in , , , , , ,

Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Φιστίκια Αιγίνης

φιστίκια Αιγίνης,οφέλη φιστικιών Αιγίνης,κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία
φιστίκια Αιγίνης,οφέλη φιστικιών Αιγίνης,κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία

Τα φιστίκια Αιγίνης όχι μόνο είναι νόστιμα, αλλά περιέχουν και πολλά χρήσιμα στοιχεία το σώμα. Είτε προστίθενται στα φαγητά είτε τρώγονται απλώς ως σνακ, αξίζουν να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας. Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Κρεμμύδια Κάθε Μέρα

Λαμβάνεται θρεπτικά συστατικά.

© pexels.com, © pexels.com

Περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, υγιή λίπη, κάλιο, φώσφορο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6, χαλκό και μαγγάνιο. Έχουν χαμηλότερες θερμίδες σε σύγκριση με πολλούς άλλους ξηρούς καρπούς. Συνιστάται να τρώτε μία μερίδα (μια χούφτα) φιστίκια την ημέρα.

Τα επίπεδα χοληστερόλης μπορεί να μειωθούν.

© pexels.com, © shutterstock.com

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες (ασταθή άτομα που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα, προκαλώντας ασθένειες και γήρανση). Χάρη σε αυτά τα αντιοξειδωτικά, αυτοί οι ξηροί καρποί είναι καλοί για όσους έχουν υψηλή χοληστερόλη που επιθυμούν να τη μειώσουν. Διεξήχθη μια μικρή μελέτη, όπου οι συμμετέχοντες έφαγαν 1-2 μικρές μερίδες φιστίκια σε διάστημα 4 εβδομάδων και στο τέλος, παρουσίασαν χαμηλότερα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης.

Η υγεία των ματιών βελτιώνεται.

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Άλλα χρήσιμα στοιχεία που κρύβονται στα φιστίκια είναι η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, που είναι και τα δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά που έχουν καλή επίδραση στην υγεία των ματιών. Μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων που σχετίζονται με την όραση, καθώς και την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και τον καταρράκτη.

Βοηθούν στα προβλήματα του πεπτικού συστήματος.

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Δεδομένου ότι τα φιστίκια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, είναι επίσης καλά για το πεπτικό σύστημα. Οι φυτικές ίνες χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή τα κύτταρα του παχέος εντέρου, να διατηρήσουν τη ροή του πεπτικού σωλήνα και να αποτρέψουν πεπτικές διαταραχές όπως η δυσκοιλιότητα. Έγινε μια μικρή μελέτη και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση φιστικιών μπορεί να βελτιώσει τη σύνθεση της μικροχλωρίδας του εντέρου.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί στο Δέρμα σας αν Τρώτε Καρύδια Καθημερινά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θα μπορέσετε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

brightside

Τα αποτελέσματα μια μελέτης έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν φιστίκια Αιγίνης ως σνακ είχαν μειωμένο δείκτη μάζας σώματος, σε σύγκριση με άτομα που έτρωγαν κουλουράκια. Μην ξεχάσετε λοιπόν να τα συμπεριλάβετε ως καθημερινό σνακ.

Τα επίπεδα σακχάρου εξισορροπούνται.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Μια μικρή ομάδα ατόμων συμμετείχε σε μια μελέτη όπου συνδύασαν το λευκό ψωμί, το οποίο είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, με φιστίκια Αιγίνης. Αποδείχθηκε ότι αυτοί οι ξηροί καρποί μείωσαν το υψηλό σάκχαρο στο αίμα μετά την κατανάλωση του ψωμιού. Επομένως, είναι καλή ιδέα να τα προσθέσετε και στα γεύματά σας, ειδικά αν έχετε συνηθίσει να τρώτε τροφές όπως ρύζι, ζυμαρικά και πουρέ πατάτας, τα οποία είναι επίσης πλούσια σε υδατάνθρακες.

Μπορεί να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα.

© depositphotos.com, © pexels.com

Οι ξηροί καρποί περιέχουν μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις μελατονίνης, γνωστής ως «ορμόνης του ύπνου». Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης και βοηθά να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε πιο γρήγορα. Το βράδυ, όταν δύει ο ήλιος, το σώμα αρχίζει να παράγει περισσότερη μελατονίνη για να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε, αλλά οι άνθρωποι που δεν έχουν αρκετή από αυτήν, έχουν προβλήματα ύπνου. Η κατανάλωση μερικών φιστικιών πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Η λειτουργικότητα του εγκεφάλου βελτιώνεται.

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικά συμπληρώματα για τον εγκέφαλο. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών σε τακτική βάση ωφελεί τις βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου και τα φιστίκια φάνηκε να είναι ένας από τους καλύτερους ξηρούς καρπούς για αυτό. Για παράδειγμα, η κατανάλωσή τους είναι κρίσιμη για την ενίσχυση της μνήμης και της μάθησης, των γνωστικών διαδικασιών, της αντίληψης, ακόμη και της γρήγορης κίνησης των ματιών κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε Μέλι πριν Κοιμηθείτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ύπνος με μακιγιάζ,συνέπειες ύπνου με μακιγιάζ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Κοιμάστε με Μακιγιάζ

διακόσμηση κοριτσίστικου δωματίου,ιδέες κοριτσίστικου δωματίου,κοριτσίστικη διακόσμηση,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

50 Ιδέες Διακόσμησης Κοριτσίστικου Δωματίου