετοιμάσετε μια νόστιμη μαγιονέζα αβοκάντο, η οποία είναι τέλεια για να αντικαταστήσει την κλασική καθώς είναι πολύ πιο υγιεινή και έχει καλύτερη γεύση.Ψωμάκια για Πρωινό με 3 Υλικά Έτοιμα σε Λίγα Λεπτά Χωρίς Αλεύρι
Μαγιονέζα με λίγες θερμίδες
Χρησιμοποιώντας αβοκάντο καταφέρνετε να μειώσετε σημαντικά τις θερμίδες. Αν και αυτό το φρούτο είναι λιπαρό, είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά και αν καταναλωθεί στη σωστή ποσότητα είναι επίσης καλό για την υγειά. Βοηθά επίσης να νιώθουμε χορτάτοι και να τρώμε λιγότερο. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ωμέγα 3 και βιταμίνη Ε.
Υλικά:
- μισό αβοκάντο σε θερμοκρασία δωματίου
- ένα αυγό
- 2 δάχτυλα ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- μαύρο πιπέρι
- 2 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο
- μια πρέζα αλάτι
Οδηγίες για την μαγιονέζα αβοκάντο με λίγες θερμίδες:
Βάλτε το αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, το λάδι και το αλάτι στο μπλέντερ στη μέγιστη ισχύ. Το αποτέλεσμα θα έχει μια πολύ παχιά, σχεδόν αφρώδη σύσταση, παρόμοια με την κλασική μαγιονέζα.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο μισό αβοκάντο, τα φύλλα κόλιανδρου και μια πρέζα μαύρο πιπέρι και συνεχίστε το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύετε τη μαγιονέζα αβοκάντο σε ένα αεροστεγές βάζο. Φυλάσσετε στο ψυγείο έως και 3-4 ημέρες.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Μελιτζάνα Τσιγγάνα – Η μοναδική συνταγή που θα σας κάνει να αναστενάξετε