in , , ,

Σημάδια Υπερβολικού Ποτίσματος και Πώς να Σώσετε ένα Υπερποτισμένο Φυτό

σημάδια υπερβολικού ποτίσματος,σώσιμο υπερποτισμένου φυτού,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
Σημάδια Υπερβολικού Ποτίσματος και Πώς να Σώσετε ένα Υπερποτισμένο Φυτό

Το υπερβολικό πότισμα είναι ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο τα περισσότερα φυτά σε γλάστρες πεθαίνουν. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά σημάδια του υπερβολικού ποτίσματος και τρόπος να σώσετε ένα υπερποτισμένο φυτό. 12 Κόλπα για να Ξαναζωντανέψετε Οποιοδήποτε Φυτό που Πεθαίνει

balconygardenweb

Σημάδια υπερβολικού ποτίσματος

Τα σημάδια του υπερβολικού ποτίσματος είναι συνήθως παρόμοια με το λίγο πότισμα, αλλά μπορείτε εύκολα να τα παρατηρήσετε ελέγχοντας το χώμα και την αποστράγγιση. Εάν τα φύλλα του προσβεβλημένου φυτού είναι μαλακά και υδαρή τότε αυτό υποδηλώνει υπερποτισμένο φυτό.

  • Τα φύλλα σε μια πιο ανοιχτή απόχρωση του πράσινου-κίτρινου είναι κάτι που συμβαίνει στο αρχικό στάδιο. Εξαιτίας αυτού, οι περισσότεροι θεωρούν ότι το φυτό υποφέρει από έλλειψη νερού και επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση ποτίζοντας ακόμη περισσότερο.
  • Οι νέοι βλαστοί γίνονται καφέ, τα φύλλα πέφτουν και το φυτό αρχίζει να παρουσιάζει αργή ή καθόλου ανάπτυξη.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο σχηματισμός μούχλας γίνεται γύρω από τη βάση του μίσχου, των φύλλων, ακόμη και στην επιφάνεια του χώματος.
  • Η παρατεταμένη έκθεση σε μουσκεμένο χώμα προκαλεί σήψη των ριζών, την οποία μπορείτε να δείτε εκθέτοντας λίγο τις ρίζες. Οι ρίζες που εκπέμπουν μυρωδιά μούχλας είναι επίσης σημάδι σήψης των ριζών.

Πώς να σώσετε ένα υπερποτισμένο φυτό

The Guardian

Εάν το ανακαλύψετε στο αρχικό στάδιο κατανοώντας τα αρχικά συμπτώματα, θα μπορέσετε να σώσετε το φυτό απλώς ελαττώνοντας το νερό. Εφαρμόστε τα ακόλουθα μέτρα για να σώσετε εγκαίρως ένα υπερποτισμένο φυτό.

  • Τοποθετήστε το φυτό σε ξηρό σημείο και σταματήστε το πότισμα μέχρι να δείτε ότι το χώμα είναι στεγνό στην αφή.
  • Μετακινήστε το φυτό σε σημείο που είναι μερικώς ή πλήρως σκιασμένο. Καθώς το φυτό σας είναι ήδη υπερποτισμένο, η ξαφνική απώλεια νερού λόγω της εξάτμισης σε αυτό το στάδιο θα το κάνει ακόμα πιο στρεσαρισμένο.
  • Αφαιρέστε όλα τα λουλούδια, τα φρούτα και μερικά από τα κορυφαία βλαστάρια, έτσι ώστε το φυτό να μπορεί να επικεντρώσει την ενέργειά του στην επιβίωση. Καθώς το ριζικό σύστημα του φυτού σας είναι σε κίνδυνο λόγω σήψης, δεν θα μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη επιπλέον φύλλων, λουλουδιών και καρπών.
  • Χτυπήστε τη γλάστρα στις πλευρές έτσι ώστε οι ρίζες να χαλαρώσουν. Σηκώστε το φυτό σας σταδιακά κρατώντας τη βάση του μίσχου.
  • Αφήστε το φυτό να μείνει έξω για περίπου πέντε-έξι ώρες στο φως, έτσι ώστε οι ρίζες να αεριστούν και να στεγνώσουν. Εάν μπορείτε να το βάλετε σε μια σχάρα, θα ήταν ακόμα καλύτερα καθώς ο αέρας θα διευκολύνει τη διαδικασία στεγνώματος.
  • Απαλλαγείτε προσεκτικά από το χώμα που έχει μολυνθεί από μούχλα στις ρίζες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό βάζοντας τις ρίζες κάτω από τρεχούμενο νερό. Καθαρίστε απαλά, αλλά φροντίστε να μην καταστρέψετε τις υγιείς ρίζες κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
  • Κόψτε τα μέρη της ρίζας που είναι σάπια με ένα κοφτερό και αποστειρωμένο εργαλείο κλαδέματος. Τα σάπια μέρη μυρίζουν άσχημα, είναι γλοιώδη και σκούρα. Από την άλλη πλευρά, μια υγιής ρίζα θα είναι σφιχτή και λευκή.
  • Μόλις κλαδευτούν οι ρίζες, αποστειρώστε ξανά το εργαλείο σας.

Δείτε ακόμη Υγιή φυτά: 6 συμβουλές γεωπόνων για όμορφα και γεμάτα ζωντάνια φυτά που διαρκούν για περισσότερο καιρό

Μεταφορά ενός υπερποτισμένου φυτού σε νέα γλάστρα

  • Επιλέξτε μια νέα γλάστρα με κατάλληλες τρύπες αποστράγγισης ή αποστειρώστε την παλιά και γεμίστε τη με νέο χώμα.
  • Φυτέψτε το φυτό και ποτίστε το με κανονικό νερό ή με κρύο χαμομήλι το οποίο λειτουργεί ως ήπιο μυκητοκτόνο και αποτρέπει το σάπισμα λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων.
  • Διατηρήστε τη γλάστρα σε ένα σημείο που είναι φωτεινό και δέχεται φιλτραρισμένο ηλιακό φως ή αρκετές ώρες πρωινού ηλιακού φωτός μέχρι να αναρρώσει το φυτό.
  • Στη συνέχεια, ποτίζετε μόνο και μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό στην αφή.

Φροντίδα μετά την αποκατάσταση

balconygardenweb
  • Όταν το φυτό σας αναρρώνει, ποτίζετε πάντα όταν το χώμα φαίνεται στεγνό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνετε το χώμα να στεγνώσει μεταξύ των διαστημάτων ποτίσματος.
  • Αποφύγετε τη λίπανση έως ότου το φυτό εμφανίσει νέα ανάπτυξη καθώς μπορεί να κάψει τις ρίζες.
  • Μόλις δείτε νέα ανάπτυξη, μπορείτε να αρχίσετε να τη λίπανση ξανά μετά από μία ή δύο εβδομάδες.
  • Αφού το φυτό γίνει ξανά φυσιολογικό, μπορείτε να επιστρέψετε στην κανονική ρουτίνα φροντίδας ανάλογα με το φυτό. Απλά μην το ποτίζετε υπερβολικά αυτή τη φορά!

Επαγγελματική συμβουλή: Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα είναι να ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό. Μπορείτε να σπρώξετε το δάχτυλό σας 2,5 ή 5 εκατοστά βαθιά για να νιώσετε το επίπεδο υγρασίας.

Δείτε επίσης 9 Σημάδια ότι τα Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χρειάζονται Περισσότερο Ηλιακό Φως

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Μυστικά Μαγειρικής από τις Γιαγιάδες μας

12 Μυστικά Μαγειρικής από τις Γιαγιάδες μας

βρεφικό δωμάτιο διδύμων,σχεδίαση βρεφικού δωματίου διδύμων,διακόσμηση βρεφικού δωματίου διδύμων,ιδέες διακόσμησης βρεφικού δωματίου διδύμων

Παιδικό δωμάτιο για Δίδυμα: Σχεδίαση Βρεφικού Δωματίου Διδύμων – 50 Ιδέες