in , , ,

Μυρωδικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στο Νερό και να τα Απολαύσετε στο Σπίτι

Μυρωδικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στο Νερό και να τα Απολαύσετε στο Σπίτι
Μυρωδικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στο Νερό και να τα Απολαύσετε στο Σπίτι

Τα μυρωδικά είναι μια υπέροχη προσθήκη σε κάθε κουζίνα, παρέχοντας φρέσκες γεύσεις και αρώματα για να αναδείξουν τις γαστρονομικές σας δημιουργίες. Εάν έχετε περιορισμένο χώρο η καλλιέργεια μυρωδικών σε νερό είναι μια εξαιρετική λύση. Όχι μόνο είναι εύκολο και βολικό, αλλά σας επιτρέπει επίσης να έχετε έναν ακμάζοντα κήπο με μυρωδικά στο σπίτι σας. Καλλιέργεια Ντοματιάς από Φέτες Ντομάτας

Μυρωδικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στο Νερό και να τα Απολαύσετε στο Σπίτι
Μυρωδικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στο Νερό και να τα Απολαύσετε στο Σπίτι

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα δημοφιλές μυρωδικό γνωστό για τη ζωηρή γεύση και το άρωμά του. Για να τον καλλιεργήσετε σε νερό, πάρτε ένα μόσχευμα από ένα υγιές φυτό βασιλικού, διασφαλίζοντας ότι έχει μήκος περίπου 10-12 εκατοστά. Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα, αφήνοντας μόνο λίγα φύλλα στην κορυφή. Τοποθετήστε το μόσχευμα σε ένα βάζο ή ένα ποτήρι νερό, φροντίζοντας οι κόμβοι να είναι βυθισμένοι. Τοποθετήστε το σε μια καλά φωτισμένη περιοχή και μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες, οι ρίζες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται. Αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες για να αποφύγετε τη στασιμότητα.

Δυόσμος

Ο δυόσμος μέντα είναι ένα δροσιστικό μυρωδικό που προσθέτει μια έκρηξη γεύσης σε ροφήματα, σαλάτες και επιδόρπια. Η καλλιέργειά του σε νερό είναι απλή. Πάρτε ένα μόσχευμα από ένα υγιές φυτό, μήκους περίπου10-12 εκατοστά και αφαιρέστε τα κάτω φύλλα. Τοποθετήστε το σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό, φροντίζοντας να είναι βυθισμένοι οι κόμβοι. Ο δυόσμος ευδοκιμεί σε έντονο, έμμεσο φως, οπότε βρείτε ένα κατάλληλο σημείο κοντά σε ένα παράθυρο. Αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες για να διατηρείτε φρέσκο.

Ρίγανη

Η ρίγανη είναι ένα γευστικό μυρωδικό που χρησιμοποιείται συνήθως στη μεσογειακή κουζίνα. Για να καλλιεργήσετε ρίγανη σε νερό, επιλέξτε ένα υγιές κοτσάνι ρίγανης και αφαιρέστε τα κάτω φύλλα. Τοποθετήστε το σε ένα ποτήρι νερό, βεβαιώνοντας ότι οι κόμβοι είναι βυθισμένοι. Η ρίγανη προτιμά μια ηλιόλουστη τοποθεσία, οπότε βρείτε ένα σημείο με άφθονο ηλιακό φως. Καθώς αναπτύσσονται οι ρίζες, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συγκομιδή των φύλλων για χρήση στα αγαπημένα σας πιάτα.

Δείτε ακόμη 6 Εύκολοι Τρόποι Καλλιέργειας Φρούτων, Λαχανικών και Ξηρών Καρπών

Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι ένα αρωματικό μυρωδικό που προσθέτει ένα ευχάριστο άρωμα σε ψητά κρέατα, λαχανικά και σάλτσες. Η καλλιέργεια νερό απαιτεί φρέσκο κοτσάνι δεντρολίβανου με αφαιρεμένα τα κάτω φύλλα. Τοποθετήστε το σε ένα βάζο με νερό, φροντίζοντας οι κόμβοι να είναι βυθισμένοι. Βρείτε ένα ηλιόλουστο σημείο για το δεντρολίβανο σας καθώς ευδοκιμεί σε έντονο φως. Θυμηθείτε να αλλάζετε το νερό τακτικά για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο έχει εάν ξεχωριστό γευστικό προφίλ που συμπληρώνει διάφορα πιάτα. Για να το καλλιεργήσετε σε νερό, πάρτε ένα μόσχευμα φασκόμηλου και αφαιρέστε τα κάτω φύλλα. Τοποθετήστε το σε ένα ποτήρι νερό, φροντίζοντας οι κόμβοι να είναι βυθισμένοι. Εκτιμά το έντονο φως, οπότε βρείτε ένα ηλιόλουστο σημείο κοντά σε ένα παράθυρο. Με τον καιρό, οι ρίζες θα αναπτυχθούν και μπορείτε να ξεκινήσετε τη συγκομιδή φύλλων φασκόμηλου για μαγειρική χρήση.

Θυμάρι

Το θυμάρι είναι ένα μυρωδικό με αλμυρή γεύση και αρωματικό άρωμα. Για να καλλιεργήσετε το θυμάρι σε νερό, πάρτε ένα κομματάκι θυμαριού και αφαιρέστε τα κάτω φύλλα. Τοποθετήστε το σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό, βεβαιώνοντας ότι οι κόμβοι είναι βυθισμένοι. Το θυμάρι απολαμβάνει έντονο φως, γι’ αυτό βρείτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. Με την κατάλληλη φροντίδα, οι ρίζες θα αναπτυχθούν και μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε φρέσκα φύλλα θυμαριού στη μαγειρική σας.

Image by pvproductions on Freepik

Δείτε επίσης Χρειάζεστε Μόνο Νερό και ένα Πλαστικό Μπουκάλι για να Καλλιεργήσετε Σκόρδο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα για βραστές πατάτες,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,

Για Νόστιμες Βραστές Πατάτες Προσθέστε Αυτό το Συστατικό στο Νερό

συμβουλές για πλυντήριο πιάτων,πλυντήριο πιάτων και μικρόβια,χρήσιμα,

Γιατί Πρέπει Πάντα να Αφήνετε το Πλυντήριο Πιάτων σας να Κρυώσει πριν το Αδειάσετε