in , , , ,

12 Μυστικά Μαγειρικής από τις Γιαγιάδες μας

12 Μυστικά Μαγειρικής από τις Γιαγιάδες μας
12 Μυστικά Μαγειρικής από τις Γιαγιάδες μας

Μερικές φορές ακόμη και οι λάτρεις της γαστρονομικής δημιουργικότητας μπορούν να έχουν παντελή έλλειψη επιθυμίας να περάσουν χρόνο στην κουζίνα. Και αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν ξέρουν πώς να απλοποιήσουν πολλές διαδικασίες, οι οποίες συχνά απαιτούν μεγάλο χρόνο και γερά νεύρα. Υπάρχουν μερικά μυστικά μαγειρικής από τις γιαγιάδες μας που θα εξοικονομήσουν χρόνο και μάλιστα θα κάνουν μερικά πιάτα λίγο πιο νόστιμα. 12 Συμβουλές Μαγειρικής που Μπορούν να σας Σώσουν

Τα αυγά μπορούν να θρυμματιστούν γρήγορα με έναν πολτοποιητή πατάτας

© akov64@gmail.com / Depositphotos.com, © Ух ты, кухня / Yandex Zen

Εάν πρέπει να ψιλοκόψετε μεγάλο αριθμό βρασμένων αυγών, μην βιαστείτε να πάρετε ένα μαχαίρι. Είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο εύκολο να το κάνετε αυτό με έναν πολτοποιητή πατάτας: μερικές κινήσεις και τελειώσατε. Το κυριότερο είναι να μην το παρακάνετε, για να μην γίνει χυλός.

Μοιράστε ομοιόμορφα τη ζύμη τηγανίτας σε ένα τηγάνι με ένα ξυλάκι σούσι

© БЕРИ И ДЕЛАЙ – Дети / YouTube, © БЕРИ И ДЕЛАЙ – Дети / YouTube

Όταν μαγειρεύετε τηγανίτες, μπορεί να είναι δύσκολο να διανείμετε τη ζύμη στο τηγάνι σε ένα ομοιόμορφο και λεπτό στρώμα, και ακόμη περισσότερο δεν καταφέρνουν όλοι να φτιάξουν μια τηγανίτα με ιδανικό σχήμα. Συνήθως πρέπει να περιστρέφετε το τηγάνι αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε ένα απλό κόλπο την επόμενη φορά: λυγίστε ένα ξυλάκι σούσι στη μέση και περάστε το πάνω από τη ζύμη για να έχετε μια τέλεια στρογγυλή τηγανίτα.

Για να τρίψετε εύκολα το ξύσμα το λεμόνι πρέπει να παγώσει

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το ξύσμα λεμονιού είναι αρκετά δημοφιλές συστατικό σε πολλά πιάτα: από σάλτσες και κοκτέιλ μέχρι ζεστά πιάτα και αρτοσκευάσματα. Για να τρίψετε εύκολα το ξύσμα χωρίς να αγγίξετε τη λευκή σάρκα, που συνήθως δίνει πικρία, δοκιμάστε να καταψύξετε το λεμόνι. Επίσης, αν σας αρέσει να φτιάχνετε λεμονάδα, θα πρέπει να ξέρετε ότι τα κατεψυγμένα και στη συνέχεια αποψυγμένα εσπεριδοειδή βγάζουν περισσότερο χυμό.

Για να μαλακώσετε το βούτυρο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μπεν μαρι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μερικές φορές είναι επείγον να μαλακώσετε το βούτυρο που μόλις βγάλατε από το ψυγείο και δεν υπάρχει χρόνος να περιμένετε έως ότου γίνει σε θερμοκρασία δωματίου. Τέτοιες στιγμές είναι μεγάλος ο πειρασμός να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ εύκολο να υπολογίσετε λάθος και να έχετε εντελώς λιωμένο βούτυρο. Μια καλύτερη λύση θα ήταν να το βάλετε σε ένα μπολ και σε μπεν μαρι.

Για να γίνουν ζουμερά και τραγανά τα κατεψυγμένα λαχανικά, καλύτερα να μην τα ξεπαγώσετε πριν τα μαγειρέψετε

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα κατεψυγμένα λαχανικά δεν πρέπει να ξεπαγώνουν, καθώς μπορεί να χάσουν την τραγανή υφή τους εξαιτίας αυτού. Επιπλέον, έτσι τα λαχανικά χάνουν τη γεύση τους, καθώς και τα θρεπτικά συστατικά που ήταν σε αυτά κατά την κατάψυξη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα χόρτα θα διαρκέσουν περισσότερο αν τα ξεπλύνετε και τα καλύψετε με μια σακούλα

© Ух ты, кухня / Yandex Zen

Πολλοί πιθανώς έχουν επανειλημμένα αντιμετωπίσει το γεγονός ότι τα φρέσκα χόρτα πολύ γρήγορα αρχίζουν να μαραίνονται ή να ξεραίνονται. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο: ξεπλύνετε τα κλαδιά, ανακινήστε τα, βάλτε τα σε ένα ποτήρι και καλύψτε το επάνω μέρος με μια σακούλα. Στη συνέχεια, φροντίστε να μην έχει πολύ νερό στο ποτήρι, διαφορετικά τα χόρτα θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Δείτε ακόμη 15 Κόλπα Μαγειρικής που θα σας Κάνουν Επαγγελματία της Κουζίνας

Με τη βοήθεια του τρίφτη μπορείτε να φτιάξετε σάλτσα μήλου

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Με τη βοήθειά του τρίφτη, μπορείτε να ετοιμάσετε πουρέ φρούτων ή λαχανικών για μωρά ή να φτιάξετε χυμό. Επιπλέον, είναι εξαιρετικό για το λεπτό τρίψιμο μπαχαρικών όπως κανέλα ή μοσχοκάρυδο.

Η μυρωδιά των κρεμμυδιών στα χέρια αφαιρείται εύκολα από ωμές πατάτες

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε μετά το κόψιμο των κρεμμυδιών είναι η έντονη μυρωδιά που παραμένει στο δέρμα και δεν εξαφανίζεται ακόμη και μετά από επανειλημμένο πλύσιμο των χεριών με σαπούνι. Ωστόσο, υπάρχει ένα απλό κόλπο: για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του κρεμμυδιού, απλά πάρτε ένα κομμάτι ωμή πατάτα και σκουπίστε τα δάχτυλά σας με αυτό.

Για να βγάλετε ευκολότερα το τσόφλι από τα αυγά, ψήστε τα στο φούρνο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Σε όλους έχει συμβεί να ξεφλουδίζουν βρασμένα αυγά και να φεύγει το τσοφλι μαζί με κομμάτια αυγού. Ευτυχώς, υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Πρέπει να προθερμάνετε το φούρνο στους 160 °, να τοποθετήσετε τα αυγά σε ένα ταψί για μάφιν και να τα ψήσετε για 30 λεπτά. Μετά βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά. Ιδανική μέθοδος, ειδικά για μεγάλη οικογένεια.

Για να ξεφλουδίσετε εύκολα βρασμένα αυγά προσθέσετε ένα κομμάτι λεμόνι στην κατσαρόλα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν χρειάζεται να μαγειρέψετε μόνο λίγα αυγά και δεν θέλετε να ανοίξετε τον φούρνο για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο κόλπο: απλά προσθέστε μια φέτα λεμόνι στην κατσαρόλα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Χάρη σε αυτό, το τσόφλι θα είναι επίσης εύκολο να αφαιρεθεί.

Για να μην δακρύσουν τα μάτια από τα κρεμμύδια, κρυώστε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη

adme

Υπάρχουν πολλοί περίεργοι τρόποι για να κόψετε ένα κρεμμύδι χωρίς να δακρύσετε. Το ένα είναι να κρυώσετε το κρεμμύδι πριν το κόψετε σε φέτες. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά ή παγώστε το στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Χάρη σε αυτό, οι ουσίες που απελευθερώνονται μαζί με το χυμό των κρεμμυδιών εξουδετερώνονται και τα μάτια δεν θα δακρύσουν.

Απλώστε ομοιόμορφα και εύκολα το βούτυρο στο ψωμί με πρέσα σκόρδου

© БЕРИ И ДЕЛАЙ – Дети / YouTube, © БЕРИ И ДЕЛАЙ – Дети / YouTube

Το να φτιάξετε ένα σάντουιτς με παγωμένο βούτυρο είναι αρκετά δύσκολο, αφού δεν απλώνει πάνω στο ψωμί, και όταν προσπαθείτε να το αλείψετε, θρυμματίζεται εύκολα. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αλείψετε επειγόντως με βούτυρο, κόψτε ένα κομμάτι και περάστε το μέσα από μια πρέσα σκόρδου.

Δείτε επίσης 19 έξυπνα κόλπα μαγειρικής που ξέρουν μόνο επαγγελματίες σεφ και δύσκολα μοιράζονται με όλους τους άλλους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 γυναίκες που μεταμορφώθηκαν μετά το κούρεμα και μοιάζουν σαν πριγκίπισσες με τα κοντά μαλλιά τους

σημάδια υπερβολικού ποτίσματος,σώσιμο υπερποτισμένου φυτού,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα

Σημάδια Υπερβολικού Ποτίσματος και Πώς να Σώσετε ένα Υπερποτισμένο Φυτό