Το σπανάκι είναι μια τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία: μας δίνει σίδηρο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες Α και C, κάλιο, φυτικές ίνες, ιώδιο, ψευδάργυρο και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνουν την αναιμία και τις οφθαλμικές παθήσεις και συνίσταται σε άτομα με υπέρταση. Μπορείτε να φτιάξετε μια απλή και νόστιμη συνταγή για κρέπες σπανάκι χωρίς αλεύρι. Ψωμάκια για Πρωινό με 3 Υλικά Έτοιμα σε Λίγα Λεπτά Χωρίς Αλεύρι
Υλικά:
4 ασπράδια αυγών
1 χούφτα σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
Ανακατέψτε το σπανάκι με τα ασπράδια, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μέχρι να γίνει μια υγρή σύσταση. Λαδωστε ένα τηγάνι και ρίξτε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα μέχρι να ψηθεί. Αναποδογυρίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα. θα χρειαστεί μόνο λίγα λεπτά.
Η ομορφιά αυτής της συνταγής είναι ότι, εκτός από το να αποφύγετε τα ραφιναρισμένα αλεύρια, μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας το περιεχόμενο των κρεπών όπως για παράδειγμα ντοματίνια, ρόκα και τρίμματα παρμεζάνας.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Φτιάξε σπιτικό τυρί GOUDA – Με 4 Λίτρα Γάλα Παίρνεις 2 Κιλά Τυρί