in , , , , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Κοιμάστε με Μακιγιάζ

ύπνος με μακιγιάζ,συνέπειες ύπνου με μακιγιάζ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,συμβουλές υγείας,υγεία
ύπνος με μακιγιάζ,συνέπειες ύπνου με μακιγιάζ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,συμβουλές υγείας,υγεία

Το να αφήνετε το μακιγιάζ σας όλη τη νύχτα δεν είναι τόσο ακίνδυνο όσο μπορεί να φαίνεται. Εκτός από το να καταστρέψει το κρεβάτι σας, μπορεί να βλάψει την εμφάνισή σας. Εάν κοιμάστε τακτικά με το μακιγιάζ, μπορεί να εκθέτετε τον εαυτό σας σε κάποιους σοβαρούς κινδύνους. 8 Λάθη Μακιγιάζ που Χαλάνε την Εμφάνισή σας

Φράζει τους πόρους του δέρματος.

© Depositphotos.com

Πολλά προϊόντα μακιγιάζ, ειδικά αυτά που περιέχουν σιλικόνες ή ακρυλικά, μπορούν να φραξουν τους πόρους του δέρματος. Αυτά τα συστατικά εισχωρούν στους πόρους και παγιδεύουν τα βακτήρια και τα φυσικά έλαια μέσα τους. Ο συνδυασμός λαδιού, ιδρώτα, βακτηρίων και νεκρών κυττάρων μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους. Μπορεί να συμβεί ακόμα και όταν φοράτε μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά αφήνοντάς το όλη τη νύχτα αυξάνει αυτές τις πιθανότητες.

Προκαλεί σπυράκια.

brightside

Όταν δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο, το δέρμα σας παίρνει λιγότερο οξυγόνο. Οι ερεθιστικές χημικές ουσίες στο μακιγιάζ παραμένουν επίσης σε επαφή με το δέρμα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν δεν καθαριστεί το δέρμα τη νύχτα από το μακιγιάζ, μπορεί τελικά να προκληθούν σπυράκια και ακμή.

Μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση.

brightside

Τα τεχνητά χρώματα και άλλα συστατικά στο μακιγιάζ μπορούν να προκαλέσουν βλαβερές χημικές αντιδράσεις και να επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος. Το δέρμα λειτουργεί ως προστατευτικός φραγμός στο περιβάλλον και αν δεν το βοηθήσουμε να επιδιορθωθεί τη νύχτα, η άμυνά του εξασθενεί και ενδέχεται να εμφανιστούν ανεπιθύμητες αλλαγές στα γονιδιακά μας πρότυπα. Το μακιγιάζ μπορεί να επιτρέψει στις ελεύθερες ρίζες, στις οποίες είμαστε εκτεθειμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, να «κολλήσουν» στο δέρμα μας.

Δείτε ακόμη 8 Πράγματα που θα Συμβούν αν Σταματήσετε να Φοράτε Μακιγιάζ

Μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις των ματιών και να βλάψει τις βλεφαρίδες.

brightside

Πολλά προϊόντα μακιγιάζ ματιών περιέχουν φορμαλδεΰδη, βαρέα μέταλλα και άλλες τοξίνες. Ο ύπνος με τοξίνες στο δέρμα σας μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό ακόμη και βλεφαρόπτωση. Εάν δεν αφαιρείτε τη μάσκαρα σας τακτικά, μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή των ματιών και επιπεφυκίτιδα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ξηρά και σκασμένα χείλη.

© Shutterstock.com

Όταν φοράτε κραγιόν κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνήθως δεν παραμένει τέλειο όλη την ώρα, επειδή το φαγητό και το ποτό το κάνουν να φθείρεται γρήγορα. Αλλά όταν κοιμάστε, το κραγιόν έχει αρκετό χρόνο για να απορροφήσει την υγρασία από τα χείλη σας. Εάν δεν το σκουπίσετε πριν πάτε για ύπνο, το πιθανότερο είναι ότι θα ξυπνήσετε με ξηρά και σκασμένα χείλη.

Μπορεί να προκαλέσει λιπαρά μαλλιά και δέρμα.

brightside

Όταν κοιμάστε με το μακιγιάζ σας, μπορεί να αφήσει λεκέδες στο κρεβάτι και να κολλήσει στα μαλλιά και το δέρμα σας. Τα μαλλιά σας μπορούν να αποκτήσουν επίστρωση lip-gloss ή κραγιόν όλη τη νύχτα και να γίνουν λιπαρά και μπερδεμένα. Το σωστό ντεμακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσες έχουν λιπαρό δέρμα, καθώς μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Το δέρμα γίνεται θαμπό.

© Shutterstock.com

Αν αφήσετε το μακιγιάζ σας όλη τη νύχτα μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό επειδή το προϊόν κάθεται στο δέρμα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η περιβαλλοντική ρύπανση και άλλες τοξίνες κολλάνε στο μακιγιάζ σας και αν δεν καθαρίσετε το δέρμα σας τη νύχτα από τα καλλυντικά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερη θαμπάδα και λεπτές γραμμές.

Δείτε επίσης ΟΜΟΡΦΙΑ: 5 Βήματα για Ντεμακιγιάζ Χωρίς να Καταστρέψετε το Δέρμα σας

cover photo: theskincareedit

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γενετική,συνήθειες και γονίδια,υγεία,συμβουλές υγείας,περίεργα

7 Συνήθειες που Πιθανώς Έχετε αλλά Δεν Γνωρίζετε ότι Οφείλονται στην Γενετική

φιστίκια Αιγίνης,οφέλη φιστικιών Αιγίνης,κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία

Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Φιστίκια Αιγίνης