in , , , , ,

10 Κόλπα για να Καθαρίσετε σε Χρόνο Μηδέν Χωρίς Κόπο

κόλπα καθαρισμού,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα
κόλπα καθαρισμού,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Για τους περισσότερους το καθάρισμα ολόκληρου του σπιτιού δεν είναι διασκεδαστικό χόμπι. Πολλές φορές, θέλουμε απλώς να τελειώνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα που κάνουμε μπορεί να μας δυσκολέψουν. Υπάρχουν μερικά κόλπα για να καθαρίσετε σε χρόνο μηδέν χωρίς κόπο. 10 Χρήσιμα Κόλπα για τις Δουλειές του Σπιτιού που θα σας κάνουν τη ζωή εξαιρετικά εύκολη

Αποφύγετε να καθαρίζετε τα παράθυρα τις ηλιόλουστες μέρες.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το πλύσιμο των παραθύρων όταν ο ήλιος είναι δυνατός μπορεί να επιδεινώσει τον καθαρισμό τους. Τις ηλιόλουστες μέρες, τα παράθυρα στεγνώνουν πιο γρήγορα και αντί να αστράφτουν, εμφανίζονται ραβδώσεις και σημάδια. Είναι καλύτερα να περιμένετε για συννεφιά.

Πλύνετε τις ξύλινες σανίδες κοπής στο χέρι.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Ποτέ μην μουλιάζετε τις ξύλινες σανίδες κοπής σε νερό, γιατί θα αναπαραχθούν βακτήρια και θα προκληθεί ζημιά στο ξύλο. Μην τις βάζετε στο πλυντήριο πιάτων και τοποθετήστε τις σε όρθια θέση, ώστε το ξύλο να στεγνώσει ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Καθαρίστε τα αμπαζούρ με ρολό χνουδιού.

© LoMit / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Τα πανιά από μικροΐνες μπορούν να αφήσουν πίσω τους ακόμα περισσότερο χνούδι και ίνες, επομένως ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα αμπαζούρ είναι να χρησιμοποιήσετε έναν κύλινδρο χνουδιού. Με αυτόν τον τρόπο, είναι ευκολότερο να καθαρίσετε τα σωματίδια σκόνης και να φτάσετε γρήγορα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Μην κάνετε τον κόπο να τρίψετε λεκέδες.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Μπορεί να είναι δελεαστικό να τρίβετε τους λεκέδες με όλη σας τη δύναμη για να τους καθαρίσετε πιο γρήγορα, ωστόσο ο σωστός τρόπος είναι να τους ταμπονάρετε τους με ένα πανί. Είναι επίσης καλή ιδέα να το μουλιάζετε σε μαγειρική σόδα, κορν φλάουρ ή ξύδι.

Αποφύγετε την ανάμειξη καθαριστικών.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η ανάμειξη ορισμένων καθαριστικών μαζί μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες χημικές αντιδράσεις που είναι επιβλαβείς για την υγεία καθώς και για τα έπιπλα. Για παράδειγμα, η χλωρίνη και το ξύδι παράγουν αέριο χλώριο. Ομοίως, το υπεροξείδιο του υδρογόνου με ξύδι μετατρέπεται σε διαβρωτικό οξύ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 12 Κόλπα για να Ξοδέψετε 2 Φορές Λιγότερο Χρόνο και Προσπάθεια στον Καθαρισμό του Σπιτιού

Καθαρίστε από ψηλά προς χαμηλά.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Πιθανότατα δεν θέλετε να καθαρίσετε το ίδιο μέρος δύο φορές, και γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω για να αποφύγετε τη σκόνη σε όλο το δωμάτιο. Για παράδειγμα, εάν καθαρίσετε πρώτα τα δάπεδα και μετά ξεσκονίσετε τα έπιπλα, όλη η σκόνη θα μαζευτεί ξανά στο πάτωμα. Ξεκινήστε με τα ψηλότερα ράφια, καθαρίζοντας σταδιακά προς τα κάτω και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε τον καθαρισμό σφουγγαρίζοντας ή/και σκουπίζοντας το δάπεδο με ηλεκτρική σκούπα.

Χρησιμοποιήστε ενα καρύδι για να επιδιορθώσετε γρατσουνιές ξύλου.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Πάρτε ένα καρύδι χωρίς το κέλυφος, τρίψτε το στην γρατσουνιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα και αφήστε το για 2-3 λεπτά ώστε το λάδι του να απορροφηθεί από το ξύλο. Μετά χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για να γυαλίσετε την περιοχή που έχει γρατσουνιστεί. Βεβαιωθείτε ότι τα καρύδια που χρησιμοποιείτε είναι ωμά και δεν έχουν ψηθεί ή καρυκευτεί.

Μην ρίχνετε πολύ απορρυπαντικό ρούχων.

© fillintheblankname / Reddit

Χρησιμοποιήστε το απορρυπαντικό ρούχων με μέτρο, διαφορετικά, τα υπολείμματα θα κάνουν τα ρούχα σας τραχιά. Επιπλέον, μπορεί επίσης να είναι η αιτία της συσσώρευσης βακτηρίων, καθώς ο υπερβολικός αφρός μπορεί να κολλήσει σε δυσπρόσιτα σημεία, όπως τα κολάρα.

Αποφύγετε να ξεπλένετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων.

© Gam1ngUniverse / Reddit, © LimSoo-jung / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Με το ξέπλυμα των πιάτων, «μπερδεύετε» το πλυντήριο πιάτων. Ανιχνεύει αυτόματα τη διάρκεια ενός πλυσίματος, την ποσότητα του νερού και τη θερμοκρασία του. Εάν τα πιάτα δεν έχουν υπολείμματα, το πλυντήριο πιάτων επιλέγει ένα πιο ελαφρύ πλύσιμο. Ως αποτέλεσμα, τα πιάτα βγαίνουν μισο-βρώμικα.

Χρησιμοποιήστε ξύδι αντί για χλωρίνη για να αφαιρέσετε τη μούχλα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η χλωρίνη δεν αφαιρεί τη μούχλα, την κρύβει μόνο αφαιρώντας το χρώμα της. Το καλύτερο φάρμακο είναι το ξύδι, το οποίο αφαιρεί περισσότερο από το 80% των ειδών μούχλας. Αποτρέπει επίσης την εκ νέου ανάπτυξή του. Ο ψεκασμός περιοχών που είναι επιρρεπείς σε μούχλα με ξύδι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα αποθαρρύνει την ανάπτυξή της.

Δείτε επίσης 7 Κόλπα για να Καθαρίσετε το Μπάνιο ώστε να μην Τρίβετε για Ώρες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Botticelli Bob,χτένισμα καλοκαιριού 2022,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά,μαλλιά καλοκαιρι 2022,συμβουλές ομορφιάς

Botticelli Bob – Το πιο Καυτό Χτένισμα του Καλοκαιριού 2022

γενετική,συνήθειες και γονίδια,υγεία,συμβουλές υγείας,περίεργα

7 Συνήθειες που Πιθανώς Έχετε αλλά Δεν Γνωρίζετε ότι Οφείλονται στην Γενετική