in , , , ,

Χρειάζεστε Μόνο Νερό και ένα Πλαστικό Μπουκάλι για να Καλλιεργήσετε Σκόρδο

σπιτική καλλιέργεια σκόρδου,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,
σπιτική καλλιέργεια σκόρδου,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,

Το σκόρδο είναι ένα ευέλικτο και γευστικό βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως σε διάφορα γαστρονομικά πιάτα. Εάν είστε λάτρης του σκόρδου και θέλετε να καλλιεργήσετε το δικό σας στο σπίτι, θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι χρειάζεστε μόνο με νερό και ένα πλαστικό μπουκάλι. 12 Λαχανικά που Μεγαλώνουν Εύκολα σε Σακούλες Καλλιέργειας

Χρειάζεστε Μόνο Νερό και ένα Πλαστικό Μπουκάλι για να Καλλιεργήσετε Σκόρδο

Θα χρειαστείτε:

Φρέσκες σκελίδες σκόρδου
Καθαρό πλαστικό μπουκάλι (με κομμένο το πάνω μέρος)
Νερό

Οδηγίες:

Ξεκινήστε επιλέγοντας υγιείς, άψογες σκελίδες σκόρδου που θα χρησιμεύσουν ως υλικό φύτευσης. Ξεχωρίστε τις σκελίδες από τον βολβό του σκόρδου, φροντίζοντας κάθε σκελίδα να είναι ανέπαφη και σφιχτή.

Πάρτε ένα καθαρό πλαστικό μπουκάλι και αφαιρέστε το επάνω μέρος. Το μπουκάλι πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τις σκελίδες σκόρδου και να τους παρέχει αρκετό χώρο για να φυτρώσουν ρίζες και βλαστούς.

Γεμίστε το κάτω μέρος του μπουκαλιού με νερό. Βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού δεν είναι πολύ υψηλή, καθώς θέλετε να βυθίσετε μόνο το κάτω μέρος των σκελίδων στο νερό, όχι ολόκληρη.

Δείτε ακόμη 6 Εύκολοι Τρόποι Καλλιέργειας Φρούτων, Λαχανικών και Ξηρών Καρπών

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τοποθετήστε απαλά τις σκελίδες σκόρδου στο μπουκάλι, με τις μυτερές άκρες στραμμένες προς τα πάνω. Το κάτω μέρος τους θα πρέπει να βυθιστεί στο νερό, ενώ τα επάνω τμήματα να παραμένουν εκτεθειμένα.

Επιλέξτε μια καλά φωτισμένη περιοχή στον κήπο σας. Τοποθετήστε το κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο ή σε σημείο όπου θα δέχεται επαρκές έμμεσο ηλιακό φως. Το σκόρδο χρειάζεται το φως του ήλιου για να φωτοσυνθέσει και να αναπτυχθεί.

Προσέχετε τη στάθμη του νερού στο μπουκάλι και βεβαιωθείτε ότι καλύπτει το κάτω μέρος των σκελίδων σκόρδου ανά πάσα στιγμή. Αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες για να αποφύγετε τη στασιμότητα και να διατηρήσετε τη φρεσκάδα.

Με την πάροδο του χρόνου, θα αρχίσετε να βλέπετε ρίζες να αναδύονται από το κάτω μέρος των σκελίδων και βλαστούς να φυτρώνουν από την κορυφή. Το σκόρδο θα αρχίσει να μεγαλώνει και θα εξελιχθεί σε πράσινα φυτά σκόρδου.

Μόλις το σκόρδο αναπτύξει ένα σημαντικό ριζικό σύστημα και μερικούς πράσινους βλαστούς, μπορείτε να επιλέξετε να το μεταφυτέψετε στο χώμα εάν το επιθυμείτε. Απλώς μεταφέρετε το σκόρδο σε μια γλάστρα με χώμα που στραγγίζει καλά, διασφαλίζοντας ότι οι βλαστοί είναι πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.

Αφήστε τα φυτά του σκόρδου να αναπτυχθούν για αρκετούς μήνες μέχρι το φύλλωμα να γίνει κίτρινο και να αρχίσει να μαραίνεται. Αυτό δείχνει ότι οι βολβοί είναι ώριμοι και έτοιμοι για συγκομιδή. Ξεθάψτε προσεκτικά τους βολβούς και αφήστε τους να στεγνώσουν σε δροσερό, καλά αεριζόμενο χώρο πριν τους αποθηκεύσετε ή χρησιμοποιήσετε στις γαστρονομικές σας δημιουργίες. Ενώ οι προκύπτοντες βολβοί σκόρδου μπορεί να είναι μικρότεροι από εκείνους που καλλιεργούνται στο έδαφος, μπορούν να σας προσφέρουν φρέσκο απόθεμα αρωματικού σκόρδου για να βελτιώσετε τα αγαπημένα σας πιάτα.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Πώς Να Καλλιεργήσεις Ένα Δέντρο Καφέ (Καφεόδεντρο) Σε γλάστρα στο Σπίτι – Μια πολύ ανταποδοτική Εμπειρία Που θα σε Ανταμείψει

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY φόρεμα χωρίς ωμούς,ανδρικό πουκάμισο σε φόρεμα,ρούχα,συμβουλές για ρούχα,επαναχρησιμοποίηση,χρήσιμα,

Από Ανδρικό Πουκάμισο σε Φόρεμα: Πως να το Μετατρέψετε Εύκολα σε ρούχο Χωρίς Ωμούς

επαναχρησιμοποίηση μαγειρικού λαδιού,συμβουλές διατροφής,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία,

Τι συμβαίνει όταν το ίδιο λάδι χρησιμοποιείται για τηγάνισμα ξανά και ξανά