in , , , , ,

12 Κόλπα για να Ξοδέψετε 2 Φορές Λιγότερο Χρόνο και Προσπάθεια στον Καθαρισμό του Σπιτιού

κόλπα καθαρισμού,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα
κόλπα καθαρισμού,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Μερικές φορές ο καθαρισμός του σπιτιού μπορεί να εξοργίσει οποιονδήποτε. Επίμονη βρωμιά, δυσάρεστες οσμές και ξαφνικά προβλήματα όπως λεκέδες από μπογιά στα ρούχα ενός παιδιού. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά και αποτελεσματικά κόλπα για να ξοδέψετε 2 φορές λιγότερο χρόνο και προσπάθεια στον καθαρισμό του σπιτιού. 14 Απαραίτητα Κόλπα για Όσους Αγαπούν ένα Καθαρό Σπίτι

Καθαρίστε το εσωτερικό των μπουκαλιών με ρύζι.

adme

Το πλύσιμο των μπουκαλιών με στενό λαιμό από μέσα είναι δύσκολο ακόμη και με τη βοήθεια ειδικών στενών βουρτσών και δεν είναι πάντα δυνατό να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, δοκιμάστε ρύζι.

Ρίξτε λίγο νερό σε ένα μπουκάλι, προσθέστε μια χούφτα ρύζι και μια σταγόνα απορρυπαντικό. Και μετά κλείστε ή καλύψτε σφιχτά το λαιμό με την παλάμη του χεριού σας και ανακινήστε καλά. Το ρύζι θα ξύσει τη βρωμιά από το γυαλί και το μπουκάλι θα είναι σαν καινούργιο.

Γλυτώστε τον κόπο να πλύνετε την τουαλέτα της γάτας σας.

© Depositphotos.com, © Бюджетка / Zen.Yandex

Αν έχετε βαρεθεί να ξοδεύετε πολύ χρόνο και προσπάθεια για τον καθαρισμό της τουαλέτας της γάτας σας, αυτό το απλό κόλπο είναι για εσάς. Απλώς τοποθετήστε το δίσκο σε μια σακούλα σκουπιδιών και πασπαλίστε την άμμο γάτας από πάνω. Τώρα, όταν έρθει η ώρα να την αντικαταστήσετε με φρέσκια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τη σακούλα μαζί με την βρώμικη άμμο και να την πετάξετε.

Χρησιμοποιήστε ξυράφι για να αφαιρέσετε το χρώμα από τα ρούχα.

© Depositphotos.com

Εάν εσείς και τα παιδιά σας αγαπάτε να ζωγραφίζετε, τότε πιθανότατα γνωρίζετε από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσετε λεκέδες από χρώμα στα ρούχα. Ωστόσο, υπάρχει εύκολη λύση: αντί να πλένετε τους λεκέδες, δοκιμάστε να τους καθαρίσετε με ξυραφάκι μιας χρήσης. Δεν είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους υφάσματος, αλλά τουλάχιστον θα λειτουργήσει εξαιρετικά σε μάλλινα και τζιν.

Χρησιμοποιήστε γάντια κηπουρικής για να καθαρίσετε τη σκόνη.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Χρειάζεται πολλή υπομονή για να σκουπίσετε όλη τη σκόνη από λουλούδια, διακοσμητικά και άλλα μικροαντικείμενα. Αλλά μπορεί να γίνει ευκολότερο εάν αντικαταστήσετε το πανάκι με ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια κηπουρικής και απλώς να περάσετε τα χέρια σας σε όλες τις επιφάνειες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τοποθετήστε φακελάκια με ενεργό άνθρακα για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές.

© Уютный дом / Zen.Yandex

Εάν αντιμετωπίζετε δυσάρεστες οσμές στο σπίτι σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ενεργό άνθρακα: είναι το καλύτερο απορροφητικό και εξουδετερωτικό οσμών. Βαλτέ τον σε υφασμάτινες ή χάρτινες σακούλες και τοποθετήστε τις σε όλες τα δύσοσμα σημεία. Για παράδειγμα, βάλτε όπου υπάρχει αμμοδοχείο για γάτες, έναν κάδο απορριμμάτων, παπούτσια ή σε μια αθλητική τσάντα.

Μαζέψτε μικρά παιχνίδια με σκούπα και φαράσι.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το να σκύβετε και να μαζεύετε μικρά παιχνίδια από το πάτωμα με τα χέρια σας είναι πολύ κουραστικό και αν έχετε προβλήματα με την πλάτη και τις αρθρώσεις σας, είναι απλώς βασανιστήριο. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να μαζέψετε επειγόντως μικρά παιχνίδια από το πάτωμα και πάλι, απλά πάρτε σκούπα και φαράσι, σκουπίστε τα και πετάξτε τα πίσω στο κουτί τους. Απλά και εύκολα.

Δείτε ακόμη Απαγορεύεται το ζεστό νερό και το σαπούνι: Το απόλυτο κόλπο για να κάνεις τις τέντες του σπιτιού σου… καινούργιες

Τοποθετήστε ένα χαλάκι ή ένα δίσκο κάτω από παπουτσοθήκη.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Βάλτε ένα δίσκο ή τουλάχιστον ένα χαλάκι κάτω από την παπουτσοθήκη. Θα αποτρέψουν τόσο την εμφανή βρωμιάς με τη μορφή ρέουσας λάσπης το χειμώνα και το φθινόπωρο, όσο και την ανεπαίσθητη εξάπλωση της άμμου και της σκόνης από τις σόλες στο σπίτι το καλοκαίρι.

Φτιάξτε το δικό σας σπρέι καθαρισμού οσμών σε ταπετσαρία.

© Depositphotos.com

Η αντιμετώπιση των δυσάρεστων οσμών είναι από μόνη της ενοχλητική, αλλά όταν πρόκειται για έπιπλα, είναι αρκετά δύσκολο. Για να απαλλαγείτε, λοιπόν, από τις ανεπιθύμητες οσμές που προέρχονται από την ταπετσαρία του καναπέ, προσθέστε ξύδι και το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο σε νερό και μετά ψεκάστε το προϊόν στα έπιπλα. Απλώς φροντίστε να το δοκιμάσετε πρώτα σε μια δυσδιάκριτη περιοχή. Και όταν το ύφασμα στεγνώσει, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα.

Καθαρίστε δύσκολους λεκέδες σε ταψί με φύλλα στεγνωτήριου ρούχων.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Είναι απίθανο κάποιος να απολαμβάνει να καθαρίζει μεγάλα ταψιά και τηγάνια. Ήδη τρομάζουν με τον όγκο τους και όταν πρόκειται για υπολείμματα καμένων τροφών, δεν θέλετε να ασχοληθείτε καθόλου.

Ωστόσο, υπάρχει ένα εύκολο κόλπο για να τα καθαρίσετε. Βάλτε 1 ή 2 φύλλα στεγνωτήριου ρούχων στον πάτο, προσθέστε νερό και αφήστε όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον για μερικές ώρες. Μετά πλύνετε ως συνήθως. Η βρωμιά θα μαλακώσει και θα απομακρυνθεί από μόνη της χωρίς να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια.

Καθαρίστε γρατσουνιές από καουτσούκ στο πάτωμα με μια μπάλα του τένις.

© Depositphotos.com

Σε ένα σπίτι με παιδιά, μπορεί συχνά να αντιμετωπίσετε πρόβλημα όταν εμφανίζονται γρατσουνιές από καουτσούκ στο πάτωμα. Συνήθως μένουν από παπούτσια ή παιχνίδια και αφαιρούνται με μεγάλη δυσκολία – ακόμη και το σφουγγάρισμα δεν βοηθά πάντα.

Αλλά μια μπάλα του τένις μπορεί να βοηθήσει. Απλώς γυαλίστε το πάτωμα με αυτή. Και για να αυξήσετε την πίεση και ταυτόχρονα να γλυτώσετε από το να σκύβετε, κάντε μια τομή σε σχήμα σταυρού στη μπάλα και βάλτε το κοντάρι της σκούπας ή σφουγγαρίστρας στην τρύπα.

Τοποθετήστε 2 πατάκια στην είσοδο.

adme

Μια άλλη σημαντική πηγής βρωμιάς είναι τα χαλάκια της πόρτας. Αντί για 1, βάλτε 2: έξω και μέσα στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσετε διπλό καθάρισμα στις σόλες των παπουτσιών και η ποσότητα λάσπης ή σκόνης στην είσοδο θα μειωθεί αισθητά.

Τοποθετήστε ένα σφουγγάρι στο ψυγείο για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία.

adme

Συχνά συμβαίνει να συσσωρεύεται υγρασία στα συρτάρια με φρούτα και λαχανικά, κάτι που τελικά οδηγεί σε αλλοίωσή τους. Εάν αφεθούν, μπορεί ακόμη και να αρχίσουν να σαπίζουν και να μουχλιάζουν, κάτι που θα κάνει απαραίτητο το πλύσιμο των συρταριών.

Παραδόξως, το πιο απλό σφουγγάρι μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων και να σας σώσει από το να καθαρίσετε απρογραμμάτιστα το ψυγείο. Απλά πρέπει να το τοποθετήσετε στο κάτω μέρος του συρταριού με λαχανικά και φρούτα, ώστε να απορροφά την υπερβολική υγρασία και να μην την αφήνει να απλωθεί.

Δείτε επίσης 10 Χρήσιμα Κόλπα για τις Δουλειές του Σπιτιού που θα σας κάνουν τη ζωή εξαιρετικά εύκολη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.6 / 5. Αξιολογήσεις: 11

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY θερμοκήπιο για μπαλκόνι,diy κατασκευές,κατασκευές για το σπίτι

Θερμοκήπιο στο Μπαλκόνι: Πώς να το φτιάξεις από παλιά ξύλα και κουφώματα

ξεφλούδισμα σύκων,χρήσιμα

Πώς να Ξεφλουδίσετε Σύκα