Οι πατάτες είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε. Μια μεσαίου μεγέθους πατάτα έχει λιγότερες θερμίδες από ένα γκρέιπφρουτ, περισσότερο κάλιο από μια μπανάνα και περισσότερο σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό. Οι πατάτες είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες και είναι γεμάτες με σύνθετους υδατάνθρακες. Και το καλύτερο από όλα, οι πατάτες είναι χωρίς λιπαρά. Το Απολυτό Κόλπο Μαγειρικής Για να μην Βρωμάει το Κουνουπίδι
Σε αντίθεση με μια κοινή παρανόηση, οι πατάτες δεν έχουν πολλές θερμίδες. Μια μεσαίου μεγέθους πατάτα περιέχει 110 θερμίδες, ενώ μια μερίδα ρύζι έχει 225 θερμίδες και ένα φλιτζάνι ζυμαρικά έχει 155 θερμίδες. Πολλοί άνθρωποι έχουν βράσει πατάτες με τα δείπνα τους. Αγαπάμε μια καλή πατάτα, αλλά μας αρέσει να προσθέτουμε λίγη παραλλαγή κάθε τόσο. Ξέρατε ότι το να προσθέσετε λίγο χυμό τουρσί στις βραστές πατάτες σας θα απογειώσει τη γεύση τους;
Δείτε ακόμη Γιατί Πρέπει να Αλατίζετε το Φαγητό από Τουλάχιστον 30 Εκατοστά Ψηλά
Βραστές πατάτες
- Καθαρίστε τις πατάτες και αφαιρέστε τυχόν φύτρες. Πλύνετε καλά.
- Κόψτε τις πατάτες στη μέση για να δημιουργήσετε ομοιόμορφα μέρη. Βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέστε νερό και προσθέστε 30 με 40 ml χυμό τουρσί. Μαγειρέψτε τις πατάτες όπως θα κάνατε συνήθως.
Οι πατάτες θα έχουν μια πολύ λεπτή γεύση τουρσί, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι, βούτυρο ή κρέμα γάλακτος για να αρωματίσετε τις πατάτες σας.
Γνωρίζατε ότι οι πατάτες είναι πολύ πιο νόστιμες όταν τις ζεστάνετε σε κρύο νερό αντί να τις ρίχνετε σε βραστό νερό; Αυτό οφείλεται στην υψηλή ποσότητα αμύλου στις πατάτες. Όταν οι πατάτες θερμαίνονται σταδιακά, οι κυτταρικές μεμβράνες θα ενισχυθούν και δεν θα γευτείτε τόσο πολύ το άμυλο.
Η προσθήκη χυμού τουρσί στις πατάτες σας δεν είναι μόνο για όταν τις βράζετε αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο για όλους τους τύπους πατάτας.
Τηγανιτές πατάτες
Ο χυμός τουρσί μπορεί επίσης να αρωματίσει τις πατάτες σας. Μουλιάστε τις πατάτες που θα χρησιμοποιήσετε σε χυμό τουρσί για περίπου 12 ώρες. Στεγνώστε τις σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά συνεχίστε να φτιάχνετε τις πατάτες σας όπως θα κάνατε συνήθως. Οι πατάτες σας θα πάρουν λίγη από τη ξινή γεύση του χυμού τουρσί.
πηγή φωτογραφίας