Θα εκπλαγείτε με αυτό που συμβαίνει. Γι’ αυτό ΟΛΟΙ πρέπει να βάζουν αλάτι στο ψυγείο τους. Αυτός Είναι ο Λόγος που οι Καποιοι Βάζουν ένα Τηγάνι με Αλάτι στην Κουζίνα
Γιατί πρέπει να να τοποθετήσετε ένα μικρό μπολ με αλάτι στο ράφι του ψυγείου σας; Αυτό βοηθά στην παράταση της φρεσκάδας των τροφίμων που αποθηκεύονται εκεί και έτσι θα απαλλαγείτε από τις οσμές στο ψυγείο σας.
Δείτε ακόμη Γιατί να Βάλετε ένα Ποτήρι Νερό με Αλάτι και Ξύδι σε Οποιοδήποτε Μέρος του Σπιτιού σας
Άλλες χρήσεις του αλατιού στην κουζίνα
- Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από τα χέρια σας αφού κόψετε κρεμμύδια, κοτόπουλο ή ψάρι. Απλά πλύνετε τα χέρια σας με αλάτι και νερό.
- Για να αποφύγετε την αίσθηση της καυτερότητας της πιπεριάς στα χέρια σας. Αφού την κόψετε, τρίψτε τα χέρια σας με αλάτι και φυτικό λάδι ή κόκκινο λάδι και πλύνετε τα.
- Όταν κατά λάθος μπει πιπέρια στο μάτι σας, βάλτε μια πρέζα αλάτι στο στόμα σας, η καυτερότητα της πιπεριάς θα εξαφανιστεί.
- Όταν αποθηκεύετε άδεια δοχεία ή μπουκάλια, ρίξτε μια πρέζα αλάτι για να μην μυρίσουν.
- Το μείγμα αλατιού και απορρυπαντικού μπορεί να σας βοηθήσει να σκοτώσετε τα μυρμήγκια και τις κατσαρίδες που σας ενοχλούν στην κουζίνα.
- Τοποθετώντας τις υπερώριμες ντομάτες σας σε κρύο και αλμυρό νερό όλη τη νύχτα, θα τις βοηθήσει να γίνουν φρέσκες και σφιχτές.
- Αν κόψετε λεμόνι και δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως, πασπαλίστε το με αλάτι. Θα μείνει φρέσκο για 3 ημέρες. Φροντίστε να το ξεπλύνετε πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά.
- Όταν βράζετε τα αυγά, προσθέστε μια πρέζα αλάτι για να μην σπάσουν τα τσόφλια και το ξεφλούδισμα των αυγών θα είναι επίσης εύκολο.
- Αν δεν θέλετε τα μακαρόνια σας να ενωθούν κατά το μαγείρεμα, προσθέστε μια σταγόνα φυτικό λάδι σε αλμυρό βραστό νερό.
- Το μούλιασμα του ρυζιού σας με ζεστό νερό και αλάτι πριν το μαγειρέψετε, θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το περιττό άμυλο.
- Το αλάτι χρησιμοποιείται για την απολύμανση των σφουγγαριών της κουζίνας για να σκοτώσει τα βακτήρια και τα μικρόβια σε αυτά. Μουλιάστε το σφουγγάρι σε καυτό αλμυρό νερό.
- Το αλάτι βελτιώνει την υφή του κρέατος καθώς βοηθά στη διάσπαση των σκληρών πρωτεϊνών, με αποτέλεσμα να μαλακώνει το κρέας.
- Όταν ψιλοκόβετε/κόβετε λαχανικά, πασπαλίστε λίγο αλάτι στο ξύλο κοπής έτσι ώστε τα λαχανικά να μην κινούνται κατά την κοπή.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Τοποθετήστε ένα Λεμόνι Κομμένο στα 4 με Αλάτι στην Κουζίνα για να Αλλάξετε τη Ζωή σας!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!