in , , , , ,

Το Μεγάλο Πείραμα της Μπριζόλας: Ψυγείο ή Κατάψυξη – Οι Ειδικοί Αποδεικνύουν Γιατί Δεν Πρέπει να Ξεπαγώνετε την Μπριζόλα πριν το Μαγείρεμα

Το Μεγάλο Πείραμα της Μπριζόλας: Ψυγείο ή Κατάψυξη - Οι Ειδικοί Αποδεικνύουν Γιατί Δεν Πρέπει να Ξεπαγώνετε την Μπριζόλα πριν το Μαγείρεμα
Το Μεγάλο Πείραμα της Μπριζόλας: Ψυγείο ή Κατάψυξη - Οι Ειδικοί Αποδεικνύουν Γιατί Δεν Πρέπει να Ξεπαγώνετε την Μπριζόλα πριν το Μαγείρεμα

Η μπριζόλα είναι ένα από εκείνα τα λαχταριστά φαγητά που πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε. Αλλά αν ξεχάσετε να την βγάλετε από την κατάψυξη νωρίτερα δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι ειδικοί αποδεικνύουν ότι το να ξεπαγώσετε τη μπριζόλα σας πριν το μαγείρεμα είναι στην πραγματικότητα προαιρετικό. 12 Μυστικά Μαγειρικής από τις Γιαγιάδες μας

Unsplash – Edson Saldaña

Το πείραμα

Στο πείραμα που έκαναν πήραν μια μεγάλη μπριζόλα και την έκοψαν σε 4 κομμάτια. Στη συνέχεια τα τεμάχια σφραγίστηκαν μεμονωμένα υπό κενό και καταψύχθηκαν.
Την ημέρα πριν από το μαγείρεμα, τα μισά ξεπάγωσαν στο ψυγείο όλη τη νύχτα και τα άλλα μισά παρέμειναν παγωμένα.

YouTube – America’s Test Kitchen

Τόσο τα αποψυγμένα όσο και τα κατεψυγμένα κομμάτια σωταριστικαν σε ένα ζεστό τηγάνι με κάθε πλευρά για 90 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια μπήκαν σε φούρνο στους 275 και ψήθηκαν μέχρι να φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 125 βαθμών (που είναι medium-rare ).
Ένα από τα πράγματα που μέτρησαν επίσης οι επιστήμονες ήταν η απώλεια υγρασίας ζυγίζοντας κάθε μπριζόλα πριν και μετά το μαγείρεμα.

YouTube – America’s Test Kitchen

Τα αποτελέσματα

Ένα πράγμα ήταν προφανές – οι κατεψυγμένες μπριζόλες χρειάστηκαν πολύ περισσότερο χρόνο για να ψηθούν.
Οι αποψυγμένες μπριζόλες χρειάστηκαν μόνο περίπου 10-15 λεπτά στο φούρνο, ενώ οι κατεψυγμένες μπριζόλες χρειάστηκαν 18-22 λεπτά για να φτάσουν στους 125 βαθμούς.
Αυτό που εξέπληξε περισσότερο ήταν ότι ακόμη και η παγωμένη μπριζόλα είχε μια ωραία καφέ κρούστα στο τηγάνι.
Θα περιμέναμε να είναι πολύ κρύο για να ροδίσει. Κατάφεραν επίσης να ροδίσουν στο ίδιο χρονικό διάστημα ( 90 δευτερόλεπτα).
Στο τέλος, και οι δύο μπριζόλες ψήθηκαν με τον ίδιο τρόπο.

YouTube – America’s Test Kitchen

Δείτε ακόμη 15 Κόλπα Μαγειρικής που θα σας Κάνουν Επαγγελματία της Κουζίνας

Υπήρξε μια έκπληξη όμως…

Η παγωμένη μπριζόλα, από πολλές απόψεις, μαγειρεύτηκε καλύτερα από την ξεπαγωμένη μπριζόλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
YouTube – America’s Test Kitchen

Κάτω από την κρούστα του κρέατος υπάρχαν μικρές λωρίδες παραψημένου κρέατος πριν το ζουμερό κέντρο.
Αφού ψήθηκαν και οι δύο μπριζόλες, ήταν επίσης έκπληξη το γεγονός ότι οι κατεψυγμένες μπριζόλες είχαν πιο λεπτές λωρίδες από αυτό το γκρίζο κρέας από τις αποψυγμένες!
Και για να το ολοκληρώσουμε, οι κατεψυγμένες μπριζόλες έχασαν κατά μέσο όρο 9% λιγότερη υγρασία κατά το μαγείρεμα.

YouTube – America’s Test Kitchen

Αλλά πως έγινε αυτό

Η κατεψυγμένη μπριζόλα θα εξακολουθήσει να στεγνώνει εξωτερικά και οι διαφορές στη θερμοκρασία θα κάνουν την επιφάνεια του κρέατος να ροδίσει ενώ δεν θα παραψηθεί πολύ από το κρέας από κάτω.
Είναι επίσης δύσκολο να παραψήσετε μια παγωμένη μπριζόλα, καθώς η διαδικασία είναι πιο αργή.

YouTube – America’s Test Kitchen

Η τέλεια μπριζόλα

Η τέλεια μπριζόλα θα είναι πάντα αυτή που δεν έχει καταψυχθεί ποτέ. Φυσικά, δεν έχουμε όλοι αυτή την πολυτέλεια.

Εάν θέλετε να καταψύξετε τις μπριζόλες σας πιο συχνά τώρα ξέρετε ότι μπορούν να μαγειρευτούν πριν ξεπαγώσουν.

Αρχικά, βάλτε τις μπριζόλες σας ακάλυπτες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Αυτό τις βοηθά να στεγνώσουν ώστε να μην ξεκολλήσουν οι κρύσταλλοι πάγου όταν μπουν στο καυτό τηγάνι.

YouTube – America’s Test Kitchen

Στη συνέχεια, την επόμενη μέρα, τυλίξτε τις μπριζόλες σε μεμβράνη τροφίμων και βάλτε τις σε μια αεροστεγή σακούλα (όπως ένα Ziplock) και επιστρέψτε τις στην κατάψυξη.

Όταν μαγειρέψετε την παγωμένη μπριζόλα είναι καλύτερο να προσθέσετε λάδι στο τηγάνι μέχρι να έχει βάθος 1 εκατοστό που είναι περισσότερο από ό,τι νομίζετε!

Τέλος, η χρήση ενός μεγάλου τηγανιού θα μειώσει το πιτσίλισμα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες.

πηγή cover foto / Shutterstock

Δείτε επίσης 19 έξυπνα κόλπα μαγειρικής που ξέρουν μόνο επαγγελματίες σεφ και δύσκολα μοιράζονται με όλους τους άλλους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτή η γυναίκα πέρασε Καρκίνο του Δέρματος και μας Λέει ποια καλλυντικά την έβλαψαν - 50 βλαβερές ουσίες σε κρέμες - Τι να αποφύγουμε δια ροπάλου

Αυτή η γυναίκα πέρασε Καρκίνο του Δέρματος και μας Λέει ποια καλλυντικά την έβλαψαν – 50 βλαβερές ουσίες σε κρέμες – Τι να αποφύγουμε δια ροπάλου

DIY φυσικό απολυμαντικό,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Αυτό είναι το Φυσικό Απολυμαντικό που Είναι Καλύτερο από Χλωρίνη