Η μαγειρική είναι μια πρόκληση, καθώς απαιτεί πολλή ικανότητα, χρόνο και εστίαση. Ο ιδανικός στόχος είναι να ετοιμάσετε ένα γεύμα που να ευχαριστεί τον ουρανίσκο, να μην κολλάει στον πάτο του τηγανιού και να μην καεί. Δυστυχώς, υπάρχουν μερικά λάθη μαγειρικής που κάνουν και οι πιο εμπειροι σεφ που καταστρέφουν και το καλύτερο πιάτο. 12 Συμβουλές Μαγειρικής που Μπορούν να σας Σώσουν
Μαγείρεμα ζυμαρικών σε πολύ λίγο νερό.
Το μαγείρεμα των ζυμαρικών φαίνεται απλό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιους παράγοντες ώστε να γίνει σωστά. Για παράδειγμα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε επαρκή ποσότητα νερού. Διαφορετικά, τα ζυμαρικά μπορεί να στεγνώσουν πολύ, να λασπώσουν ή να κολλήσουν στην κατσαρόλα.
Η λύση είναι να υπολογίσετε περίπου τέσσερα λίτρα νερού για μισό κιλό ζυμαρικά. Ή, βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού είναι πολύ πάνω από τα ζυμαρικά ακόμα και όταν είναι μαγειρεμένα.
Δεν λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος μαγειρέματος κάθε συστατικού.
Πολλοί ξεκινάνε σοτάροντας το σκόρδο, μετά το κρεμμύδι και άλλα καρυκεύματα. Στη συνέχεια προσθέτουν τη γαρνιτούρα ή τις τροφές υψηλότερης πρωτεΐνης. Ωστόσο, κάνουν ένα λάθος: το σκόρδο, για παράδειγμα, που είναι σε μικρά κομμάτια, μαγειρεύεται ακόμη και καίγεται πριν προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά.
Καλό είναι, λοιπόν, να σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο πριν τα υπόλοιπα υλικά. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ποια λαχανικά μαγειρεύονται γρήγορα και ποια χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Έτσι, θα τελειοποιήσετε τη σειρά με την οποία πρέπει να μαγειρέψετε κάθε υλικό.
Αλάτισμα στο τέλος ή πολύ αλάτι.
Σε μερικές παλιές συνταγές, θα διαβάσετε: «Προσθέστε αλάτι στη γεύση όταν τελειώσετε». Αν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή, το φαγητό θα ήταν πιθανώς πιο αλμυρό σε ορισμένα σημεία από ό,τι σε άλλα. Πρέπει επίσης να προσέχετε να μην προσθέσετε πολύ αλάτι γιατί μπορεί να καταστρέψετε το φαγητό.
Το σωστό είναι να ρίχνετε αλάτι καθώς προσθέτετε τα υλικά και να δοκιμάζετε κατά διαστήματα. Έτσι φροντίζετε να απορροφάται και να ενισχύεται η γεύση, αλλά κυρίως να είναι ομοιόμορφο το αλάτισμα.
Σπάτε τα αυγά στο ίδιο δοχείο.
Είναι πολύ συνηθισμένο ότι όταν βιάζονται, οι άνθρωποι σπάνε τα αυγά το ένα μετά το άλλο στο ίδιο δοχείο. Αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι ένα δαπανηρό λάθος. Εάν ένα αυγό αποδειχθεί ότι έχει χαλάσει, κινδυνεύετε να πετάξετε όλα τα άλλα ή κομμάτια από το τσόφλι μπορεί να παραμείνουν μέσα στο έτοιμο πιάτο.
Για να αποφύγετε αυτούς τους κινδύνους, σπάστε τα αυγά σε μικρά μπολ και βάλτε τα μαζί σε ένα μεγαλύτερο μπολ πριν τα χρησιμοποιήσετε για μαγείρεμα.
Χρησιμοποιείτε μια κουτάλα για να διαλύσετε τον κιμά.
Είναι σύνηθες να χρησιμοποιείτε μια κουτάλα για να ανακατεύετε οποιοδήποτε φαγητό. Ωστόσο, όταν πρόκειται για κιμά, η διαδικασία γίνεται αργή και κουραστική. Από την άλλη, το κρέας μπορεί να μην είναι τόσο διαχωρισμένο όσο θα θέλατε.
Γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούμε έναν πολτοποιητή πατάτας για να σπάσετε τον κιμά. Στη συνέχεια, με μια ξύλινη κουτάλα, μπορείτε να ξύσετε τον υπόλοιπο κιμά από τον πολτοποιητή. Έτσι, θα μαγειρευτεί ομοιόμορφα.
Δείτε ακόμη 11 Μαγειρικά Λάθη που Συνεχίζουμε να Κάνουμε από Συνήθεια. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
Δεν ετοιμάζετε και ψιλοκόβετε τα υλικά πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
Οι άνθρωποι συχνά ζεσταίνουν τα τηγάνια τους ενώ ψιλοκόβουν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Αλλά μάλλον δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε. Μπορείτε να καταλήξετε να καταστρέψετε το φαγητό γιατί όταν τελικά μαγειρέψετε τα υλικά, αν δεν ήταν κομμένα με τη σωστή σειρά. Το τηγάνι μπορεί να είναι τόσο ζεστό που όχι μόνο θα τα κάψετε, αλλά και μπορεί να μην έχετε χρόνο να προσθέσετε άλλα πράγματα, όπως καρυκεύματα ή περισσότερα υλικά.
Δεν χρειάζεται να ψιλοκόψετε όλα τα υλικά πριν βάλετε το τηγάνι στη φωτιά, αλλά να προετοιμάσετε πρώτα αυτά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε και μετά να ψιλοκόψετε τα υπόλοιπα όσο μαγειρεύονται.
Χρησιμοποιείτε ένα στομωμένο μαχαίρι.
Ένα στομωμένο μαχαίρι είναι πολύ πιο επικίνδυνο από όσο φαίνεται, καθώς μπορεί εύκολα να γλιστρήσει και να καταστρέψει το κρέας ή τα λαχανικά. Ή να τραυματίσετε τα δάχτυλά σας.
Το καλύτερο είναι να έχετε ένα εργαλείο ακονίσματος στο χέρι. Και αν αυτό δεν είναι εφικτό, βρείτε ένα εξειδικευμένο άτομο που μπορεί να τροχίσει τα μαχαίρια σας.
Δεν διατηρείτε σωστά τα μισα αβοκάντο.
Υπάρχει μια λαθεμένη άποψη ότι αν αφήσετε το κουκούτσι μέσα σε ένα μισό αβοκάντο θα το αποτρέψει από το να ωριμάσει και να αλλάξει χρώμα. Δυστυχώς, αυτό δεν λειτουργεί. Είναι αλήθεια ότι το κουκούτσι βοηθά στην επιβράδυνση της ωρίμανσης, αλλά μόνο των τμημάτων γύρω του. Ό,τι είναι πιο μακριά του ωριμάζει ούτως ή άλλως.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να εμποδίσουμε το αβοκάντο να ωριμάσει. Αλλά ένας τρόπος για να καθυστερήσουμε τη διαδικασία είναι να αλείψουμε λίγο ελαιόλαδο στο μέρος που δεν φάγαμε και να το φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσετε ένα φράγμα που εμποδίζει την απελευθέρωση ορισμένων ενζύμων στο αβοκάντο.
Υπερφόρτωση του τηγανιού ή της κατσαρόλας.
Αν και φαίνεται προφανές, συνήθως δεν θεωρούμε πολύ σημαντικό να έχουμε αρκετό χώρο στην κατσαρόλα ή το τηγάνι. Η υπερφόρτωσή τους μπορεί να έχει πολλές συνέπειες. Για παράδειγμα, το κρέας μπορεί να γίνει σφιχτό και γεμάτο υγρασία. Επιπλέον, καθώς πέφτει η θερμοκρασία, παράγεται ατμός. Επομένως, το φαγητό καταλήγει να βράζει αντί να σοταριστεί ή τηγανιστεί. Από την άλλη, είναι δύσκολο να ανακατέψετε ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.
Επομένως, συνιστάται μικρότερη ποσότητα φαγητού στο τηγάνι. Αν δεν έχετε ένα σκεύος επαρκούς μεγέθους, καλύτερα να μαγειρέψετε τμηματικά. Είναι βολικό να τυλίξετε ή να καλύψετε σε αλουμινόχαρτο αυτό που ετοιμάσατε για να διατηρήσει τη θερμότητα.
Δεν γνωρίζετε την ποσότητα της γεύσης που μπορείτε να πάρετε από το σκόρδο.
Το σκόρδο είναι ένα καρύκευμα με έντονη μυρωδιά και γεύση, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι η γεύση του μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του. Για παράδειγμα, αν το τρίψετε, η γεύση θα είναι πιο διαπεραστική. Αν το ψιλοκόψετε πολύ θα είναι πιο εύκολο να το τηγανίσετε, αλλά θα μπορέσετε και να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τις ιδιότητές του.
Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να διατηρήσετε μια μικρή νότα από γεύση σκόρδου, προσθέστε μερικές ολόκληρες σκελίδες σκόρδου στη συνταγή.
Δείτε επίσης 10 Κόλπα Μαγειρικής που Μόνο οι Επαγγελματίες Γνωρίζουν για να σώσετε το φαγητό σας!