in , , , , ,

7 Συνήθειες που Πιθανώς Έχετε αλλά Δεν Γνωρίζετε ότι Οφείλονται στην Γενετική

γενετική,συνήθειες και γονίδια,υγεία,συμβουλές υγείας,περίεργα
γενετική,συνήθειες και γονίδια,υγεία,συμβουλές υγείας,περίεργα

Συνήθως μιλάμε για τα γονίδια με απλούς όρους, όπως από ποιον πήραμε το χρώμα των ματιών μας. Ωστόσο, η λίστα με όσα μπορούμε να κληρονομήσουμε από τους γονείς μας είναι πολύ μεγαλύτερη. Η γενετική μας σύνθεση δεν επηρεάζει απλώς το χρώμα των μαλλιών, του δέρματος ή των ματιών μας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σχεδόν κάθε συμπεριφορά ή συνήθεια που έχουμε μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό. 9 Φαινομενικά Υγίεις Συνήθειες που Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

Μόνο 4 ώρες ύπνου μπορεί να είναι αρκετές για εσάς.

© Pexels.com, © Pexels.com

Οι γιατροί συνήθως συνιστούν περίπου 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να διατηρήσουμε τον εγκέφαλο και το σώμα μας σε λειτουργία. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι κοιμούνται λιγότερο χωρίς να αντιμετωπίζουν παρενέργειες. Αυτή η ελίτ μπορεί να ζήσει με 4-6 ώρες ύπνου χάρη στο γονίδιο που βρίσκεται σε έως και 5% των ανθρώπων. Αυτά τα γονίδια επιτρέπουν στους ανθρώπους να καθαρίζουν τις τοξίνες από τον εγκέφαλο και το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου πιο αποτελεσματικά από άλλα, επομένως χρειάζονται λιγότερο χρόνο για ξεκούραση και ανανέωση.

Μπορεί να είστε γενετικά προκαθορισμένοι ώστε να ανεχτείτε τον πόνο και τα πικάντικα τρόφιμα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Είτε έχετε υψηλή ανοχή στον πόνο και τα πικάντικα τρόφιμα είτε δεν αντέχετε καθόλου, το πιθανότερο είναι ότι η γενετική σας είναι υπεύθυνη για αυτό. Επιπλέον, το MC1R, η ίδια παραλλαγή γονιδίου που δίνει στους ανθρώπους κόκκινα μαλλιά, υποδηλώνει επίσης την ευαισθησία τους στον πόνο. Γι’ αυτό οι κοκκινομάλληδες μπορεί να έχουν υψηλότερη γενική ανοχή στον πόνο.

Ο κόλιανδρος μπορεί να σας μυρίζει σαν σαπούνι.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Ενώ μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν ένα γεύμα χωρίς μια πρέζα φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, κάποιοι δεν μπορούν να αντέξουν τη γεύση του. Αυτό το μίσος προκαλείται από τους δείκτες που βρίσκονται σε γονίδια που καθορίζουν την όσφρησή μας με υποδοχείς που ανιχνεύουν αλδεΰδες, ενώσεις που βρίσκονται στο σαπούνι. Οι αλδεΰδες είναι επίσης συστατικό του αρώματος του κόλιανδρου, γι’ αυτό μερικοί αναφέρουν μια γεύση σαπουνιού όταν το τρώνε.

Δείτε ακόμη 10 Ανθυγιεινές Συνήθειες Ντους που Πρέπει να Σταματήσετε

Τα «μπλε γονίδια» μπορεί να επηρεάσουν την ανάγκη σας για κοινωνικοποίηση.

© Pexels.com, © Pexels.com

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία τα γονίδια συνδέονται με τη θλίψη. Αποδείχθηκε ότι αυτά τα γονίδια μπορεί επίσης να επηρεάσουν την ανάγκη μας για κοινωνικοποίηση και αίσθημα μοναξιάς. Επομένως, η γενετική κληρονομιά μπορεί να εξηγήσει γιατί μερικοί άνθρωποι είναι κοινωνικοί ενώ κάποιοι βρίσκουν άνεση και ευτυχία σε έναν απομονωμένο τρόπο ζωής.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το φτέρνισμα στον ήλιο είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό.

© Shutterstock.com

Το φτέρνισμα συνδέεται συχνά με τη γρίπη ή τις αλλεργίες, αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν ένα συγκεκριμένο σύνδρομο που ονομάζεται «φωτιστικό φτέρνισμα». Όσοι το βιώνουν δεν μπορούν παρά να φτερνίζονται κάθε φορά που εκτίθενται ξαφνικά σε έντονο φως. Το ελαφρύ φτέρνισμα είναι ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό, που σημαίνει ότι εάν ένας από τους γονείς σας έχει αυτό το χαρακτηριστικό, έχετε 50% πιθανότητα να το έχετε κι εσείς.

Οι γενετικοί παράγοντες επηρεάζουν την απόκρισή σας στην καφεΐνη.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Ένα διάλειμμα για καφέ έχει γίνει βασικό μέρος της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, αν και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν ένα πρωινό χωρίς ένα φλιτζάνι καφέ, κάποιοι απλά δεν αντέχουν την καφεΐνη στο μεταβολικό τους σύστημα. Ο λόγος αυτής της διαφοράς βρίσκεται στα γονίδια. Δηλαδή, ένα γονίδιο που ονομάζεται CYP1A2 ελέγχει τον μεταβολισμό της καφεΐνης. Ανάλογα με το αν είμαστε αργοί ή γρήγοροι μεταβολιστές, αυτό το γονίδιο καθορίζει πόσο καλά θα ανταποκριθεί το σώμα μας στην καφεΐνη.

Μπορείτε να κατηγορήσετε τα γονίδιά σας για απιστία.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η απιστία είναι κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει στο DNA κάποιου. Σύμφωνα με τα ευρήματα, μια γενετική παραλλαγή του DRD4 που ονομάζεται 7R+ συνδέεται με την απιστία. Έτσι, ενώ το να είστε πιστοι είναι θέμα επιλογής, μερικοί άνθρωποι μπορεί πράγματι να δυσκολεύονται να πολεμήσουν ενάντια στην γενετικά επηρεασμένη ανάγκη τους να διαπράξουν απιστία.

Δείτε επίσης 10 Συνήθειες που Πρέπει να Σταματήσετε για την Υγεία σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα καθαρισμού,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

10 Κόλπα για να Καθαρίσετε σε Χρόνο Μηδέν Χωρίς Κόπο

ύπνος με μακιγιάζ,συνέπειες ύπνου με μακιγιάζ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Κοιμάστε με Μακιγιάζ